Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Писмено съгласие за секс


Екзекуция след опит за изнасилване
Според нов анализ на международната организация за защита на човешките права - Амнести интернешънъл, законите за изнасилване в цяла Европа са "опасни и остарели", съобщава CNN: 'Dangerous' rape laws must be updated, Amnesty report says. By Kara Fox, CNN. Updated 0850 GMT (1650 HKT) November 24, 2018.

Copyright:www.backdoornews.com


Според проучването, от 31 европейски държави само осем: Великобритания, Ирландия, Белгия, Исландия, Кипър, Германия, Люксембург и Швеция имат закони, определящи секса без изрично съгласие като изнасилване. Огромното мнозинство от страните в Европа признават изнасилването само когато е налице физическо насилие, заплаха или принуда, посочва Amnesty International.

В Хърватия изнасилвачи могат да бъдат осъдени на максимум 10 години, докато за секс без съгласие - най-много на 5. В Малта законодателството относно сексуалното престъпление е формулирано в контекста на "престъпления, засягащи добрия ред на семействата". Във Великобритания една от всеки седем жени съобщава, че е преживяла някаква форма на сексуално насилие, което поставя страната сред петте държави с най-много регистрирани случаи на сексуални атаки. Въпреки това, броят на издадените присъди за изнасилване е спаднал с 23% 2018 г. в сравнение с предходната година, според данни на Кралската прокуратура.

Съгласно специален доклад на Европейската комисия от 2016 г. относно "насилието въз основа на пола", близо една трета от анкетираните (27%) заявяват, че има случаи, при които сексът без съгласието бива напълно оправдан.

"Сексът без съгласие е изнасилване, точка", настоява Anna Blus/Анна Блуш, експерт по правата на жените в Западна Европа. Тази кампания се поде в духа на #MeToo/"Аз също". Движението "Аз също" цели да изобличи сексуалните посегателства и се зароди след обвиненията в сексуален тормоз срещу холивудския магнат Харви Уайнстийн/Harvey Weinstein.

През юли 2018 г. в Швеция влезе нов закон, според който за изнасилване се смята всеки сексуален акт, извършен без официално съгласие, дори и в случай на липса на заплаха или проява на насилие. Законът постановява, че човек е виновен в изнасилване, ако е извършил сексуален акт с друг човек, който не е участвал активно в това действие. Т.е. жената е изнасилена, ако с поведението на тялото си не е взела активно участие в половия акт. И съгласието трябва да е било дадено чрез думи, жестове или по друг начин.

Това ще рече, че ако жената през цялото време е стояла като дърво, значи е изнасилена. Ако е духала с широко отворена уста, без да създава вакуум, значи е изнасилена. А какво ще стане, ако мъжът по време на акта е лежал по гръб и само жената се е движела? Тогава мъжът ли е изнасиленият? Засилване правата на жените в съдебни дела за изнасилване естествено не цели да защити жените, а да ограничи бедните мъже в половия отбор. Бедните мъже да са в постоянен страх, да развиват депресия, комплекс за малоценност и да не са конкурентноспособни.

За да бъде мъжът съвсем сигурен, че жената няма да опита да го изнудва, като му заяви след полов акт, че тя не била съгласна, трябва мъжът да се сдобие с писмено съгласие от жената, съветва първа програма на германската телевизия ARD: Neues Gesetz in Schweden. Nur Ja heißt Ja beim Sex. Stand: 01.07.2018, 09:56 Uhr. Адвокатката Baharak Vaziri дори е публикувала приложение за мобилни телефони "Libra", с което мъжете да си набавят дигитален подпис на жените, преди да правят секс с тях.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени