Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Селфи


Селфи
Селфи, от английски език: selfie, е автопортретна снимка, направена най-често с цифров фотоапарат, мобилен телефон, смартфон, таблет и пр. Селфи се снима с протегната ръка на снимащия, както и в огледало. Разновидност на селфи е белфи. В случай, че човек сам заснема свои сексуални действия (чрез мобилен телфон), за да ги изпрати на друг човек по интернет или да ги публикува в социалните мрежи като Facebook, Snapchat, Instagram, ВКонтакте, става въпрос за секстинг.

Copyright:www.backdoornews.com


Жанрът селфи води началото си като жанр в порнографията, при който порно-изпълнителката сама се снима по време на мастурбация. Целта е да се създаде впечатлението, че по време на заснемането не е присъствал мъж. Някои мъже не обичат да гледат традиционно порно, на което се изобразява как други мъже се развличат.

Селфи в съвременната култура

Селфи принадлежи към Звездната култура. През 2013 г. "творецът" Patrick Specchio и Museum of Modern Art (MoMA) в New York организират изложба под име: "Art in Translation: Selfie, The 20/20 Experience", на която публиката могла да се снима с дигитален фотоапарат пред голямо огледало.

Селфи се поощрява и култивира от средствата за масова информация. Селфи на глупаци в социалните межи, селфи на холивудски звезди, селфи на политици, селфи на домашни животни, селфи на млади майки и техните деца. Селфи и публикуването на снимки и факти относно личния живот, пропагандата издига в култ.

Населението се подканва да прави колкото се може повече селфи, за нуждите на NSA, CIA и пр. "хуманни" институции, които се грижат за просперитета на човечеството.

Освен смартфоните, съвременните видеокамери и дигитални фотоапарти също са снабдени с Wi-Fi. Това ще рече, че дори и потребителите да нямат намерение да публикуват снимките си, те още преди да са били разгледани от самите потребители, вече са вкарани в база данни на NSA, CIA. А чрез троянски коне и приложения, камерите в смартфоните и лаптопите и без участие на собствениците им, се включват и транслират.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени