Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Snapchat 👻


Възстановяване на изтрити фотографии и видео от Snapchat
Snapchat/Снапчат/Picaboo, от английски – моментална снимка, е безплатно мобилно приложение за незабавни съобщения. Приложението Snapchat се използва за споделяне на снимки, видео, писане на съобщения и преправяне на снимки в реално време с многобройни и забавни ефекти. За така изпратена фотография или видео, наричани „snap“, ползвателят задава лимит от време (няколко секунди), определящ колко дълго получателят ще може да разглежда файла, след което той става недостъпен за устройството на получателя, но остава на сървъра на Snapchat. Поради тази особеност, Снепчат го ползват най-вече деца в пубертета за секстинг. Само децата не разбират, че Snapchat е клопка за събиране на компромати срещу човечеството, които американците да могат да използват, когато потрябва.

Copyright:www.backdoornews.com


Според Pew Research, 26% от потребителите на интернет под 30 годишна възраст и само 5% от потребителите над 30 години, ползват Snapchat. Повечето от тях, според Pew Research, ползват Snapchat за да изпращат снимки на гениталиите си.

Кой е собственик на Snapchat?

Приложението Snapchat е финансирано (не разработено!) от Evan Spiegel/Евън Спийгъл, Bobby Murphy/Боби Мърфи и Reggie Brown/Реджи Браун, когато са били студенти в Станфордския университет. Същата романтична история се разказва и за създаването на Гугъл от двамата студенти в Станфордския университет Sergey Brin и Larry Page. Подобен е митът и за студентите от Санкт-Петербург, които създали руската социална мрежа "ВКонтакте".

Според Bloomberg, най-младият милиардер на света - Evan Spiegel е син на John W. Spiegel - американски лихвар - Chief Financial Officer at SunTrust Banks, Inc. Robert Cornelius Murphy заедно с Evan Spiegel първначално създават през 2010 г. програмата "Future Freshman" за сортиране на кандидатури за университета, т.е. програма за събиране на лични данни. Според признанията на Murphy и Spiegel, "Future Freshman" е била провал - имала е всичко пет клиента, но както Evan Spiegel, така и Bobby Murphy е милиардер. Според Forbes през 2015 г. състоянието му възлиза на 1,5 милиарда долара. Баща му Richard Cornelius Murphy, Jr. е държавен служител, но в интернет не се намира информация каква длъжност в държавния апарат заема Richard Cornelius Murphy, Jr., също както никой не знае каква професия са упражнявали родителите на Агата Кристи.

Бъдещето на Snapchat

До този момент (2018) са известни софтуери за разпознаване, издирване и насочване на роботи-убийци по лицето на хората. Никой не знае на какъв етап на развитие са компютърните програми за идентифициране на хората по части от тялото им. Ако такива софтуери не съществуваха, то нямаше да има смисъл от Snapchat. Отдавна съществуват уебсайтове, в които може да се търсят хора по татуировки. Не случайно с развитието на интернет и социалните мрежи татуировките станаха модни, както с развитието на софтуери за разпознаване на човешко лице станаха модни селфи. Естествено нито Evan Spiegel, нито Bobby Murphy, нито Reggie Brown ще си правят татуировки. Както и Mark Zuckerberg няма да публикува във Facebook името на хотела, в който е преспал и с кого се е срещал.

Възстановяване на изтрити фотографии и видео от Snapchat

Всички младежи, които ползват Snapchat не вярват на родителите си, че Snapchat е crowdsourcing-проект, който ги подмамва, че файловете се самоизтриват, за да се сдобие с личните данни на потребителите и да ги продаде на трети лица.
Евън Спийгъл
Не представлява особена трудност, изтритите файлове да бъдат намерени и възстановени от получателя на „snap“. Всички "изтрити" файлове, в действителност не биват изтрити, а биват преименовани с ".nomedia", след което биват игнорирани от приложенията. Единственото, което потребителите трябва да направят, за да възстановят изтритите файлове от Snapchat, е да ги намерят под новото окончание и да ги преименоват. В андроид-смартфоните изтритите файлове се намират в папка „com.snapchat.android“. След инсталиране на File manager на телефона си, потребителите трябва да отворят папка „com.snapchat.android“, в която да търсят файлове с окончание „*.nomedia“, да подменят „.nomedia“ на „.jpg“, „.png“, „.mp4“, „.mov“, „.mpeg“, „.avi“ и пр., за да могат да открият файла с останалите приложения. За разлика от възстановяване на изтрити фотографии и видео от Snapchat, то възстановяване на изтрити диалози от чата е по-трудно.

На 05.06.2018 г. германските медии съобщават, че германския концерн „Continental/Континентал“ е решил да забрани на служителите си със служебните смартфони да ползват WhatsApp и Snapchat, поради незаконното от тях ползване на личните данни на потребителите.


Още по темата:

Кой е собственик на ВКонтакте

Кой е собственик на ViberКой е собственик на Viber 🐙

Децата и социалните мрежи


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени