Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Начало Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

ВоайоризъмВоайоризъм
Воайоризъм / воайорство (от френски език "voir", което означава "виждам") в тесния смисъл, означава изпитване на сексуално удоволствие само от наблюдаване на гол човек, при което наблюдателят е скрит и наблюдавания често не знае, че е наблюдаван. Обратното на воайоризъм е ексхибиционизъм, при който се изпитва сексуално удоволствие от показване на голи части от тялото. Вариант на воайоризма е Рогоносец/Cuckold.

Copyright:www.backdoornews.com


Обикновено наблюдаването на действието става от разстояние чрез надничане през отвор в стени, прегради или врати на обществени съблекални, душове, ключалки или чрез помощни средства, като бинокъл, огледало, камера на телефон, видеокамера и пр. Често мъжете-воайори използват колите си, за да наблюдават секс на двойки по паркинги. А възрастни жени-воайори наблюдават свои млади квартиранти.

Воайоризмът често е част от увертюра към полов акт или стимул за фантазиите при мастурбация. Мъжете воайори се подготвят за полов акт, като снимат гола приятелката си, а жените ексхибиционистки се подготвят за полов акт, като ги снимат голи.

Воайоризмът се окачествява като сексуално отклонение, сексуална парафилия и сексуална маниакалност, когато става въпрос за бедни мъже. При богатите мъже воайоризмът се нарича изкуство: Хелмут Нютън, Дейвид Хамилтън, Хю Хефнър 👯‍♂️, Petter Hegre.

Бедните воайори биват порицавани или даже съдени за непристойно и аморално поведение, богатите воайори биват награждавани. Бедните воайори плащат пари за да удовлетворяват сексуалните си наклонности, на богатите воайори им се плаща за техните творения.

В предаване по немската телевизия в средата на 1990-те, Helmut Newton заявява, че интересът на мъжете към голото женско тяло е присъствал във всички епохи и в миналото не е имало фотоапарати, за това художници са рисували голи жени. А ако художниците са били гейове, рисували са голи мъже.


Още по темата:


Протест срещу скрити камериПротест срещу скрити камери

Сексология
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2018 www.backdoornews.com
Всички права запазени