Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Собственик на Ройтерс


Paul Julius Reuter 1869
Paul Julius Reuter 1869


До ден днешен светът се "информира" от двете най-големи информационни агенции: Associated Press и Reuters, които се контролират от картели, чрез техните конгломерати. Тези конгломерати произвеждат оръжие, като например General Electric, т.е. изкарват хляба си от войни.

Средствата за масова информация отдавна не провеждат собствено разследване, а просто чрез Copy&Paste предават посланията на информационните агенции. По този начин не се налага хилядите медии да бъдат постоянно контролирани, достатъчно е малкото информационни агенции да са под контрол и цензурата идва от само себе си. А малкото независими онлайн-медии, които не могат да бъдат контролирани, за тях се грижат платени соросоиди, които за Google и Facebook съставят черни списъци, за да бъдат изтласквани на най-задни позиции. В борбата срещу независимите медии участват и псевдо-независими медии, които хулят САЩ, преструват се на антисемити и комунисти. Целта на псевдо-независимите медии е да отнемат публиката на истински независимите медии.
Reuters
Ройтерс / Reuters е наднационална информационна агенция със седалище в Лондон. Ройтерс е основана през 1851 в Aachen / Germany от Paul Julius Reuter - истинското му име е Israel Beer Josaphat - немски лихвар от еврейски произход. В миналото Reuters е била собственост на клана Ротшилд / Rothschild. Дали на днешно време фамилията Rothschild притежава акции в осведомителните агенции, официално не се говори. Също както до преди Еманюел Макрон да бъде избран за президент на Франция, в Уикипедия пишеше, че банките на Rothschild на днешно време не съществуват. А и в статиите за НБУ в Уикипедия на български-, английски-, немски-, украински-, италиански-, македонски- и сърбохарватски език до ден днешен не се споменава името Джордж Сорос.

Copyright:www.backdoornews.com


Rothschild са били собственици на най-значителните информационни агенции на 20-ти век: Wolff в Германия, Havas във Франция, Reuters в Англия, с което са имали монопол върху средствата за масова информация. На днешно време акционери на Rothschild биха могли да са подставени лица, както е по традиция във всички останали сфери на демократичните държави.

Целите на Ройтерс

Идеята на Ройтерс не е да информира масите за всичко: Ако например се набере ключова дума "Билдърбъргска конференция" в сайтовете на осведомителните агенции Ройтерс и Асошиейтед прес, то в тях нищо не се намира. Като че ли Билдърбъргска група въобще не съществува.

На днешно време информационната агенция Reuters притежава 196 офиса в 94 държави. За Ройтерс работят повече от 327.000 журналисти по целия свят. Reuters разпространява както общи, така и специализирани финансови новини. През 2008 нейната майчина организация Ройтерс Груп формално се обединява с канадско-американската Корпорация Томпсън, която я купува за 14.000.000.000 долара и контролира 53% от компанията, носеща името Томпсън Ройтерс (Thomson Reuters). Също както Viber формално е продаден за 900 милиона US$ на японската корпорация Rakuten.

В ръковоството на фирма Thomson-Reuters, стоят двама членове на Council on Foreign Relations - Niall FitzGerald и Tom Glocer. Според американския политолог William Domhoff, ролята на Council on Foreign Relations е да координира дейността на големите концерни, с тази на режима в САЩ.


Още по темата:

Кой е собственик на Нова Телевизия

Кой е собственик на Viber

Кой е собственикът на вестник Вашингтон Поуст

Кой е 
собственик на Ню Йорк таймсКой е собственик на вестник Ню Йорк таймс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени