Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Приятелите на САЩ


Приятелите на САЩ
За разлика от холивудската пропаганда (Формата на водата / The Shape of Water), в действителност не руснаци или китайци, а американците не се свенят да отстранят партньорите си, след като са им свършили работа.

***

Richard Wershe Jr. (18.07.1969), известен още като White Boy Rick е най-младият доносник на FBI (Федералното бюро за разследване). Richard Wershe Jr. от 14 годишна възраст работи като наркотрафикант - агент под прикритие в Detroit. С помощта на американските власти, Richard Wershe Jr. на 17 годишна възраст става един от най-влиятелните търговци на наркотици в САЩ. Wershe предава на властите 30 членове на детройтската мафия "Best Friends", техния бос Nathaniel „Nate Boone“ Craft. Wershe предава Johnny Curry - наркобарон, който е бил женен за племеницата на кмета на Детройт.

Copyright:www.backdoornews.com


С течение на времето престъпниците го заподозират и Richard Wershe Jr. става ненужен за FBI. Властите изчакват той да стане пълнолетен и през 1987 г. те му изпращат полицаи, които го залавят с 8 килограма кокаин и 25.000 US-Dollar. Американски съд го осъжда на доживотен затвор без право на замяна, нищо че е работил за режима в САЩ. След като излежава 29 години в затвора Oaks Correctional Facility в Michigan, Richard Wershe Jr. е трябвало да бъде освободен, но вместо това през август 2017 г. бива прехвърлен в затвора Reception and Medical Center във Флорида. (Източник: Hughes, Evan (June 27, 2017). "White Boy Rick's Parole Hearing and Drug War Lessons Unlearned". The New Yorker).

***

През 1980-те САЩ изпращат Осама бин Ладен/أسامة بن لادن в Афганистан, да организира „Ал-Каида“ - мюсюлмански въоръжени формирования срещу СССР, в най-скъпата до този момент от историята на човечеството операция под фалшив флаг - "Operation Cyclone". В началото на 1990-те Студената война свършва и Осама бин Ладен става излишен баласт за американската външна политика. Съответно бива обявен за терорист, враг №1 на САЩ и отстранен.

***

Американците протежират вожда на Ирак - Садам Хюсеин, за да подпали война с техния вековен враг - Иран, а след като неговата мисия е приключена, решават да го отстранят. Първоначално обвиняват Ирак, че убивали новородени деца - "Инкубаторната лъжа". След като лъжата за медицинската сестра Nayirah бива разобличена, американците му скалъпват обвинение в производство на оръжия за масово унищожение, нападат Садам Хюсеин, избиват семейството му и обсебват петрола на Ирак.

***

През 1980-те САЩ подработват президента на Румъния Николае Чаушеску да откъсне Румъния от СССР, за което западните банки се отблагодаряват с кредити за Румъния, погасяването на които силно влошава жизнения стандарт на Румъния през 1980-те. В последствие приятелят на САЩ - Nicolae Ceaușescu, става инатлив и неудобен, не иска да приватизира и отдаде на американски корпорации националните блага на Румъния, както направиха останалите източно-европейски ръководители. Съответно Николае Чаушеску се налага да бъде убит набързо без съд и присъда.

***

Мануел Нориега/Manuel Noriega е агент на ЦРУ, който с помощта на САЩ управлява Република Панама с военна диктатура в периода 1983 – 1989 г. Manuel Noriega първоначално е силен съюзник на САЩ, обучаван в School of the Americas. Мануел Нориега работи за Централното разузнавателно управление (ЦРУ) от края на 1950-те до 1986/1987 г. През 1986 г. американските медии разкриват, че Нориега от минимум 10 години е в списъка на агенти на ЦРУ на заплата. Нориега прекарва нелегално оръжия през Панама за контрареволюционерите в Никарагуа, които воюват срещу Сандинисткия фронт за национално освобождение.

Сандинисткият фронт е с лява политическа ориентация, както правителството във Венецуела, Боливия, Куба, Северна Корея, Каталония, Държавата на Баските и съответно пречи на приватизацията и отдаване националните блага на американски корпорации.

Изведнъж на Noriega му хрумва, че Панамския канал принаделижи на Панама, и САЩ през 1989 г. нападат Панама, за да свалят Нориега от власт. Бившият агент на ЦРУ Manuel Noriega е осъден от американски съд на 40 години затвор, по обвинения за трафик на кокаин, рекет и пране на пари и до края на живота си прекарва по затвори. "We have no eternal allies and we have no perpetual enemies.
Our interests are eternal and perpetual, and those interests
it is our duty to follow."

Henry Temple, 3rd Viscount Palmerston

"Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове.
Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси
са наши задължения, които трябва да следваме."

Хенри Палмерстън (1784–1865) -
министър председател на Великобритания


Още по темата:

Всеки пети българин учи за соросоид

Германия: Най-голямата заплаха за човечеството е САЩ
loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени