Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой е собственик на ВКонтакте


Кто владелец ВКонтакте Кой е собственик на ВКонтакте
vkontakte & facebook
ВКонтакте (международно означение VK) е най-популярната в руско-езичните държави и най-голямата в Европа онлайн социална мрежа. "ВКонтакте" е онлайн от 10.10.2006 година. През 2017 г. "Vkontakte" заема 7 място по популярност в света.

Сперед Уикипедия "ВКонтакте" е най-голямата социална мрежа в Русия. В действителност интернет не е ограничен териториално и нито домейна нито физическото местонахождение на сървъра, на който е хостван даден интернет проект, може да причисли този проект към определена държава. Например ислямистките терористи ползват американски сървъри за пропаганда в интернет, но това не означава, че терористите са американци или че САЩ ги подкрепя.

И дали сървърите, на които "ВКонтакте" физически се помещава са в Русия, не играе роля. Също не играе роля къде се помещават офисите на корпорацията. На днешно време е възможно да живееш в една държава, да работиш за работодател от друга държава, а самият работодател да е от трета държава - така наречения постфордизъм в икономиката.

собственик на ВКонтакте
Нито създателите на социалната мрежа "ВКонтакте" са руснаци, нито социалната мрежа обслужва интересите на руския народ и руската държава. По време на неуспешната Цветна революция в Русия през 2011 година - "Snow Revolution" / "Снежная революция" / "Мятежом хипстеров", соросоидите се организират чрез социалната мрежа "ВКонтакте", по примера на Цветните революции, организирани от Twitter и Facebook. Федералната служба за сигурност на Руската Федерация (ФСБ) поисква от генералния директор на социалната мрежа Павел Дуров да изтрие страниците в социалната мрежа, които организират пехотата на Сорос, при което Павел Дуров отказва съдействие на властите. (източник- The Guardian: Founder of Vkontakte leaves after dispute with Kremlin-linked owners. 2. April 2014, Shaun Walker.)

Павел Дуров през 2012 г. прави дарение един милион долара на американския пропаганден проект Wikipedia. На 24.08.2015 г. руските медии съобщиха, че може да блокират достъпа до Wikipedia, тъй като в отдела на руски език има публикувана информация, относно приготвяне на наркотици в домашни условия. Въпреки отправен иск, редакторите на Уикипедия отказват да променят страницата със забранената на територията на Русия информация. Това е 26-ти пореден иск към Wikipedia. По-рано Русия предяви иск за изтриване на страници в Уикипедия, които съдържат подстрекателство към самоубийство и употреба на различни наркотици, като ЛСД и кокаин.

Павел Дуров през 2014 г. отказва да предаде на руските тайни служби - ФСБ потребителските данни на активистите от Евромайдана в Украйна, след което напуска Русия завинаги и се преселва в САЩ (източник: ZEIT ONLINE - Russlands Kampf gegen den Whatsapp-Konkurrenten. Um Anonymität im Netz zu verhindern, verabschiedet die russische Duma immer neue Gesetze. Der Messengerdienst Telegram scheint die Sicherheitsorgane besonders zu stören. Von Maxim Kireev, St. Petersburg). В социалните мрежи Павел Дуров публикува копие от писмо от ФСБ с дата 13.12.2013, в което ФСБ изисква от него да предаде данните от 39 групи в социалната мрежа, които организират "Евромайдана". Павел Дуров отказал да удовлетвори искането, като се аргументира, че руската юрисдикция не се била разпространявала върху икраинците.

Copyright:www.backdoornews.com


Павел Дуров открито поддържа Цветната революция в Украйна: "Надеюсь, что текущие гражданские выступления в Киеве приведут к позитивным изменениям. Очевидно, что этот замечательный народ заслуживает более высокого интеллектуального и морального уровня своих правителей." Павел Дуров съобщава и за искането на главната прокуратура, да закрие групата «Война коррупции — поддержка Алексея Навального», която агитира за соросоида Алексей Навални, което Павел Дуров също отказва. Че нали Алексей Навални е голямата надежда на Запада, да върне времената на масовата приватизация от ерата на Горбачов и Елцин.
Павел Дуров
По време на втората неуспешна Цветна революция в Иран - 2017–18 Iranian protests ( تظاهرات ۱۳۹۶ ایران), иранското правителство блокира другия проект на Павел Дуров - месинджъра "Telegram", който организира пехотинците на Сорос в Иран.

Кой е Павел Дуров и кои са задкулисните играчи, които го финансират?

Според разтръбяваната от СМИ версия, създателят на социалната мрежа "ВКонтакте" е Павел Дуров - руски предприемач и програмист, лауреат на редица стипендии за отличие, вегетарианец, либертарианец. Павел Дуров завършва английска филология във филологический факультет Санкт-Петербургского государственного университета, както и специалност «Пропаганда и психологическа война» във факултета на СПбГУ.

Митът за Павел Дуров и още няколко студенти-отличници от Санкт-Петербург, които буквално за няколко дни създали сайт за общуване между студенти и ученици, който за няколко месеца прерастнал в най-популярния сайт за всички рускоезични хора по света, прилича много на мита за двамата студенти от Stanford University - Sergey Brin и Larry Page, които по същия начин просто на коленете си създали Google. Аналогичен мит се раздухва и за студентът от Harvard University - Mark Zuckerberg, който на майтап създал уебсайт за класация на снимки, интегрирал в сайта без разрешение университетската база данни със снимките на студентите и така се родило гениалното творение Facebook.

Официално Павел Дуров притежава само 20% от собствеността върху социалната мрежа "ВКонтакте". 70% притежава кланът Мирилашвили/მიხო მირილაშვილი/מיכאל מירילשוילי‬ - грузински евреи. Михаил Михайлович Мирилашвили е руско-израелски милиардер, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес (World Jewish Congress), на който президент е собственика на телевизия bTV - Ronald Lauder, който е "бивш" офицер от военното министерство на САЩ и притежава телевизии в държавите от санитарния кордон: В Румъния - "Pro TV", в Чехия - "TV Nova", "Fanda TV", "Telka", в Кроация - "TV Nova", в Словения "TV Markíza", "TV Doma", в Словакия - "Kanal A", "POP BRIO", в Украйна телеканал «1+1» и други.

Михаил Мирилашвили е инвеститор в казина, заведения за хазарт и добив на полезни изкопаеми в Европа, Африка, Америка и Азия. На 23 януари 2001 г. Михаил Мирилашвили е арестуван и обвинен в отвличане и убийство. В 2003 г. е осъден на 12 години лишаване от свобода. В 2007 г. Мирилашвили потърсва помощ от Европейския съд по правата на човека в Страсбург. В 2008 г. жалбата му е удовлетворена и на 22.01.2009 г. Михаил Мирилашвили, когото западните медии наричат филантроп, излиза от затвора.

Останалите 10% върху собствеността на социалната мрежа "ВКонтакте" се падат на Лев Авнерович Леваев/Lev Avneroviç Levayev/‏לב לבייב‏‎ - бухарски евреин, израелски милиардер, когото западните медии също наричат филантроп. Lew Lewiew е роден в Ташкент/СССР, от 2008 г. живее в Лондон. Сферите на инвестиции за Lew Awnerowitsch Lewiew са диаманти, химическа индустрия и застрояване на селища в "Западния бряг" - Палестинската автономия в историческата област Палестина, Близкия изток. Добивът на диаманти в Ангола, организиран от Лев Леваев е свързан с нарушение на човешките права (източник: Meet the Mogul. The Putin pal who just bought the old New York Times Building. By Ben Smith Published Oct 24, 2007).

кървави диаманти
По време на апартейда в ЮАР, Lev Avneroviç Levayev работи с диамантения картел "DeBeers", който е известен с кървави диаманти/Blood diamond - диаманти, с които се финансират инвазии на западните държави в страните от Третия свят, финансират се граждански войни, терористи и пр.

Според Уикипедия, Lew Lewiew никога не е посещавал училище, че нали ще става милиардер и никой няма да го пита за образованието му. Лев Левиев едиствено е практикувал шлифоване на диаманти, след като 15 годишен се е преселил с родителите си в Израел. И малко след това започва собствен бизнес за шлифоване на диаманти и за нула време става милиардер. Лев Левиев е един от най-богатите израелци.

Всички горепосочени инвеститори в проекта "ВКонтакте" са го финансирали още преди социалната мрежа да е била онлайн и вероятно го финансират и до ден днешен. Характерно за руската социална мрежа е, че за разлика от "Фейсбук", "ВКонтакте" потребителите се регистрират, след като отдадат телфонния си номер. Т.е. "ВКонтакте" също както и Viber, събира телефонните номера на потребителите. Освен това "ВКонтакте" съхранява всичко написано, всички публикувани снимки, видео, аудио, за вечни времена. Потребителите нямат право да ги изтрият, а и всичко което са публикували вече не е собственост на потребителите, а на социалната мрежа и нейните чорбаджии. В случай, че потребителите изтрият акаунта си, те могат след години да го възстановят, заедно с паролата. Т.е. и паролата също се съхранява.

Юрий Бенционович Мильнер
След няколко покупко-продажби на акции, в 2014 г. социалната мрежа "ВКонтакте" става 100% собственост на руския портал "Mail.ru Group", която според едни източници още през 2013 г. продава своите активи на Facebook. Според други източници "Mail.ru Group" е собственост на олигарсите Алишер Усманов, Юрий Борисович Мильнер и Григорий Моисеевич Фингер/Gregory M. Finger.

Юрий Борисович Мильнер/Юрий Бенционович Мильнер е руски милиардер от еврейски произход, който има дялове във Facebook, Zynga, Twitter, Flipkart, Spotify, Groupon, JD.com, OlaCabs, AirBnB, WhatsApp, Wish и много дуги. Juri Borissowitsch Milner живее в Москва и САЩ. Мильнер завършва специалност физика в Московский государственный университет имени М. В. Ломоносова / МГУ през 1985 год., след което работи във Физическия институт Лебедев (ФИАН) на Руската академия на науките в Москва. След разпадането на СССР Юри Милнер заминава за САЩ, за да се отдаде на лихварство, че физик къща не храни.

Във физическия институт в Москва Juri Milner работи заедно с други свои колеги също физици, но на тях не им хрумва да заминат за САЩ, че да се занимават с лихварство и да станат милиардери. Вероятно останалите руски физици не са имали позитивното мислене на Juri Milner.

От 1992 до 1995 Юри Бенционович Милнер работи за Световната банка/World Bank във Вашингтон. През 1995 се връща в Русия, но не за да работи отново като физик, а да оглави основаната от Михаил Ходорковски банка - "Bank Menatep". С навлизането на интернет, Juri Milner започва да инвестира в интернет-проекти.

През 2011 г. Юрий Мильнер си купува вила в Los Altos Hills/Silicon Valley със застроена площ само на основната постройка 2.370 квадратни метра, в стила на френски замък и имение от седем хектара. Цената на двореца е 100 милиона долара, която се смята за една от най-високите цени за еднофамилно жилище (източник: Los Angeles Times - Russian billionaire Yuri Milner's early backing of Facebook, Twitter had Kremlin ties, 6. Nov. 2017).

Според публикация на Ройтерс - "Usmanov tightens hold on Russian social net VKontakte as founder sells stake." JANUARY 24, 2014 / 10:46 PM, узбекистанският лихвар Алишер Усманов/Alisher Usmonov, чрез купуване на акциите на Павел Дуров, става владелец на 52% от социалната мрежа "ВКонтакте". Павел Дуров започва през 2013 г. проекта Telegram Messenger, а през 2014 г. напуска Русия завинаги и се преселва в САЩ. Според публикация в The New York Times: Once Celebrated in Russia, the Programmer Pavel Durov Chooses Exile (2 December 2014) Jim Wilson, Павел Дуров постоянно си сменя местообитаването заедно с цял екип програмисти и бодигардове и не се задържа по-дълго от 2-3 седмици в една държава.

Според Bloomberg, през 2012 г. Алишер Усманов е най-богатият човек в Русия. През 1980 г. Алишер Усманов заедно със свои приятели Бахадыр Насымов, Мухаммед-Амин Насымов и Ильхам Шайков, е осъден на 8 години лишаване от свобода за подкупи, мошеничество и разхищаване на социалистическата собственост, според някои източници е осъден за изнасилване. Alisher Usmonov е женен за Ирина Винер - съветска и руска треньорка по художествена гимнастика, от еврейски произход.

В едно предаване по телевизия "Алфа", водещата Магдалена Ташева от партия АТАКА се възмущава от Facebook, че ѝ блокирал акаунта за няколко часа, след като тя публикувала снимка от протестиращи срещу гейпарада в София и на снимката малко момиче държи в ръцете си плакат с надпис: "Оставете дъгата на децата, педерасти!" Магдалена Ташева подхвърля, че за да избегнат цензурата във Facebook, българите биха могли да се прехвърлят в руската социална мрежа "ВКонтакте". Дали Магдалена Ташева не знае кой стои зад руската социална мрежа "ВКонтакте"?

"We shall have world government, whether or not we like
it. The question is only whether world government will
be achieved by consent or by conquest."

James Paul Warburg, February 17, 1950

"Ние ще имаме световно правителство и да искме и да
не искаме. Единственият въпрос е дали световното
правителство ще бъде постигнато чрез завоевателна война
или чрез съгласие на хората."

Джеймс Пол Варбург


Още по темата:

Кой е 
собственик на ViberКой е собственик на Viber 🐙

Приложенията Headbox и Blinq

Русия блокира интернет чата "Telegram"

Децата и социалните мрежи
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени