Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Общоевропейско обезщетение за безработни ✊Олаф Шолц
Германският министър на финансите Olaf Scholz/Олаф Шолц (SPD) предлага да се въведе общоевропейско обезщетение за безработни. (Източник: Handelsblatt - "EU-Arbeitslosenversicherung, Kanzleramt lehnt Scholz‘ Entwurf für EU-Arbeitslosenversicherung ab. Die Idee des Bundesfinanzministers stößt auf viel Kritik. Kanzleramt und Union lehnen sie ab. Das stößt wiederum bei der SPD auf Unverständnis.") Олаф Шолц предлага на практика безработните в Германия и в България да получават еднакви социални помощи. В момента (2018) безработните в Германия получават 400 евро на ръка, като социалната служба поема разходите за наем и отопление. Засега това предложение среща съпротива от страна на германските консерватори и Ангела Меркел, но европейски дипломати са убедени, че още до края на 2018 година в Европа ще бъде постигнато споразумение по този въпрос.

Copyright:www.backdoornews.com


Мотивът за това предложение естествено не е от хуманни съображения и алтруизъм. Целта е да се потуши нарастващия национализъм или както на днешно време го наричат десен популизъм в Европа и САЩ. ("Es gehe darum mit dieser Absicherung für Arbeitslose das Erstarken von Rechtspopulisten (europaweit?) zu stoppen.": Finanzmarktwelt.)

Още от 19-ти век икономическите кризи са последвани от засилване на национализма и вълна от антисемитизъм. Религиозен антисемитизъм е имало още в античния свят и средновековието. Крахът на борсата/Gründerkrach от 1873 г., последвал епохата на Грюндерцайт/Gründerzeit ("Епоха на основаване") води до вълна от антисемитизъм. Понятието антисемитизъм/Antisemitismus за първи път в Германия се използва през 1879 година. През тази епоха бива диференциран капиталът на "Produktionskapital" - капитал, който се инвестира в производство и води до откриване на нови работни места, в противоположност на "Finanzkapital/Hochfinanz/висш финанс" - финансови спекулации и лихварство, което цели разрушаване нечия икономика за лично обогатяване (Източник: Werner Sombart).

Преходът към пазарна икономика в цяла Източна Европа бе проведен от финансовия капитал/Hochfinanz. Западът не инвестира в Източна Европа в производство. Лихвари разориха чрез саботажни действия, приватизираха и изкупиха на безценица животоподдържащите отрасли: енергоснабдяване, водоснабдяване, телекомуникации. Приватизираха националните блага на източно-европейците, като например златодобива в България, хотелите по Черноморието и ски-курортите, поради което всички държави от Източния блок до ден днешен имат по-нисък жизнен стандарт, от този по време на комунизма.

Голямата депресия, започнала в САЩ през 1929 година, продължава до края на 1930-те, обхваща целия Западен свят и достига своята кулминация в националсоциализма и Холокоста през Втората световна война.

"We are on the verge of a global transformation! All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order."
David Rockefeller 14.09.1994 UN Business Council

"Ние сме на прага на глобална трансформация! Всичко, от което се нуждаем, е една огромна криза и нациите ще приемат Новия Световен Ред".
- реч на Дейвид Рокфелер пред ООН на 14.09.1994

Планът на Рокфелер става реалност при Световната рецесия от 2008 – 2009 година. Но не постига целта за "Нов световен ред", а единствено дава тласък на нова вълна от национализъм и антисемитизъм в Европа и САЩ. Във Великобритания Scotland Yard разследва Лейбъристката партия за антисемитизъм (Източник: The Guardian - "Police open antisemitism inquiry into Labour members. Met chief Cressida Dick was handed internal Labour party dossier obtained by LBC. Dan Sabbagh and Ben Quinn. Fri 2 Nov 2018, 09.50 GMT.)

Според изследване на "Антиклеветническата лига/Anti-Defamation League" (ADL), антисемитизмът в САЩ се е засилил през последната година с 57% и е достигнал апогея си от както организацията води проучвания - 1979 год. (Източник: Tagesschau - "Synagoge in Pittsburgh. Angreifer wollte Tod aller Juden. Stand: 28.10.2018, 14:51 Uhr.) "Антиклеветническата лига" се финансира от собственика на телевизия bTV - Роланд Лаудер. В последните 2-3 години България, както и целия Западен свят, е във фаза на икономически разтеж. Икономическият бум е следствие от целенасочено кредитиране на производствения сектор, съпроводено от увеличение на цените на комодититe, увеличено търсене на продукти/стоки на пазара. В резултат има увеличение на броя на работните места, както и на заплатите и доходите на населението. Този икономически растеж е грижливо планиран от задкулисния лихварски елит и цели единствено да потуши нарастващия национализъм.

Очевидно слабото място на господстващите е национализма. И докато националистки партии разширяват своето влияние, до тогава и ще има икономически растеж, ниска безработица и поносими условия за трудещите се. В момента, в който лихварите се справят с национализма, отново ще стиснат за гушата трудещите се, отново ще има рецесия и безработица и жените няма да мечтаят за семейство, а ще си търсят работа като фото-модели.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени