Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Social Bot/социален роботSocial Bot е компютърна програма, която се преструва на реален човек във форумите, социалните мрежи и сайтовете за запознанства в интернет. Social Bot генерира постинги на различни теми, отговаря на постинги на реални потребители, публикува и оценява снимки. Social Bots са в състояние да симулират дискусии, спорове на различни теми. За целта роботите биват програмирани да реагират на определени думи, да публикуват "мнения" - предварително редактирани фрази, а други ботове съответно да отговарят на първите с техни "собствени мения".

Copyright:www.backdoornews.com


За да бъдат разпознати роботите, трябва да се пробва дали реагират на подобни постинги, например с печатни грешки в думите или с необичаен словоред. Точното число на роботите в социалните мрежи, сайтовете за запознанства и форумите не е известно. Не е известно и каква част от социалните роботи са на външни организации или на самата социална мрежа. Facebook например разполага с множество "външни" уебсайтове, които крадат интересните статии и постинги на независими автори и след това ги популяризират във Facebook като свои. Екперти предполагат, че най-много социални роботи са в Twitter.

Американците по време на изборите за президент през 2016 г. официално си признаха, че използват Social Bots, а германските политици обещаха, че няма да използват в предстоящите избори социални роботи.

Social Bot се различава от трол, който е реален ползвател, работи за пари и чиято задача е също да провежда пропаганда, да разпространява дезинформация, клевети, да подклажда етническа вражда, манипулации.

Нито една политическа партия, нито една феминистка организация, лобистка организация, социална мрежа, форум или сайт за запознанства няма да си признае, че използва Social Bots. Всички се хвалят, колко милиона или милиарда потребители имали.


Още по темата:

Chatbot
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени