Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Увисване на гърдите


Повдигане на бюста
Най-честите причини за увисване на гърдите при жените са естественият процес на стареене, много големи гърди, една или повече бременности, значителна загуба на тегло и преди всичко наследствено слаба съединителна тъкан. Следователно увиснали гърди могат да се появят при жената на всяка възраст.

Copyright:www.backdoornews.com


Увисване на гърдите след бременност за съжаление се среща често. При повечето жени размерът, формата и твърдостта на гърдите се променят след една или повече бременности. Още в началото на бременността хормони като естроген, прогестерон и окситоцин подготвят тялото за новата задача. Гърдите обикновено са вече в първите седмици на бременността по-плътни и по-големи. Тъканта на млечните жлези все повече се формира, което може да доведе до разлика в размера на сутиена до три големини през цялата бременност. В края на кърменето увеличената тъкан на млечната жлеза вече не е необходима и гърдите постепенно се смаляват. Много жени имат чувството след кърмене, че имат по-малки гърди, отколкото преди бременността. Как гърдите се възстановяват и дали са по-големи или по-малки след бременноста, зависи от много фактори. Например, колко е нараснала гърдата по време на бременност и кърмене, колко тегло е увеличено при бременността, наследственото състояние на собствената съединителна тъкан, възрастта, диетата и консумацията на цигари и алкохол. Висящите гърди се появяват, когато загубят обем и се разхлаби съединителната тъкан след бременността.

Увисване на гърдите след кърмене е често срещано погрешно схващане. Увисналите гърди са следствие от увеличаването на обема по време на бременност. С продуцирането на мляко гърдите обикновено се увеличават отново и след това стават по-малки по време на кърмене. Освен това няма разлика колко дълго се кърми, тъй като кожата на гърдата се разтяга само по време на бременността. Бременността е голямото предизвикателство за съединителната тъкан и кожата на гърдата!

Увисването на гърдите често е причинено от силна загуба на тегло или непрекъснати колебания в теглото при жената. Жените, които губят много тегло за кратко време, често страдат от увиснали цици. Голямото намаляване на мастната тъкан в гърдата води до дефицит на обема и кожата и съединителната тъкан не се възстановяват достатъчно. Появява се излишък на кожата и зърната се придръпват надолу от излишната кожа.

Видове увиснали гърди

Увисналите гърди са разделят на няколко степени, става въпрос за мастоптоза (увиснали гърди), ако зърното лежи под гънката на гърдата.

1.Степен - зърната са над гънката на гърдите.
2.Степен - зърната са приблизително на нивото на гънката на гърдите.
3.Степен - зърната са на 1 - 3 см под гънката на гърдите.
4.Степен - зърната са на повече от 3 см под гънката на гърдите.

Променяне формата на гърдите

Повдигането на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа и подкожна тъкан от млечните жлези се постига по-младежка форма на женските гърди и те се повдигат. В повечето случаи при операцията се намалява диаметърът на ареолите и те се позиционират по-високо. Разрезите се разполагат кръгообразно около ареолите, при което ръбците се забелязват само от опитно мъжко око. При друга оперативна техника, разрезите са разположени вертикално през долната половина на гърдите (под зърната) и/или в гънките под млечните жлези. При тази техника ръбците са очевидни и силно загрозяващи. Гърдите придобиват „подмладена“ визия. Ефектът се дължи на промяна на формата и по-високото положение на ареолата, което променя външния вид на гърдата. Интервенцията може да се съчетае с аугментация (уголемяване) на гърдите, посредством силиконови импланти.

Променяне формата на гърдите, повдигане на бюса, повдигане на зърната се нарича Mastopexy/Мастопексия. Хирургичната операция не е безопасна, може да доведе до усложнения - вечна болка или загуба на чувствителност, вследствие засегнати нерви, разрастване на съединителна тъкан - цикатрикси (белези, образувани при зарастване). Освен това след известно време, особено при повторна бременност, гърдите отново увисват.

Недостатък ли са увисналите гърди?

От мъжка гледна точка, увисналите гърди не намаляват чара на жената. Жената с увиснали гърди не е по-малко женствена. Вероятно само мъже-педофили (такива като Джефри Епщайн) се впечатляват от женски гърди с пубертетна форма. По форумите в интернет, педофилите се възбуждат от малки момичета с плоски гърди.

На гореизложената снимка (преди мастопексия и след) е трудно да се определи, дали жената външно изглежда по-атрактивна, след пластичната хирургическа интервенция, освен че операцията си личи. Едно е сигурно: Всяка естествена форма на гърдите е за предпочитане, пред силиконови протези. И смисълът от мастопексия, както и от повечето пластически операции, е човек сам да се хареса повече, че да превъзмогне комплекса си за малоценност. Окръжаващите дори няма и да забележат.


Още по темата:

Жени с детски черти на лицето

Дължината на пениса и широчината на влагалището 🔔

Гъсти вежди 🤨

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени