Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Девствеността в човешката култура и традиции 🌺


Девствена ципа
Ролята на девствената ципа - химена при хората в еволюцията на организмите на Земята все още не е изяснена. Съществуват хипотези, че химена служи за бариера жената да осъществи полов акт и да забременее от възрастни мъже с недостатъчна ерекция. Както е известно, еволюцията на организмите на Земята/Бог никога не грешат, а и нищо не правят случайно без смисъл. Само фактът, че хората не знаят ролята на девствеността, не означава че тя не играе роля в размножението.

Copyright:www.backdoornews.com


В човешката култура и традиции в миналото, а и не рядко и на днешно време, девствеността се е смятала за чест, достоинство и гаранция за порядъчност на жената, за морална ценност. В много култури следите от кръвотечението при дефлорация по време на първата брачна нощ, се показват публично, като доказателство за честта и порядъчността на девойката. В България този обичай в миналото се е наричал "блага ракия". Казват, че девствеността е като доверието. Един път загубиш ли ги, загубени са завинаги.

Девствеността на жената преди брака все още се смята в много култури и религии за особена ценност. Поради това много лекари по света си изкарват прехраната с хименопластика - хирургическа реконструкция на химена, чрез която жената да се "продаде" за девствена.

През епохата преди Втората световна война, в България са известни случаи на скандали и дори разводи, когато първата брачна нощ се окажело, че булката не е девствена. Защото в България, вследствие Османското владичество, не е имало традиция, характерно за Западна Европа - младоженката да бъде обезчестявана от феодала - Ius primae noctis.

По време на комунизма темата за девствеността на жената се отбягва от официалната политика, тъй като според социалистическия морал жената не е стока и към нея не може да се предявяват претенции да е запечатана и да не е ползвана. Въпреки официалната политика и през социализма имаше млади и образовани жени, които прибягваха до хименопластика, за да прикрият миналото си и да се омъжат изгодно.


Още по темата:

Сексология

Симулиране на дефлорация
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени