Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжата за Уилям Шекспир


Ложь о Уильяме Шекспире Лъжата за Уилям Шекспир
Уилям Шекспир
Уилям Шекспир / William Shakespeare (1564-1616) се е прославил, като най-значимият английски драматург и поет и един от най-видните драматурзи в световната култура. В действителност Уилям Шекспир от Стратфорд на Ейвън не е автор на творчеството, което му приписват. Романтичната представа за гениалния поет не съвпада с реалния William Shakespeare, който е бил богаташ без образование и театрален меценат, който в действията си се е ръководел единствено от печалба, а не от някакви ценности.

Аналогичен е и митът за Агата Кристи, която никога не е ходила на училище, защото е страдала от дисграфия и дислексия, но била написала стотици гениални произведения.

Уилям Шекспир
Фактът, че William Shakespeare не е автор на приписваното му творчество, се потвърждава още от издаването на т.нар. „Първо фолио“, на цялото му творчество - "Mr. William Shakespeares Comedies, Histories, & Tragedies", издадено през 1623 г., седем години след смъртта му, което навежда на мисълта, че Уилям Шекспир е бил подставено лице. William Shakespeare се е славел в своето време, като необразован човек (Източник: The Works of Shakespear. In Six Volumes. Vol. I, Printed for J. and P. Knapton, London 1745, S. xvi von the popular opinion of his want of learning). До ден днешен липсват ръкописи на произведенията с подписа на Уилям Шекспир. Върху други документи (завещанието му) са запазени шест подписа, които според графолози са подписи на неграмотен човек.

Copyright:www.backdoornews.com


Уилям Шекспир използва в творбите си 17.750 думи (според българските соросоидни медии над 30.000 думи) и проявява задълбочени познания от историята и литературата, което не е присъщо за човек без образование, какъвто е бил William Shakespeare.

Писмено описание относно външността на Уилям Шекспир, направено докато е бил жив, не съществува. Всички картини с неговия портрет са рисувани след смъртта му.

Дискусията, около фалшивото авторство на Уилям Шекспир, придобива популярност с навлизане на средствата за масова информация - пресата в средата на 19-ти век. През 1845 г. бива открита ротационната машина и малко по-късно печатарската машина Linotype/Линотип.

Както с навлизането на интернет придобиха популярност дискусии, дали американците са стъпвали на Луната, дали Ирак са притежавали оръжия за масово унищожение, заради което бяха нападнати от САЩ и Великобритания, дали терористичните акции в САЩ на 11.09.2001 "Nine-Eleven" са били инсценирани от самите американци, за да им послужи за casus belli, да започнат Войната срещу тероризма. С навлизането на интернет придобиха популярност и дискусии относно създаването на тероризма от САЩ през 1980-те, тайната терористична организация на НАТО - Гладио, както и много други исторически факти, които не трябва да се дискутират, защото веднага биват заклеймявани като конспиративни теории.

През 1857 г. американската писателка Delia Bacon в своята книга "The Philosophy of Shakespeare’s Plays" изказва мнението, че зад творчеството на William Shakespeare се крие група автори, между които Francis Bacon, Sir Walter Raleigh и Edmund Spenser. По-късно изследователи на творчеството на Шекспир изказват мнение, че има и други автори, като William Stanley, Edward de Vere, Christopher Marlowe, Roger Manners. През 19-ти и 20-ти век автори, като Georg Cantor, Henry James и Mark Twain също изказват мнение, че William Shakespeare е бил подставено лице.

Най-вероятно творчеството на Уилям Шекспир е сбирка от народното творчество на много народи, които британците по онова време са покорявали. Също както творчеството на братя Грим е сбирка от приказки, известни от преди хиляди години в древен Китай, Египет и Индия. Творчеството на Иван Андреевич Крылов е сбирка от басни, известни още от древността. А на днешно време Google е резултат от труда на десетки хиляди високо платени специалисти от цял свят, а не само на двама гениални американци, както поучава американската пропаганда.

Кой е имал интерес от лъжата за Уилям Шекспир, Cui bono?

William Shakespeare е бил провъзгласен за британски гений в епохата на Великите географски открития. Епоха, в която Великобритания благодарение на географското си положение, силната си флота и огнестрелно оръжие, унищожава множество култури в Азия, Америка и Африка. И последвалото заграбване на природните им ресурси, британците цинично наричали "цивилизиране на варвари".

"Пътят, който избра Британската Империя, за това да не възникне силна флота в Европа, беше да насъсква европейците един срещу друг."
Изказване на George Friedman по време на лекцията му пред Чикагския съвет за глобални отношения.

Англосаксонците по онова време са импортирали цивилизация, както на днешно време импортират демокрация. И за да внушат на човечеството, че Великобритания е не само бойни кораби и пушки, приписват световно творчество на британския богаташ Уилям Шекспир, който дори не е можел да се подпише грамотно.

На днешно време известен случай на присвояване нечие творчество е Dieter Bohlen - основателят на "Modern Talking", който нито е композирал музиката, нито е пял песните на „Модърн Токинг“. А такива случаи има много, но не стават обществено достояние.


Още по темата:

Истината за Агата Кристи

Какво образование имат милиардерите


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени