Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой източва златото на България?В суверенните държави, природните ресурси на териториите им са защитени от присвояване и разграбване чрез конституцията. В Германия например всичко, което се намира на дълбочина под 1,5 m в почвата - принадлежи на държавата. В Германия водоснабдяването не може да се приватизира и да се отдава на чуждестранни спекуланти, с презумпцията че водата е основно животоподдържащо благо.

Михаил Ходорковски опита да обсеби и отдаде нефта на Русия на американските корпорации, което завърши със затвор за Ходорковски. Единствено в България политици-предатели преподновяват концесиите на чуждестранни банкстери, да изнасят златото на България, да продават на българския народ водата, която извира на територията му.

"Дънди Прешъс Металс/Dundee Precious Metals" е глобално действаща минна компания със седалище в подмазвача на САЩ - Канада. Канадският държавен глава Джъстин Трюдо на сборището на G7 през май 2017 г. в Таормина/Италия си показа на останалите участници чорапите с емблема на НАТО. "Дънди Прешъс Металс" е една от многото подставени фирми на САЩ, чиято дейност обхваща придобиване на проучвателни площи и находища на полезни изкопаеми, проучване, разработване, добив и преработка на руди на благородни метали.

Copyright:www.backdoornews.com


Според официалната им странца 'Dundee Precious Metals' развива добивна дейност в Намибия и България, и подготвя геологопроучвателни проекти в Армения, България и Сърбия. В България филантропите с лицемерните усмивки са намерили къща без куче и от 1999 година златодобива в България е приватизиран и "Dundee Precious Metals" добива и изнася злато и други ценни метали практически безплатно, при което конце­сионерът е получил правата за експлоатация на нахо­дището без търг.

При отдаване на концесия­та през 1999 година е договорено България да получава символичните 1,5% от добитото, което "Дънди Прешъс Металс" сами обявят, че добиват. При управлението на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски, ка­бинетът сваля мизата на 0,75%. Средно на днешно време се получават малко под 1,5%, т.е. на България практически безплатно ѝ изнасят златото задокеанските ѝ Frenemy. Също както на символична цена България отдаде БГА-Балкан, Бояна-филм, хотелите по Черноморието и пр. национални блага.

Не е известен друг случай по света, на суверенна държава, да ѝ изнасят златото срещу 1,5% от цената. По груби сметки само до 2015 г. експлоатация "Дънди Прешъс Металс" е добила мед, злато и сребро на стойност 6-7 млрд. лв., т.е. задокеанските приятели на България реализират пе­чалба от 700%. Според публикации във 'Вестник Атака', България има 1500 тона промишлени запаси от зла­то. Запасите в находище Челопеч на всички метали са общо 66.880.000 тона. Златото в Че­лопеч вероятно е 160 тона, а в Хан Крум – 24 тона. Според проф. Вълко Гергелчев, доктор на геоложките науки, прогнозните ресурси от злато в Бълга­рия са около 20.000 тона. От тях 600 тона злато има само в медно-порфирните руди, като тези в находищата Елаците, Асарел и Челопеч. 600 тона са на стойност US$ 33.600.000.000 (56 млн. щ.д. за 1 тон). В тази сума не влизат останалите прогнозни ресурси. С тях су­мата отива над 1 трилион US$.
Съдържанието на злато в рудата пада по целия свят
В държави като Русия, ЮАР, САЩ, Австралия, Китай, запасите със злато са многократно по-големи. Но златодобива навсякъде по света е ограничен, тъй като цената на златото непрекъснато се покачва, защото земните ресурси са строго ограничени и не могат да се увеличават, както паричната маса. Освен това има тенденция в целия свят съдържанието на злато в рудата все повече да намалява. Известно е, че централно-американската държава Ел Салвадор изнася злато, както България. Ел Салвадор е най-коруптната държава в света, а България първа по корупция в Европа. Както на Ел Салвадор, така и на България, основният приход за икономиката са паричните преводи от 2,6 милиона гастарбайтери в чужбина.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени