Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Постмортално забременяване


Един мъртъв богат мъж е за предпочитане, пред един жив беден мъж.
Posthumous sperm retrieval
Освен брак по любов, съществува и брак по сметка (за сдобиване с пари), фиктивен брак (за сдобиване с чужд паспорт) и брак за наследство (за решаване на финансовите проблеми веднъж за винаги). Екстремна форма на брак за наследство представлява Posthumous sperm retrieval (PSR) - постмортално забременяване със сперма от вече умрял мъж. Това се реализира чрез предварително замразена сперма, но е възможно и оплодотворяване със сперма от пресно умрял мъж. В медицинската литература се препоръчва спермата да бъде извлечена от трупа на мъжа най-късно до 24 часа от настъпване на смъртта. На практика до 36 часа от настъпване на смъртта, все още сперматозоидите са живи и 80–90% от тях са подвижни.

Copyright:www.backdoornews.com


Докато при брака по сметка се налага да търпиш партньора цял живот, то фиктивния брак и брака за наследство се сключват за ограничено време. А постморталното забременяване със сперма от вече умрял мъж има това предимство, че не се налага (повече) да търпиш партньора, докато го наследиш.

Един от нашумелите случаи на желание за забременяване със сперма от вече умрял мъж бе 39 годишната Fabienne Justel във Франция през 2008 година. Fabienne Justel е майка на три деца от предишен брак, която "случайно" се запознава с мъж, на когото току-що "случайно" са диагностицирали рак и Fabienne Justel бърза да забременее от него, че е вече на 39 години. И двамата влюбени до уши, решават преди мъжа да започне хемотерапия да замрази негова сперма в CECOS/Rennes.

През 1984 г. законодателството във Франция е било по-либерално и 23 - годишната вдовица Corinne Parpalaix от Париж успява да забременее със замразена сперма на съпруга си. Нейният случай е аналогичен: Тя се запознава с бъдещия си съпруг точно в момента, в който на него са му диагностицирали рак на тестисите. Съпругът ѝ Alain Parpalaix умира 48 часа след сватбата. (Източник:“Widow Wins Paris Case for Husband's Sperm”, New York Times.)

В САЩ отдавна се практикува постмортално забременяване при вдовици на убити американски войници, които докато мъжете им са били живи, не им е хрумнало да забременяват. Затова пък след смъртта им се ползват от предвидливо замразената им сперма и най-вече от застраховката им "Живот". Най-ценното на американския войник е застраховката "Живот".

Методът на зачеване със сперма, замразена в лаборатория е в конфликт с традиционната човешка етика и не се приема от католическата и еврейската църкви. Раждане на дете от баща, който преди много години е умрял (все още) не е разрешено във Великобритания и Франция.

"Случайните" запознанства от край време е доходоносен бизнес. По целия свят в най-посещаваните кафенета, барове, ресторанти, обер-келнера посочва на гостите на заведението на коя маса да седнат и с кого "случайно" да се запознаят. В България например такава практика има популярния Happy Bar & Grill. След като сервитьорите от посредничество за "случайни" запознанства си изкарват добър доход, защо да не може и лекарите-онколози да си изкарват допълнителен доход, чрез оказване помощ за "случайни" запознанства. На Запад няма срамна работа, всичко което носи печалби е високо морално и етично.

"The Social Responsibility of Business
is to Increase its Profits."

Milton Friedman
The New York Times Magazine, September 13, 1970

"Социалният ангажимент на бизнеса
е увеличаване на печалбите."

Милтън Фридман
- американски неолиберал, основоположник
на шоковата доктрина в икономиката.


Още по темата:

Рискове при сключване на брак

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени