Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Метаданни на потребителитеМетаданни на потребителите се наричат селектори. Селекторите съдържат E-Mail-адреси, телефонни номера, IP-адреси, MAC-адреси, пароли, мрежови адреси - URL, номера на кредитни карти, географски координати, номер на медицинска застраховка, адресната книга с телефонните номера и E-Mail-адреси на техните приятели и роднини и пр., но не непременно името на конкретния потребител.

Copyright:www.backdoornews.com


Метаданни за хора са и адресите на обитаване и често посещавани от тях обществени места, заведения, супермаркети, фитнес-центрове, както и на техните приятели, познати. Техните вкусове и навици. Всичко това тайните служби трескаво събират и вкарват в база данни, за така нареченото растерно издирване, далеч преди епохата на интернет.

Селекторите се използват от тайните служби за идентифициране и шпиониране на неудобни граждани. САЩ използват селектори за убийства на хора чрез дрони, в рамките на войната срещу тероризма. Автоматизираното обработване на метаданни от компютърни програми за цялото население, т.е. телефонните номера, времетраене на телефонните разговори, честотата им и пр., е по-лесно, по-бързо и по-евтино, от колкото анализиране на съдържанието на разговорите, за което се изисква човешко участие.


Още по темата:

САЩ убиват хора по метаданниСАЩ убиват хора по метаданни

Работа в кол центърРабота в кол център
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени