Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Прост човек


Простой человек Прост човек
Белфи
Простотия е съществително нарицателно име, което означава качество или проява на простия човек.

Copyright:www.backdoornews.com


Характерно за простите хора е, че са примитивни, нискообразовани и тъпи, имат силно ограничен мироглед и липса на въображение. Интересите на простия човек са от най-ниските етажи на пирамидата на потребностите. Културният човек от ранно детство има интереси, хоби и се опитва да превърне хобито си в професия. Простият човек няма хоби, за него избора на професия зависи единствено от заплащането. Простият човек е лесен за дезинформиране и манипулиране.

Човек се различава от животните по това, че чрез сетивата си възприема окръжаващия го свят в четири измерения, т.е. освен в пространството и във времето. Човек знае за миналото и има представа за бъдещето. Животнте възприемат света само в три измерения. Животните не се замислят за миналото и нямат представа за бъдещето.

Простите хора, както животните, не могат да мислят нито за миналото, нито за бъдещето, а единствено каква изгода могат в момента да имат и кой или какво би могло да им я отнеме. Когато хазаина размаха камшика над добитъка, животното хуква да бяга, за да се спаси от камшика. Но не му хрумва да се опълчи срещу хазаина си. Когато капиталистите вдигнат цените, простият човек хуква да си търси допълнителна работа. Но не му хрумва да се опълчи срещу капиталистите.

Нискоинтелигентните абитуриенти в еуфория гръмогласно изброяват от 1 до 11, след което крещят Ура-а-а! Простите абитуриенти са щастливи, че вече веднъж завинаги са скъсали с училището. За простите хора ученето е значително по-затормозяващо, отколкото да работят мръсна, нископлатена, вредна за здравето и унизителна работа, която не изисква умствена концентрация. Психично болните хора могат да упражняват професии, които не ангажират мислите им по време на работа. Например портиер, охрана.

Простият човек усеща, че детето му не уважава мнението на родителите си и не се интересува от предците си. Но простият човек не може да направи връзка между поведението на децата и социалните мрежи.

Простият човек не чете книги и няма създаден навик по важни за него въпроси да чете законите и разпоредбите, да чете медицинска литература, а се информира от слухове и клюки. Поради дезинформираност, простият човек става лесна плячка на неетични адвокати и лекари, каквито има в изобилие в едно общество с високо ниво на корупция, каквото е българското общество. Коруптните адвокати и лекари не целят да помагат на клиентите си, а напротив - стремят се да им създават повече проблеми, за да има повече работа за тях.

Простият човек се въодушевява от лъскави стоки - статус символи и боготвори държавите, които ги произвеждат. Щом като една държава не произвежда лъскави коли и лъскави мобилни телефони, с които простакът да може да се фука в махалата, значи тази държава е изостанала.

Простите и невежи хора боготворят всичко американско, купуват си американски брандове: Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, iPhone, а дори не знаят къде в настройките му да изключат предаване информация на американците за здравословното им състояние от сензорите в телефона. Простите и невежи хора казват: "Аз нямам какво да крия." Простите хора са чували, че в САЩ живеят най-много богати хора и те иска да емигрират за САЩ, че да забогатеят.

Простият човек обсъжда махленски клюки, битовизми и това какво е гледал по телевизията. И се кефи от реалити, сапунени опери, екшън-филми. Той не може да се концентрира за дълго време и като включи телевизора, всеки 2-3 минути превключва с дистанционното от една програма на друга.

Изхождайки от интелектуалното ниво на простите хора и невъзможността им да се концентрират за продължително време, се основава драматургията на телевизионните сериали - soap opera: Сапунките са построени върху няколко (обикновено 3 до 5) щранга - така наречените Storylines, които паралелно представят личния живот на няколко семейства. Тези Storylines се раздробяват на къси секвенции с приблизително еднаква дължина и се сменят една след друга, преди на простия човек да му е станало скучно и да поиска да превключи телевизора с дистанционното на друга програмата.

Често като синоним на прост човек неправилно се употребява думата селянин, въпреки че понятието селянин се отнася до местообитаването или месторождението, а не характеризира интелектуалния потенциал. В САЩ простите хора ги наричат реднек.

Простите хора могат с часове, детайлно да разказват случки от личния си живот, без да се съобразяват, че това на никого не е интересно. Простият човек не може да изслушва събеседника си повече от 10 секунди и в разговор го прекъсва, за да му разкаже случка от личния си живот или започва да коментира случайно минаващи по улицата хора. Простият човек обсъжда случайни хора, колко те външно му приличали на негови познати.

Простият човек чете статии и гледа филми, които в най-добрия случай възприема буквално, без да си задава въпроса кой и с каква цел е написал статията или е създал филма, кой го е финансирал, Cui bono? Често простият човек схваща от прочетена статия или гледан филм само отделни думи, които комбинира по грешен начин. Защото простият човек не може да се концентрира за повече от 10 секунди и не схваща дълги изречения и диалози. Ако погалиш улично куче, то започва да си върти опашката, но ако до 10 секунди не му дадеш кокал, кучето започва да се разсейва и си тръгва.

Простите хора с въодушевление разказват какво са гледали по телевизията и са силно учудени, ако събеседника им не го е гледал. Умствено ограничените жени разказват с въодушевление случки от живота на децата си, като си мислят, че щом на тях са им интересни, значи трябва и на обкръжението им също да са интересни.

Простите хора нямат въображение, а силно стеснен мироглед и могат да мислят само за онова, което в момента виждат, чуват и могат да пипнат или да изядат. Както примитивните животни виждат само онова, което се движи. При повечето животни (с изключение на птиците) зрението е устроено да виждат на късо разстояние, при някои с малък зрителен ъгъл, например Rattus norvegicus/сив плъх има полезрение 16°, при човека зрителния ъгъл е 160°.

Простите хора поглъщат новините от СМИ без да ги анализират и без да сравняват в интернет същите новини, но от други източници и на други езици.

Простите хора нямат интереси и не търсят целенасочено в интернет интересуващи ги теми. Ако им се наложи да потърсят в интернет например разписание на влакове или самолети, простите хора отварят Google, който в първия резултат винаги им предлага уебсайт, в който за да се добереш до информация, трябва да набереш на сайта дата на пътуване и точка на тръгване и пристигане. Т.е. за да получиш информация, трябва да предоставиш информация на някого в интернет, кога, къде и за колко време ще пътуваш. Също ако набереш в Google някаква диагноза, Google ти предлага в първия резултат винаги уебсайт, на който за да прочетеш информация относно заболяването, трябва да набереш на сайта в коя точка на тялото имаш болки.

Но простият човек не забелязва коварството на Google и не се замисля, че има и други търсачки в интернет. На простия човек Google му е предостатъчен, че нали няма какво да крие.

През последните 30 години "Преход към демокрация", тези които целенасочено търсят в интернет теми, свързани с история, политика, наука, изкуство, са предимно платени соросоиди, на които им се плаща да говорят и пишат пропаганда и дезинформация. Както през средновековието в Западна Европа единствената алтернатива за кариера с интелектуален труд е била длъжност в църквата, а в Османската империя длъжностите заемани от евнуси, така и през 21-ви век в страните под американско присъствие, с интелектуален труд изкарват прехраната си единствено соросоиди.

Към това се прибавя и фактът, че след 2014 г., след като Русия отне най-ценната плячка на американците от Евромайдана в Украйна - полуостров Крим, от тогава Западът официално обяви хибридна война на Русия и на цялото прогресивно човечество. И всички западни медии, Google и Facebook активно подтискат мненията и натрапват статии само на соросоидни медии. Най-значителната интернационална независима медия Indymedia от тогава не се намира в Google и Facebook. По форумите, постинги с линкове към уебсайтове, които разобличават американската пропаганда, биват своевременно изтрити, а потребителите, които ги постват биват блокирани по IP-адреса.

Характерно за простите хора е да се заканват и да обиждат опонентите си. Тази особеност на манталитета на простите хора се използва умело от соросоидните медии, ориентирани към простата публика, в чиито фалшиви новини едни държавни глави се заканват и обиждат други държавни глави или националности.

Всеобщо известно е, че телевизията е най-евтиното развлечение, предназначено за най-низшите слоеве на обществото - прекариата. Простият, некадърният човек уважава телевизията и когато на улицата види телевизионен екип да заснема интервю, простият човек застава пред обектива на камерата, с мечтата да го видят негови познати по телевизията. На това желание на простите хора да се увековечават, са основани социалните мрежи, които предоставят възможност да публикуват свои фотографии и видео в интернет. В миналото простите хора се увековечаваха, като изрязваха с нож името си по скамейките или на вратата в обществените тоалетни. На днешно време простите хора изписват името си в социалните мрежи.

Простите хора не гледат целенасочено филми или определени телевизионни предавания, а като се приберат в къщи скапани от работа, пускат телевизора и гледат онова, което в мометна се излъчва, също както четат в интернет онова, което Facebook им предложи на първа страница. Според статистики, единствено в България Facebook стои на първо място, като най-посещавана страница в интернет.

Простият човек не си задава въпроса кой и защо финансира телевизията, както свинете в кочината не си задават въпроса кой и защо ги храни и кастрира. Простият човек не си задава въпроса защо Facebook и Google са толкова настойчиви, потребителите да им отдадат номера на мобилния си телефон, а ВКонтакте, WhatsApp, Snapchat и Viber е невъзможно да се ползват без отдаване номера на телефона.

Животните не виждат микробите и яйцата от глисти и не се предпазват от зараза. Простите хора не виждат къде отиват личните им данни и не се страхуват да ги споделят с концерните, въпреки че не са длъжни да го правят. Личните данни на хората се продават за пари и всеки път, например при купуване на предплатена СИМ-карта, при обмяна на валута в банка и пр. сделки, ако потребителите подпишат, че дават съгласие да използват личните им данни, концерните печелят допълнително пари.

На простия човек не може да му се обясни, че САЩ убиват хора, като насочват безпилотните самолети по мобилния им телефон. На простия човек не може да му се обясни, че снимките, които той си публикува в социалните мрежи ги гледат не само негови приятели, а се използват и от компютърни програми за разпознаване на човешко лице, с които програми могат да се насочват роботи-убийци.

Простият човек има доверие само на най-рекламираните стоки и най-рекламираните средства за масова информация, които той нарича "сериозни и официални" и не вярва на случайни страници от интернет. Също както свинете в кочината имат доверие само на хазяина, който ги храни с помия, а не на случайни минувачи, които нищо не им дават. Свинете не разбират, че не случайните минувачи, а онзи който ги храни - той ги кастрира и коли. Също и простият човек не разбира, че онези които живеят на негов гръб, те финансират "сериозните и официални" медии. А ония другите, дето публикуват срамни факти за господарите му, тях ги наричат измислени страници. От тях, простият човек не се интересува, защото те не му носят нещо, което той може да пипне или да изяде.

"Сериозните и официални" медии поучават простите хора, че поголовното шпиониране целяло да предпази населението от терористи, наркотрафиканти и пр. престъпници. Простият човек приема с надсмешка разкритията на Edward Snowden, относно практиката на САЩ и Великобритания да включват уебкамерата на компютри и смартфони без знанието на потребителите. Интернет и камери за видеонаблюдение има от 20 години, но тероризма, търговията с наркотици, изнасилванията, педофилията, трафика на проститутки за последните 20 години не са намелели. Единствено са намалели доходите на населението за последните 20 години по цял свят, за сметка на увеличаване доларовите милиардери, които на всеки два дни се увеличават с още един нов милиардер. (Източник: Oxfam-Studie zu Vermögen. Alle zwei Tage ein neuer Milliardär. Tagesschau, Stand: 22.01.2018, 01:25 Uhr.)

Богаташите живеят в Gated community, придвижват се със собствени самолети, до които терористи и наркотрафиканти нямат достъп. Терористите взривяват хора в метрото, по гари и обществен транспорт, а на такива места има предимно хора от най-бедната прослойка, от които никой не се интересува.

Но простият човек вярва на пропагандата и си мисли, че полицията шпионира криминални престъпници и терористи и след като той не е търговец на наркотици или терорист - няма какво да крие. Простият човек се наслаждава с тъпотата си, а интелигентните хора му смущават насладата с техните конспиративни теории. Да обясняваш на простия човек за шпиониране, все едно да хвърляш перли пред свинете.

"Не давайте светинята на псетата,
и не хвърляйте бисера си пред свините,
за да го не стъпчат с краката си и,
като се обърнат, да ви разкъсат."

Библия / Матей 7:6

Простите хора не са чували за Билдърбъргска конференция и ако им обяснят, те веднага казват, че това са илюминати. Простият човек не знае кои са Julian Assange, Edward Snowden, но знае, че Mark Zuckerberg е велик и вярва, че той е станал милиардер, защото е сътворил нещо гениално за цялото човечество. Mark Zuckerberg е направил сайт, в който простака може безплатно да си публикува селфита и да пише дебелашки шеги. А Julian Assange не е създал нещо, което тъпанара да може да ползва.

Простият човек не схваща, че когато ползва безплатна услуга, той не е клиент на предприемача, който доставя услугата, а негова стока, която предприемача продава и извлича от него печалба. И в случай, че предприемача не може да извлича от потребителите печалба, например в случай, че потребителите във Фейсбук се регистрират под фалшиво име и ползват Фейсбук само за запознанства, тогава Фейсбук блокира потребителите. "Недобросъвестните" потребители не издават на Facebook кои са приятелите и роднините им и за Фейсбук е безсмислено да им предоставя безплатна услуга, след като не може да извлече печалба.

Простият човек не проумява, че като разкрива личните си данни, приятелите си, възгледите и вкусовете си на Facebook, Google, ВКонтакте, Viber, GetContact, той помага на онези, които предизвикват световните икономически кризи, за да опустошат спестяванията на хората. Също както свинята в кочината не проумява, че колкото повече плюска, толкова по-бързо ще се угои и по-рано ще я заколят. Свинята е щастлива, че не ѝ се налага да си търси сама храна. Хората на крака ѝ носят безплатна помия. И простият човек е щастлив, че безплатно го развличат по bTV и NOVA, безплатно може чрез социалните мрежи да увековечи жалкото си битие и безплатно може да говори по Вайбер и Уотсап.

"The few who understand the system will either
be so interested in its profits or be so dependent
upon its favours that there will be no opposition
from that class, while on the other hand, the great
body of people, mentally incapable of comprehending
the tremendous advantage that capital derives from
the system, will bear its burdens without complaint,
and perhaps without even suspecting that the system
is inimical to their interests."

The Rothschild brothers of London writing to associates in New York, 28.06.1863.

"Малкото, които разбират системата, са дотолкова
концентрирани върху личната си изгода или са дотолкова
зависими от нея, че из между тях никога няма да има
опозиция. Голямата маса от хора обаче, умствено не са
в състояние да проумеят и те си носят бремето без да
се оплакват, вероятно и без някога дори да заподозрят,
че тази система е техен враг."

Братята Ротшилд до техни американски бизнес-партньори 28.06.1863

Простият човек не се интересува от Тодор Живков, от Андрей Луканов, които са изиграли някаква роля в българската история. Простият човек се интересува от Тодор Славков, от Маруся Мирчевска, които никога не са играли роля в българската история. Но за простия човек е любопитно да узнае, как Маруся Мирчевска се е устроила, каква кола кара, в каква къща живее. Колко кинти от телевизията на "Световния еврейски конгрес" bTV са платили на Слави Трифонов за поредните му простотии. Простият човек иска да сравни чуждото благополучие със своето, да знае дали да завижда или да злорадства.

"Der schlimmste Analphabet ist der politische Analphabet.
Er hört nicht, spricht nicht, und nimmt nicht an den
politischen Ereignissen teil. Er weiß nicht, daß die Kosten
des Lebens, der Preis der Bohnen, des Fisches, des Mehls,
der Miete, des Schuhes und des Medikamentes von politischen
Entscheidungen abhängen. Der politische Analphabet ist so
dumm, daß er stolz ist und sich in die Brust wirft um zu
sagen, daß er Politik haßt. Der Schwachsinnige weiß es
nicht, daß aus seiner politischen Ignoranz die Prostitution,
der verlassene Minderjährige, der Räuber und der schlimmste
von allen Verbrechern – der politische Betrüger, korrupt,
Lakai der nationalen und multinationalen Unternehmen
resultieren."

Bertolt Brecht

"Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност.
Политически неграмотният не чува, не говори, не участва
в политическите събития. Той не знае, че цената на живота,
цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на
обувките и на лекарствата зависят от политически решения.
Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен
да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.
Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените
деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните
лакеи на национални и мултинационални компании се раждат
тъкмо поради неговото политическо невежество."

Бертолт Брехт


Още по темата:

Дебилност

Психология

Проста жена

Redneck

Битовизъм


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени