Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Women In Prison / Жени в затвора"Women In Prison" (WIP) - "Жени в затвора" или "Жени в лагер" е поджанр на "Exploitation филм". Типично за жанра са шокиращи сцени на сексуално насилие върху жени, които са предимно плод на мъжка фантазия, а не на ежедневието в женските затвори.

Copyright:www.backdoornews.com


Историческата роля на филмите от жанра "Жени в затвора", както и на повечето филми от жанра "Експлоатационни филми" е оспорвана. WIP-филмите са най-често нискобюджетни, използват утвърдени клишета и целят да задоволят сексуалните фантазии на хетеросексуални мъже.

"Women In Prison" са първите феминистки филми, които интерпретират жените като побойници, което впоследствие става стандарт в американското Action-кино. "Women In Prison" филми са и първите филми, които издигат в култ лесбийството и насаждат джендър-теорията.

Филми в жанра "Жени в затвора" започват да се произвеждат през 1960-те години, по време на сексуалната революция, но тяхната кулминация е през 1970-те и 1980-те. Жанрът "Жени в затвора" граничи с поджанровете "Sexploitation", "Nazi-exploitation" и порнография.

Сюжетът на повечето WIP-филми, също както и при екшън-филмите и супергерой-филмите, е прост, основан на клишета, типични за жанра. Задължителни за всички WIP-филми е масова сцена на голи жени под душа, сцени на побоища между жени, лесбийство, корумпиран началник на затвора и негова помощница със сексуални извратености, които търгуват със затворничките.


Още по темата:

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени