Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой е собственикът на вестник Вашингтон Поуст


The Washington Post
Момиче чете статия във вестник "Washington Post" от 21.07.1969 г., в която се твърди, че американци били стъпвали на Луната


Вестник "The Washington Post" е най-големият американски всекидневник в столицата на САЩ - Washington, D.C. Вестник "Вашингтон Поуст" излиза ежедневно с разширено неделно издание. Основан през 1877 година с тираж около 670 хиляди броя (890 хиляди за неделното издание). През 1933 г. срещу 825.000 долара "The Washington Post" става собственост на Eugene Meyer - американски лихвар от семейство на немски евреи от Страсбург. Eugene Isaac Meyer е и първият директор на Световната банка (СБ) - World Bank.

Copyright:www.backdoornews.com


Вестник "Вашингтон Поуст" придобива популярност в началото на 1970-те, когато двама от репортерите на вестника - Bob Woodward и Carl Bernstein публикуват разкрития относно скандал с незаконно шпиониране от страна на представители на щаба на президента на САЩ - Ричард Никсън. Този скандал, по-късно става известен като аферата "Уотъргейт".

През 1973 г. американският олигарх Уорън Бъфет купува 10% от акциите на "The Washington Post", като поема ръководството на редакцията. Warren Buffett е внук на John Ammon Stahl и Stella Frances Stahl. Уорън Бъфет е американски милиардер, един от най-богатите хора в света, който според Уикипедия започнал своята кариера, като купувал пакет от шест бутилки Кока-Кола 'Coca-Cola-Sixpack' за 25 цента, а ги продавал всяка бутилка за 5¢ и така печелейки по 5 цента станал милиардер.

"I always knew I was going to be rich.
I don't think I ever doubted it for a minute."

Warren Buffett

"Винаги съм знаел, че ще стана богат.
Не си спомням някога, даже и за една минута,
да съм се съмнявал в това."

Уорън Бъфет

На 05.08.2013 г. вестник "The Washington Post" формално е купен за 250 млн. долара от милиардера Jeff Bezos - основателя на най-големия онлайн магазин в САЩ "Amazon". Jeff Bezos е американски олигарх, който според "Forbes" през 1994 г. започнал своя бизнес в гараж, както Google започнал в гараж и Apple започнал в гараж.

В деня на покупката Jeff Bezos изпраща писмо до служителите на "The Washington Post":

"The values of The Post do not need changing[...]" "Ценностите на 'Вашингтон Поуст' няма нужда да се променят[...]"

Характерно за капитализма е, че евро-атлантическите ценности не се променят, защото не се променят и интересите на онези, които имат изгода от насаждане на такива ценности.


Още по темата:

Кой е собственик на Viber

Кой е собственик на Time Warner

Кой е собственик на Reuters

Финансиране на средствата за масова информация

Кой е 
собственик на Ню Йорк таймсКой е собственик на вестник Ню Йорк таймс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени