Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Начало Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Оръжеен заглушител

Оръжеен заглушител
Всички са гледали екшън-филмите с Джеймс Бонд, който стреля така безшумно, че даже съседите му нищо не чуват. Оръжията със заглушител убиват бързо, ефикасно и толкова тихо, че дори охраната в съседната стая уверено продължава да гледа турския сериал по bTV. За разлика от жанровото клише в екшън-филмите, в реалния живот стрелба със заглушител въобще не е безшумна и не цели околните да на чуят изстрелите, а да не видят огнената струя от цевта и да не могат по звука да локализират посоката от къде се стреля. Използването на заглушител цели да попречи на демаскировката на стрелци, като например американските снайперисти на Евромайдана в Украйна.

Copyright:www.backdoornews.com


Българските соросоидни медии през януари 2018 г. разпространиха лъжата, че убиецът от Нови Искър Росен Ангелов си бил направил самоделен заглушител за пистолета от маслен филтър. Такова твърдение прилича на комедийните филми от 1970-те, в които хоби-музиканти си оборудват тонстудио, като за звукова изолация налепват по стените амбалажни картони за яйца.

Устройство на заглушител
вътрешното устройство - оръжейни заглушители
Оръжейният заглушител, подобно на ауспуха, е кух цилиндър, изработен от метал (обикновено стомана, алуминий, мед) или пластмаса, който съдържа във вътрешността си камери за отклоняване на отработените газове. По правило оръжейният заглушител се завинтва към края на цевта на специално изработена за целта резба.

Също така има интегриран оръжеен шумозаглушител, с газови камери около перфорираната част на цевта. Такъв шумозаглушител е неразделна част от оръжието, без което е невъзможна бойната му употреба, например специални снайперистки пушки: "MP5SD", "Arctic Warfare", "Precision Marksman", "Arctic Warfare Folding", "Arctic Warfare Police", "Arctic Warfare Suppressed", "Arctic Warfare Super Magnum", ВСС (Винтовка снайперская специальная). И двата типа шумозаглушители намаляват шума, предизвикан от ударната вълна на заряда. Газовете в този случай попадат в серия от камери, където губят скоростта си, докато се разширяват и охлаждат, след което напускат оръжието.

По вътрешното устройство, оръжейните заглушители се разделят на еднокамерни и многокамерни, с предварителна мембрана (която задържа газовете пред куршума), с вихрови ротори и елементи, абсорбиращи топлина.

Повечето оръжия имат начална скорост на куршума 330 m/s. При свръхзвукова скорост шумът не може да бъде намален. За целта се произвеждат специални муниции - subsonic ammunition, които дават начална скорост на куршума под 330 m/s. Само някои по-стари модели оръжия, като например Beretta M1934 използват относително слаби муниции с калибър 9 × 17 mm, които имат начална скорост на куршима 295 m/s и не изискват специални муниции при използване на заглушител.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2018 www.backdoornews.com
Всички права запазени