Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Изнасилване


Изнасилване
Изнасилване е акт на принуждение към полов акт или други сексуални действия, които са особено унизителни за жертвата, която е принудена чрез насилие, чрез заплаха за телесна повреда или убийство срещу жертвата или нейни роднини и близки или чрез възползване от ситуация, при която жертвата е напълно беззащитна, по отношение на извършителя (парализа, вследствие заболяване, прилагане на наркотици, алкохол, сънотворни медикаменти и пр.).

Copyright:www.backdoornews.com


Изнасилването е масивно нарушаване на свободата и правото на самоопределение на индивида и предизвиква тежки психически последствия за цял живот. Според някои автори (Monika Hauser) изнасилвания на жени се провеждат методично по време на война, от войниците на по-силната държава, с цел противниците да бъдат унизени, а жените-жертви да преживеят социална изолация от близките си.

Честота на изнасилвания

Различни статистики и допитвания в различни държави, говорят че 15% (в САЩ до 25%) от жените минимум един път през живота си са станали жертва на изнасилване. В същото време в световен мащаб от всички престъпления, изнасилване най-рядко се разглежда пред съда. През май 2014 г. United States Department of Defense публикува детайли, относно изнасилвания на жени военослужещи в американската армия. Според статистиката на Пентагона, жените в американската армия представляват 15% от всички войници, но 79% от младите войнички стават жертви на изнасилвания, предимно от по-висшестоящи по чин офицери на поделението, в което служат. При морските пехотинци са най-бруталните случаи, като при тях 86% от жените са станали жертва на изнасилвания.


Още по темата:

80% от изнасилените жени симулират

Писмено съгласие за секс

Криминология на изнасилването

Профил на изнасилвача

Последствия от изнасилване

Сексология

Психология

Домашно насилие


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени