Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Как се печели от акции


Акция от 1968 г.
Успешна търговия и спекулации на борсата се основават на високо ниво информираност, освен начален капитал. Всеки месец случайни хора печелят от лотария милиони, достатъчни за започване на бизнес, но до този момент от човешката история няма известен случай, някой да е спечелил милиони от лотария и да е станал бизнесмен.

Естествено информация, която може да донесе пари, не се преподава в училище или университета, не се публикува в средствата за масова информация и не присъства в развлекателната индустрия. Обществото няма за цел да подготвя хората да забогатяват, а да работят за богатите. От обществено достъпните източници, ако човек е умен, може да се информира за какво господстващите се опитват да го заблудят, в каква насока искат да го манипулират. Информацията е най-скъпото нещо на този свят и никой няма да я предложи на обществото без пари. Без пари се предлага само пропаганда.

Бащата на Западната цивилизация Rothschild преди 200 години създава частна мрежа от доносници, която е била по-ефективна от държавните служби. Ротшилд дори не се оженва за случайна жена, която си е харесал. Той поръчва на брачна агенция да го запознае с точния човек за целта. Канибалския пърформанс в НХГ от Михаела Дановска навежда на мисълта, че и тя не се е запознала случайно с неизлечимо болен мултимилионер, а някой я е финансирал и насочвал, къде и с кого да се запознае, че да наследи десетки милиони евро.

Джордж Сорос печели милиарди от финансови спекулации, като атакува чужди валути, не защото е по-умен от останалите хора, а защото някой го информира кога и срещу коя валута да спекулира, освен че му дава и нужния капитал за това. Също както нацистките военопрестъпници, между които Адолф Айхман, Йозеф Менгеле, Клаус Барби и много други, успяват да избягат в Южна Америка не защото са по-умни от останалите и дори не защото са събрали повече златни зъби от избитите в лагерите евреи. За нацистките военопрестъпници подготвят коридор - така нареченото Трасе за плъхове/Ratlines - организиран и финансиран от римската католическа църква, американското контраразузнаване и италианския отдел на хуманитарното движение "Червен кръст". САЩ, "Червеният кръст" и Ватикана, освен че им издават фалшиви паспорти и организират извозването им на кораби, те им дават и начален капитал, да започнат в Южна Америка свой бизнес.

Най-важният източник, от който мултимилиардерите увеличават богатствата си са акциите. По данни на MSCI World-Index, акциите по време на финансовата криза в световен мащаб са увеличили цената си с 13,2%. Според S&P 500 в САЩ акциите са поскъпнали с 13,4%. Stoxx Europa 600 Index се е покачил след юни 2012 почти с 20%. Но не всички акции покачват цената си! Например акциите на Facebook в началото се продават на борсата за 38 US$, а през 2012 година цената им пада на 19 US$. И всеки, който е инвестирал във Фейсбук е загубил половината от вложенията си, докато Марк Цукерберг през това време е натрупал милиарди.

Голяма част от милиардерите са неграмотни и те печелят от акции не защото са по-умни от простосмъртните, а защото някой ги информира кога дадени акции ще поскъпнат и кога ще поевтинеят.

Забогатяването на определени хора за сметка на населението се провежда по предварителен план. А на населението му се обяснява с клишета, като търговски нюх, позитивно мислене и саморегулиращ се пазар.

"I always knew I was going to be rich.
I don't think I ever doubted it for a
minute."

Warren Buffett

"Винаги съм знаел, че ще стана богат.
Не си спомням някога, даже и за една
минута, да съм се съмнявал в това."

Уорън Бъфет

Warren Buffett е американски мултимилиардер, един от най-богатите хора в света, който според Уикипедия започнал своята кариера, като купувал пакет от шест бутилки Coca-Cola-Sixpack за 25 цента, а ги продавал всяка бутилка за 5¢ и така печелейки по 5 цента на шест бутилки станал милиардер.

Обикновените хора също могат да купуват и продават валута, могат да купуват и продават акции, но обикновените хора никой не ги информира кога валутния курс или курса на определени акции ще се повиши и кога ще рухне, кога цената на златото, на нефта, на газта, ще се повиши и кога ще падне. На обикновените хора им се казва, че курса на акциите и на валутите е непредсказуем, и никой не го бил манипулирал.

Copyright:www.backdoornews.com


По време на хиперинфлацията в България в началото на 1990-те, БНБ даваше месечна лихва над 50% върху влогове в лева. За период от 1-2 години с тази огромна лихва + капитализация, вложителите губеха около 5/6 от парите си. Примерно при един паричен депозит в лева в равностойност на US$6000, след една година олихвяване, потребителите получаваха олихвените левове в равностойност на US$1000.
Първата акция в историята на човечеството от 1288 г. за медна мина Stora Kopparberg Kupfermine
Всички световни икономически кризи, ипотечни кризи, финансови кризи, и хиперинфлации не са спонтанно явление и не са непредсказуеми. Кризите се провеждат умишлено, от тях богаташите увеличават екстремно своето състояние, а бедните затъват още повече в дългове.

"We are on the verge of a global transformation!
All we need is the right major crisis and the
nations will accept the New World Order."

David Rockefeller 14.09.1994 UN Business Council

"Ние сме на прага на глобална трансформация!
Всичко, от което се нуждаем, е една огромна
криза и нациите ще приемат Новия Световен Ред".

Дейвид Рокфелер пред ООН 14.09.1994

По време на хиперинфлацията в България, в кратки периоди от няколко месеца инфлацията се забавяше, докато лихвите продължаваха да са прекомерно високи. Именно в тези периоди бивши доносници на Държавна сигурност печелеха милиони само от влагане срещу лихва в български левове и малко преди инфлацията отново да помете спестяванията, любимците на държавата - бившите агенти от Държавна сигурност си изтегляха спестяванията и веднага ги конвертираха в западна валута.

Имаше агенти на ДС, които в този период бяха щастливо омъжени и оженени в Западна Европа и САЩ и идваха в България само в моменти, когато инфлацията се забавяше, носеха големи суми в западна валута, която обменяха за левове и влагаха в банките срещу висока лихва. И непосредствено преди инфлацията отново да набере скорост, агентите от ДС изтегляха олихвените пари, веднага ги обменяха за западна валута, и се връщаха на Запад с милиони. Защото някой ги е информирал кога инфлацията ще се засили и кога ще се забави. А кой е този някой, който ги е информирал?

През 1991 г. бившият агент от Второ главно управление на ДС - Тодор Йорданов Вълчев с псевдоним „Сотир“ (от 19 юни 1951 г.) става управител (Гуверньор) на БНБ (1991-1996) с назначение от Седмото велико народно събрание. На този пост той наследява Иван Драгневски, който също е агент на ДС. Тодор Вълчев участва в българската група по Национална стратегия „Ран-Ът“, както и помага на свои колеги от ДС да източат спестяванията на гражданите под формата на кредити или вложения и последвала хиперинфлация. Тогава населението преживява инфлационен шок – до 242% на месец.

"Не съжалявам за нищо, което съм свършил като шеф на БНБ", заявява Тодор Вълчев в едно от редките си интервюто по-късно. Макар, че след разигралата се банкова криза през 1996-1997 г. мнозина го сочат като лично отговорен за сриването на банковата система в България, отговорността законово е размита в колективна отговорност на Управителния съвет, ръководен от него.

След напускането на БНБ Тодор Вълчев се устройва да живее при дъщеря си Елена Вълчева, която живее в Швейцария. Днес (2018) Тодор Вълчев е на 96 години и от Швейцария се плези и се подиграва на българите, които загубиха спестяванията си, по време на Прехода към демокрация.


Още по темата:

Милиардери започнали от нула

Който не забогатява с 18% на година, значи обеднява

Собствен бизнес

Световна йерархия
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени