Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Телефонът ще замести паспорта 🛃Телефонът ще замести паспорта
В края на юни 2018 г. в руските медии се появиха статии, за въвеждане на SIM-картата на мобилния телефон като документ за самоличност. (Източник: «Ведомости» Номер мобильного сможет удостоверять человека, как паспорт Такое новшество обсуждает одна из рабочих групп цифровой экономики, 27 июня 23:42)

Copyright:www.backdoornews.com


"Поправки предложены в законы «О связи», «Об информации» и «Об основах здоровья граждан» и позволят подтверждать личность россиянина при оказании ему дистанционных услуг по номеру мобильного телефона – точно как биометрические данные для клиентов банков."

И това Русия го пробутва, като поправка в закона за информацията и за здравеопазването на населението. Също както при регистрация на акаунт във Фейсбук, Вконтакте, Viber, Snapchat, в уебсайтове за безплатни обяви (olx), уебсайтове за запознанства или регистриране на безплатен E-Mail, потребителите все повече биват принуждавани да отдадат номера на телефона си, ако искат да ползват "безплатните" услуги. На монитора на потребителите им излиза съобщение, че верификацията чрез мобилния им телефон служи за гарантиране на сигурността им, че няма някой да им проникне в акаунта или да им изпраща спам.

Facebook подканва потребителите да отдадат номера на мобилния си телефон, като им изброява техните приятели, които също били отдали телефонния си номер. Лъжата на Facebook си проличава, когато потребителя сам е създал мрежа от фейкакаунти, които е "сприятелил" един с друг във Фейсбук и много добре знае, че в нито един от тези фейкакаунти не е интегрирал номер на мобилен телефон.

Руският Yandex подхожда с още по-нагла лъжа: Оставя потребителите да регистрират безплатен E-Mail и в момента, в който потребителите започнат да получават и-мейли, Яндекс им блокира пощенската кутия със съобщението, че има подозрение за взлом в акаунта, причинен от троянски кон в компютъра на потребителя - метод, който използват кибер-престъпниците, като инсталират Scareware на компютъра на потребителите. За да гарантира потребителя сигурносста си, трябва да привърже акаунта към мобилния си телефон. А междувременно Yandex препоръчва на изплашения потребител, да провери компютъра си за вируси с руски антивирусни програми, които не е изключено да инсталират на комютъра на потребителя троянски кон.

По-голямата част от потребителите са необразовани и дезинформирани от средствата за масова информация, поради което не осъзнават последствията от това да отдават номера на мобилния си телефон на уебсайтове в интернет. Те не осъзнават и последствията от това да публикуват личния си живот, роднините и приятелите си в социалните мрежи. Умствено ограниченият човек не си задава въпраса, защо Mark Zuckerberg, Talmon Marco/טלמון מרקו, Lev Levayev/‏לב לבייב‏ или Rothschild не се регистрират в социалните мрежи с мобилния си телефон. Защо Владимир Путин дори не съобщава колко дъщери има и къде живеят?

Още в края на миналия век имаше предложения, на населението на Земята да бъдат имплантирани под кожата RFID-Chip, чрез който те да бъдат следени от господстващите. На днешно време това не е нужно, защото има смартфони, които прецизно локализират ползвателите къде се намират, с кого се срещат, за какво приказват, каква музика слушат, какви филми гледат, каква сексуална ориентация имат, а по-скъпите смартфони дори им снемат отпечатък от пръстите. Постепенно свободният достъп до всички стоки и услуги все повече се ограничава и все повече се изисква смартфон за ползването на стоките и услугите.

В повечето цивилизовани държави е задължително гражданите да имат паспорт/лична карта, но не са длъжни постоянно да ги носят със себе си. Но дори и да ги носят, паспортите и личните карти все още са хартиени документи без електроника в тях и не се регистрират в GSM-централите и Wi-Fi-мрежите, когато потребителите минават в близост до тях.

Разрастващият се контрол над населението, чрез средствата за комуникация, госодстващите го пробутват на работягите, че е за тяхно удобство. В Западните медии се появиха разобличения, че американците убиват хора по СИМ-картата на мобилния им телефон, но тези разобличения бяха своевременно заглушени от сензации, като отравянето на Скрипал, терористични акции на ИДИЛ и пр. А и до българите, които не знаят чужди езици, тези разобличения въобще не стигнаха. Че нали България е най-коруптната страна в Европа, най-послушния член на ЕС и българските медии стоят на най-ниско ниво по свобода на медиите.

В началната фаза на телекомуникациите, на всяка улица имаше телефонни автомати, от които при пускане на монета човек можеше анонимно да позвъни по телефона, без господстващите да знаят кой се обажда и къде се намира. Тези автомати постепенно ги премахнаха, за да бъдат принудени хората да ползват мобилните си телефони, които вече не са анонимни и освен това прецизно локализират потребителите.

В началната фаза на интернет - фазата на зарибяване, на потребителите се предлагаха безплатни и анонимни E-Mail, безплатни и анонимни уебсайтове за запознанства, безплатни и анонимни форуми и социални мрежи, сайтове за беплатни обяви, които не изискват регистрация с мобилен телефон.

В началната фаза на интернет всички браузъри в меню "настройки" имаха опция за изключване на JavaScript, тъй като предимно чрез JavaScript се разпространяват в интернет компютърните вируси и троянски коне. Постепенно достъпа до JavaScript в някои браузъри бе скрит в няколко подменю или напълно премахнат, под претекст, че за сърфиране в интернет, повечето уебстраници работели нормално само при включен Java Script.

Браузърът Опера до преди няколко години при набиране от потребителите само на първите три-четири букви Java..., се отваряше подменюто за изключване на JavaScript. Във версиите от 2016 г. насетне, подменюто за изключване на JavaScript се отваря само при пълното и коректно изписване на думата JavaScript. А опцията при всяко изключване на браузъра да бъдат изтрити всички Cookie, за да не може уебсайтовете да проследяват потребителите кои страници са посещавали, в последната версия на "Opera" от 2018 г. вече е напълно премахната и потребителите за да я ползват, трябва да качат от интернет специален Plug-in.

Все повече затруднения, да не могат потребителите да имат достъп до JavaScript и Cookie, се интегрират и в останалите браузъри, като "Firefox", "Safari" на Apple, Internet Explorer на Microsoft и пр. Всички те са безплатни и се финансират от едно място. И този, който ги финансира не го прави от алтруизъм и любов към човечеството.

В България в началната фаза доставчиците на интернет бяха много и не обвързваха потребителите с дългосрочни договори с коварни клаузи. Договори, които на днешно време е много трудно да бъдат на 100% прекратени. На днешно време интернет доставчиците са само няколко, след като изкупиха всички малки, регионални доставчици. Също както мобилните оператори са само няколко и тероризират потребителите със своеволни сметки и заробващи договори. Същото се отнася и до форумите, социалните мрежи, търсачките в интернет, сайтовете за търсене на работа, уебсайтовете за безплатни обяви и пр. Със всеки изминат ден те стават все по-малко на брой, а прилапват все повече потребители и въвеждат все повече рестрикции за тяхното ползване.

С въвеждането на "Google Pay", потребителите вече могат да пазаруват с Андроид-акаунта си, посредством безналично заплащане, за да знае Гугъл какво и къде хората купуват. Но това има и по-далечна цел, да премахнат паричните знаци като платежно средство. В момента в който парите в наличност престанат да бъдат платежно средство, Земята ще се превърне в концентрационен лагер. Вече няма да има нужда от съд и полиция, просто на провинилите се ще им бъде блокиран телефона и няма да могат дори хляб да си купят.

Обръчът около бедните все повече се затяга, но това става постепенно:

"Wenn man einen Frosch in kochendes Wasser wirft, dann tut er alles, um dem Inferno zu entkommen. Setzt man ihn aber in lauwarmes Wasser und erhöht langsam die Temperatur, dann kocht er bei lebendigem Leibe, ohne dass er Anstrengungen macht, sein Wärmegefängnis zu verlassen."

"Ако хвърлиш една жаба в тенджера с кипяща вода, тя веднага прави всичко възможно да се измъкне. Но ако я поставиш в приятно топла вода и започнеш постепенно да повишаваш температурата на водата, то жабата се сварява жива, без да опита да излезе от тенджерата."Още по темата:

САЩ откриха магазини за храна срещу легитимиране
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени