Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Собствен бизнесЗа да започнеш собствен бизнес трябва да имаш начален капитал и информация, в какво да го инвестираш, кого да подкупиш. Само начален капитал не е достатъчно. На Запад има много хора, които от лотария са спечелили по няколко милиона евро - капитал достатъчен, да започнат собствен бизнес. Въпреки това няма известен случай някой, спечелил от лотарията, да е станал бизнесмен. Също както няма известен случай някой източно-европеец, който в началото на 1990-те да е ипотекирал жилището си, за да тегли кредит и да е станал бизнесмен.

При капитализма всеки, който не разполага с начален капитал, може да получи кредит, както всеки, който се нуждае от донор на орган, може да се запише в списъка на чакащите.

Copyright:www.backdoornews.com
Популярно пропагандно клише на западната пропаганда е примамване на наивното население в Източна Европа, с възможността след приватизация за създаване на собствен бизнес. При това западната пропаганда разчита на глупостта на хората, които не се замислят, че капитализма не може да съществува, ако населението имат собствен бизнес. За да има една тънка прослойка от обществото собствен бизнес, масите трябва да работят за чужд бизнес. Благата на Земята са отдавна разпределени и без бой никой не отстъпва заграбеното.
Собствен бизнес
Но има други известни случаи за започване на собствен бизнес: На 12 август 2009 The New York Times публикува материал, за планиране на концентрационен лагер в Мароко, в Румъния и още една неназована държава от бившия соц-лагер, координирани от базата на ЦРУ във Франкфурт на Майн. За построяването и оборудването на концентрационни лагери, тогавашният ръководител на ЦРУ във Франкфурт - Kyle D. Foggo, ползва услугите на свой приятел - Brent R. Wilkes, а в замяна му обещава ръководно място в една от своите фирми. Според 'Wikipedia', Brent Roger Wilkes (born May 21, 1954) е филантроп.

Да твърдиш, че Brent R. Wilkes е филантроп е подигравка с човечеството, също както е подигравка да твърдиш, че George Soros и Rockefeller са филантропи, че Sergey Brin и Larry Page са започнали проекта "Google" в гараж със самоделен компютър с блокчета от играта LEGO и че за 140 милиона долара е продадена картина абстрактен експресионизъм ("No. 5, 1948" на Jackson Pollock) с хаотично накапана и разпръскана предимно кафява и жълта боя - цвета на човешките изпражнения.

***

Във връзка с предложения от ПП „Атака“ мораториум за покупка на българска земя от чужденци, трубадурите на Новия световен ред поучаваха, че и българи имали право да си купят земя на Запад. Българи са имали право да си купуват земя и в Османската империя. Но не са си купували земя и не са опитвали да започнат собствен бизнес, а са си търсели работа като ратаи при турски землевладелци. Чак когато започнала Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., турски феодали-землевладелци започнали да разпродават българските си владения, при което българи притежаващи капитал изкупили българските земи от турците на безценица, при което са забогатяли. И ако не беше имало Руско-турска освободителна война, то българите на днешно време нямаше да са ратаи на американци, а на турци.

***

Warren Buffett/Уорън Бъфет например, който купува 10% от акциите на "The Washington Post", е американски милиардер, един от най-богатите хора в света, който според Уикипедия започнал своята кариера, като купувал пакет от шест бутилки Кока-Кола 'Coca-Cola-Sixpack' за 25 цента, а ги продавал всяка бутилка за 5¢ и така печелейки по 5 цента станал милиардер.

Създателят на "Playboy" Hugh Hefner, Според Wikipedia започнал собствен бизнес през 1953 г., като взел на заем от майка си 1000 долара и напечатал 50.000 екземпляра на първия брой на списание "Playboy", които продал по 50 Cent бройката.

***

Основателят на Apple - Steve Jobs, основателят на най-големия онлайн магазин в САЩ "Amazon" - Jeff Bezos, както и основателите на "Google" започнали собствен бизнес в гараж, защото нямали пари да наемат нормално помещение за офис и така за нула време станали мултимилиардери.

***

При посещението си в Берлин и Мюнхен през октомври 2006 г., Владимир Путин се възмущава от истерията на Германия към руски инвестиции:

«Ich weiß nicht, warum es Hysterie gibt».

По онова време Русия иска да увеличи пет процентното участие на руска банка в германския концерн "EADS".

«Russland kommt nicht mit Kalaschnikows und Panzern, sondern Russland bringt das Geld mit...»
«Русия не идва с Калашников и танкове, Русия носи пари и такива инвестиции могат да спасят работни места.»

***

Създаването на интернет донесе много илюзии на музиканти, че чрез интернет ще прескочат посредничеството на коруптни лейбъли, както и на журналисти, че могат да си създадат собствено СМИ. Тези илюзии бяха подхранвани от западната пропаганда, която разказваше за блогери, които си продали блога за десетки милиони евро, музиканти и филмови продуценти, които станали звезди, като си публикували творбите в Ютюб.

От момента на създаването на интернет, още в средата на 1980-те, периодически биват въведени нови домейни. Например домейна на Евросъюза - '.eu' беше въведен на 28.04.2005 г. Още преди да бъде официално въведен някой нов домейн от първо ниво, хостинг-провайдери предлагат предварително заявяване, един вид кандидатстване за TLD - така наречения 'Sunrise period', от английски език - 'Период на изгряване'.

Малка част от потребителите се досещат, че такова "кандидатстване" служи на господстващите да се информират за търсенето на пазара и да регистрират търсените домейни още преди офицално да са разрешени за регистрация.

На 27.04.2005 г. всички западни телевизии показваха хора, които стоят пред компютъра и чакат в полунощ на 27.04.2005 г. срещу 28.04.2005 г. да регистрират мечтания европейски домейн '.EU'. Както будалите от Източна Европа в края на 1989 г. чакаха да паднат комунистите , че да участват в приватизацията и да започнат собствен бизнес.

В действителност мечтаните европейски домейни бяха регистрирани далеч преди да са официално разрешени за свободна регистрация, както и благата в Източна Европа бяха разпределени далеч преди 1989 г. и в това разпределение не беше предвидено народите на Източна Европа да вземат участие. 'Sunrise period' на изгряване на източно-европейските бизнесмени започна с идването на Михаил Горбачов в началото на 1980-те, когато в Русия Михаил Ходорковски завладя нефта на Русия и му хрумна да го отдаде на САЩ, а в България Желю Желев през 1982 г. публикува книгата „Фашизмът“, да си резервира президентския домейн.

С идването на Михаил Горбачов в началото на 1980-те, вече се е знаело кой ще купи 'БГА-Балкан', кой ще купи 'ТЕЦ-Марица Изток', телекомуникациите, 'Киноцентъра Бояна', 'Софийска вода', хотелите по Черноморието, златните мини. Не са го знаели само онези българи, които чакаха да дойде Запада да инвестира в България и когато Запада дойде, те си спряха парното, за да не умрат от глад.

"In politics, nothing happens by accident.
If it happens, you can bet it was planned that way."

Franklin D. Roosevelt
"В политиката няма нищо случайно.
Ако нещо се случи, то така е било замислено."

Франклин Д.Рузвелт


Още по темата:

Как се печели от акции

Какво образование имат милиардерите

Милиардери започнали от нула


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени