Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.comНовини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Купонна система


продоволствени порции
Купонна система е форма на държавна регулация за снабдяване на населението / армията с храна, гориво, резервни части, боеприпаси и др., които поради война, саботажни действия или хиперинфлация са дефицитни. Най-често стоките от първа необходимост се съхраняват в държавен резерв. Целта на купонната система е стоките от първа необходимост, от които зависи оцеляването на населението, респективно боеспособността на армията, да не бъдат обект на спекулации и да не се разпределят на пазарен принцип - цената да се определя от търсенето, а да бъдат разпределени по равно на всички.
Купонна система при комунизма
В Германия по време на Първата световна война и Втората световна война купонната система се е наричала "eiserne Portion" (желязна порция). В Русия се нарича "Неприкосновенный запас (НЗ)".

Copyright:www.backdoornews.com


В България правителството на Андрей Луканов на 20 август 1990 г. въвежда купонна система. Настъпва глад за населението на България и западната пропаганда внушава, че българите гладуват заради комунистите. По-късно американският историк и публицист, бивш служител на министерството на външните работи на САЩ - William Blum/Уилям Блум споделя, че в България и Албания през 1990 г. комунистическите правителства са били свалени, чрез икономически саботаж от САЩ в снабдяването на населението с продоволствия 📺. Т.е. въвеждането на купонна система от правителството на Андрей Луканов е следствие от успешно проведена тайна операция на ЦРУ.

САЩ провеждат в България саботажни действия и по отношение на туризма, докато не го приватизираха. От края на 1989 г. до към 2000 г. много малко западни туристи посещават българското Черноморие и ски-курортите. През този период държавните хотели се предлагат на символична цена и въпреки това са почти празни. Целта на саботажните действия е да могат американски предприемачи, чрез техни подставени лица да изкупят хотелите на безценица. След 2000 г. хотелите вече изцяло са приватизирани, цените за почивка скачат двойно, но независимо от това изведнъж българските курорти се напълват със западни туристи.

За да прикрият истината, задокеанските покровители възлагат на соросоиди да баламосват простите хора, че комунизма се е саморазрушил икономически, че България си била отдала златото на Русия и затова България по време на комунизма била фалирала три пъти. Заради комунистите българите е трябвало да гладуват и мръзнат и заради комунистите българите до ден днешен са най-бедните европейци. През 2019 год. САЩ по същия начин рекетират Венецуела. Саботират Венецуела не тайно а официално, като налагат санкции. Блокират на Венецуела банковите сметки в САЩ, предизвикват хиперинфлация и дефицит на стоки от първа необходимост - храни, лекарства. След което САЩ предлагат да влезнат във Венецуела под формата на хуманитарна помощ, а Джон Болтън заявява, че целта на САЩ е да инвестират в нефта на Венецуела. Също както целта на САЩ през 1990-те беше да инвестират в курортното дело в България, в енергоснабдяването, телекомуникациите, водоснабдяването и т.н.

Венецуела заобикаля санкциите на САЩ, като паричните преводи от продадения нефт ги превеждат чрез трети държави, като българската Инвестбанк, при което американският посланик в София Ерик Рубин свиква българското правителство да го мъмри, че перяло пари. Всъщност пране на пари се нарича операция за легализиране на доход от криминална дейност - кражби, търговия с наркотици, търговия с човешки органи. Продажбата на петрол е легална и все още държавите не трябва да получават разрешение от САЩ, за да продават петрола си.

Същата участ сполетява и Турция на Ердоган. На 13.02.2019 г. българските казионни медии съобщават, че в Турция са открити "регулационни пунктове за продажба" на земеделска продукция директно от общините. Вестник "Йени шафак" съобщава, че поради увеличения интерес на клиентите някои от магазините са въвели ограничение за покупка до два килограма. Такова ограничение на практика е купонна система.

Частните търговци в Турция са повишли цените на храните скокообразно и държавата се намесва с директна продажба на храни на нормирани цени и ограничение за покупка до два килограма - т.е. форма на държавна регулация / купонна система. Турският вестник "Милят" излиза на 13.02.2019 г. под заглавие "Спирачка на хранителната мафия".

"До днес по нито един въпрос не са успели да накарат Турция да се огъне, така както искаха. Световните сили и техните подизпълнители отвътре не можаха да ни превърнат в част от собствения си дневен ред. Не се получи с валутния курс, с лихвите, с дипломация, с внушения, сега се опитват да ни натикат в ъгъла с лук, картофи и чушки. Ние дадохме нужния урок на онези, които сеят хранителен терор. Да видим какво следва занапред".
Recep Tayyip Erdoğan

Саботажни действия с цел приватизация, се провеждат в България от 2018 г. насам по отношение на "Български пощи" и "БДЖ".

***

Купоните, по време на купонна система, трябва да се диференцират от ваучерите за храна при демокрацията на днешно време, боновете за пазаруване в кореком, по време на социализма, както и бонус-купоните, с които затворниците в концентрационните лагери заплащали услугите в публичния дом на концентрационния лагер.

На днешно време ваучерите за храна се дават вместо пари, под претекст, че не се били облагали с данък. Целта на ваучерите за храна е наемоработниците да бъдат унизени, като им се диктува за какво да бъдат похарчени.


Още по темата:

Владимир Живков черпел приятелите си с гимнастички от националния

Ценообразуване на храните


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени