Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Университетите в САЩ взимат подкупи


Фелисити Хъфман
Над 50 богаташи и известни личности в САЩ, между които холивудските актриси Felicity Huffman/Фелисити Хъфман, снимала се в сериала "Desperate Housewives/Отчаяни съпруги", и Lori Loughlin/Лори Локлин ("Full House") са следствени, че са дали подкупи, за да може децата им да учат в престижни университети, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD: Millionen für Studienplatz. Stars sollen US-Elite-Unis bestochen haben. Wer es in den USA auf eine Elite-Uni schafft, dem stehen später Türen offen. Das wissen auch Promis. 50 von ihnen sollen renommierte Unis bestochen haben, um ihren Kindern einen Platz zu sichern. Die Justiz ermittelt. Stand: 12.03.2019, 19:40 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Според разкритията, подкупите са предавани от посредници, които фалшифицирали данни за резултатите на децата на приемните изпити, в това число и по спортни специалности. Така е реализирано приемането им в реномирани учебни заведения в САЩ - Stanford, Wake Forest University, Georgetown, University of Southern California. Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати 4 обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, Уейк Форест. В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат спортна подготовка.

Над 50 родители са обвинени, че са ползвали услугите на Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200.000 и 6,5 милиона долара. По думите на прокурорът Andrew Lelling/Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън: "За всеки студент, който е приет чрез измама е бил отхвърлен наистина талантлив кадидат" - игра с нулева сума.

Подкупите са били превеждани на фирма от Калифорния, която е специализирана в консултантски услуги за кандидат-студенти. Според прокуратурата измамниците са много повече от досега разкритите 50 случая. Но децата на рушветчиите не са обвинени, те отричат да са знаели какво вършат родителите им и очевидно ще си завършат и получат дипломи.


Още по темата:

Признаване на диплома в чужбина


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени