Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода"Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" е диверсионна медия, създадена по време на Студената война за психологическа война и дестабилизиране на суверенните държави, които по онова време не приватизират националните си блага и не ги отдават на американски корпорации и техни подставени фирми.

Copyright:www.backdoornews.com


Radio Free Europe/Radio Liberty е създадена през 1949 година от САЩ. Сградата и помещенията, от които се излъчват предаванията на Radio Free Europe/Radio Liberty до средата на 1990-те се намират в Englischer Garten / München. Победена Германия по онова време поставя условие на американците, че щом ще им предоставя терен за подривна дейност, то техническия персонал - звукорежисьори, техници и пр. ще бъдат германци.

Основатели на "Radio Free Europe" са John Jay McCloy, Allen Welsh Dulles, Charles Douglas Jackson, Henry Ford II и Nelson Rockefeller. Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" е предшественик на "Central European Media Enterprises Ltd." - собственик на телевизия bTV.

John Jay McCloy е американски лихвар, лобист и политик. Allen Welsh Dulles е директор на ЦРУ, който през септември 1960 г. се свързва с двама от главатарите на мафията Cosa Nostra - Johnny Roselli и Sam Giancana, на които Алън Дълес поръчва да организират отравяне на Fidel Castro и други кубински комунисти. Allen Dulles е работил като лобист за американския концерн за хранителни продукти United Fruit Company и един от организаторите на първата секретна терористична акция на ЦРУ в Централна Америка, известна под кодовото наименование "Operation PBSUCCESS". комунисти. Charles Douglas Jackson (CDJ) е известен американски специалист в областта на водене на психологическа война, по време на Втората световна война, по-късно яростен русофоб и антикомунист. През 1955 г. Charles Douglas Jackson организира хвърлянето от балони на 14 милиона позиви зад Желязната завеса и последвалия опит за Цветна революция в Унгария.

Териториите, които покрива Радио свободна Европа на днешно време
Покритие на Радио свободна Европа на днешно време


Henry Ford II е внук на Henry Ford - основателя на "Ford Motor Company" и откривателя на конвейера в автомобилната индустрия - фордизъм. "Ford Foundation" финансира Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, също и упадъчни течения в изкуството като абстрактен експресионизъм.

Nelson Rockefeller е внук на John Davison Rockefeller - един от най-богатите лихвари на новото време. През 1971 г. след въстание, поради нечовешките условия в затвора в Attica, Nelson Rockefeller заповядва на New York State Police и United States National Guard да щурмуват затвора, при което избиват 39 души.

Преди 1990 година служителите в радио "Свободна Европа" след 10 годишен стаж в американската пропаганда, получаваха американско гражданство. В момента "Радио Свободна Европа" / "Радио Свобода" продължава излъчванията на 28 езика за 20 страни, все още не преминали успешни Цветни Революции - Афганистан, Иран, Русия, Украйна, Белорусия, Централна Азия, Кавказ. Освен с подривна дейност в политиката, "Радио Свободна Европа" взима дейно участие и в подривна дейност срещу естетическите ценности. Например разпространява внушения, че Моцарт бил масон и затова императори и принцове предпочитали Салиери, т.е. не Салиери бил накадърникът, който завиждал на Моцарт, а Моцарт завиждал на Салиери за успешната му кариера.


Още по темата:

Свободна Европа отново започва да полива българи и румънци с американска отрова 📻

Свободна Европа съобщи, че любимци на държавата са купили палати на народни цени


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени