Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Всеки пети българин учи за соросоид


Университет на Сорос
Според доклад на българското правителство за 2017 г., цитиран от казионните български медии на 20.02.2019 г., 14% от завършващите средно образование в България отиват да учат в чужбина. Като се има предвид, че разходите само за физическо оцеляване на Запад са над 1000 евро на месец, а българите с най-големи финансови възможности, според НСИ, спестяват по 120 евро на месец, то става ясно, че почти всички българи, които отиват да следват на Запад, не заминават по инициатива и издръжка на родителите си.

Само една незначителна част от децата на българските гастарбайтери на Запад, се записват да следват там. И още по-малка част от тях завършват успешно. Според държавна статистика в Германия, завършилите средно образование в училища в гетата с чужденци, след това почти никой от тях не учи висше образование. Социалният статус в Западните държави се унаследява от прародителите.

Copyright:www.backdoornews.com


Доказателство за това, че българите на Запад не учат специалности по свой вкус е и фактът, че голяма част от българските студенти учат във Великобритания, където таксите за образование са десетки хиляди паунди, за което българските студенти получават кредити в Англия, въпреки че в страни като Германия, Скандинавските държави и др. образованието е безплатно.

По данни на Министерството на образованието и науката, (цитаран от Монитор: "Абитуриентите ни се стопиха с град като Чепеларе Броят им е намалял с 5331 спрямо миналогодишния випуск"), през 2016 година са завършили средно образование в България 53.414 зрелостници. Според доклада на българското правителство, 51% от завършващите средно образование, продължават да учат, т.е. около 27.000 младежи, от които около 2000 или 7,5% се записват да учат в университета на Джордж Сорос.

Според собствени изявления (годишен доклад за 2018 г.), в Нов български университет постъпват годишно 2045 студенти, от общо около 10.000 студенти в НБУ.

От публикуваните данни става ясно, че над 20% или всеки пети български студент учи за соросоид. Не са известни българи, завършили на Запад за инженери, лекари, стоматолози, които да са останали на Запад да работят високо квалифицирана и восоко платена работа, извън сферата на пропагандата. Естествено Западът няма за цел да квалифицира (безплатно) източно-европейци, които после да изместят местното население от хубавите работни места.

Известни са само българи, завършили в Британия и САЩ някаква специалност, подходяща за пропаганда - психология, политология, екология, журналистика, филмова режисура и пр., след което идват в България гладни, голи и боси, търсят си най-евтината квартира в София за да започнат работа като тролове, доносници, протестъри.

Има българи, завършили филмова режисура в САЩ, Франция. И те имат по-слаби филми, от тези завършили НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Както и българите, завършили на Запад някаква друга специалност, връщайки се в България като специалисти са под нивото на българите, завършили в България. Защото следването им на Запад е било фиктивно. За да се издържат и да погасяват кредита, докато следват работят на пълен работен ден dead-end-job, а в свободното време са под контрола на "педагозите" от фондациите покровители.

Перспективно ли е да учиш в чужбина?

Студентите, които са граждани на Западните държави, ако не са деца на заможни родители и отиват в друг град да учат, получават безлихвени кредити от държавата, които в случай че завършат успешно, до голяма степен се опрощават. Такива кредити западните държави не отпускат на чужденци. Фондации и мозъчни тръстове от структурите на Джордж Сорос отпускат стипендии на най-перспективните, но в повечето случаи вече и те не отпускат стипендии, а съдействат на мераклиите да теглят заробващи кредити, които след като завършат години наред изплащат с неквалифицирана, вредна за здравето, нископлатена и унизителна за местните работа. На практика младите българи, заминали на Запад имат две алтернативи: Да работят dead-end-job - тежка, мръсна, нископлатена и безперспективна работа и да живеят като скотове, за да спестяват от заплатата си, с цел един ден да се върнат в България. Или да учат онова, което им препоръчат "педагозите" от фондациите на Сорос, да теглят кредити и да ги погасяват години наред, поради което да нямат никакви спестени пари до 30 годишна възраст. И като завършат, да се трудят в колцентровете, като не престават да мечтаят за кариера, като тази на евроснахата Мария Габриел.

Перспективно ли е да учиш висше образование?

По време на социализма принадлежеше към мейнстрийм, зрелостниците да кандидатстват и да учат във ВУЗ. Тези, които дори не кандидатстваха, ги смятаха за втора категория хора. По време на социализма държавата беше длъжна да осигури работно място на всеки гражданин, според образованието му. В доклада на българското правителство, публикуван през февруари 2019 г., 54% от младите не работят по специалността си, а едва 30% са се реализирали в съответствие с образованието си.


Още по темата:

Приятелите на САЩ

Признаване на образованието в чужбина 🏫

Българските гастарбайтери на Запад работят за по-малко от половин заплата на местните работници


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени