Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Pickup artist/играч/женкар


играч, коцкар, женкар, Казанова
Pickup Artist (PUA), Pickup Master (PUM) или Pickup Guru (PUG), а за жени - Pickup-Cats, е понятие за сексуалното поведение на човек, който култивира комплекс от умения за прелъстяване на представители от противоположния пол, с цел сексуален контакт. На български често се употребява думата играч, коцкар, женкар, Казанова. По време на комунизма се наричаше "гларус", от традиционната за българите по онова време ежегодна почивка на море.

Copyright:www.backdoornews.com


Методите на прелъстяване се базират на еволюционната теория, на половия отбор, на еволюциоанната етика, социология, невропсихология. Хората биват категоризирани на прагматичен принцип от гледна точка на характеровите особености, за да се търсят в тях архетипни модели на поведение.

По правило пикап-артисти са промискуитетни личности, които целят секс за една нощ и максимален брой сексуални партньори - "бройки". Съществуват различни съобщества и форуми, най-вече в интернет, които организират Workshop за играчи, съветват свои членове как да прилъгват потенциалните секс-партньори, какъв подход при запознанства да имат, какви места за запознанства да използват, каква техника на "сваляне" при първа среща да прилагат.

Например известната в Русия Юлия Печерская предлага коучинг за жени. Тренингът за жени на Юлия Печерская е курс за жени-свалячки или както често на български ги наричат - мацки/Pickup-Cats. Жени, които умело се ползват от статута си на сексуален обект. Единствената разлика между мъжете пикъп-артисти и жените пикъп-мацки/Pickup-Cats е, че мъжете целят сексуално удоволствие, а жените - материално облагодетелстване. Т.е. и едните и другите приравняват любовните отношения до игра с нулева сума.

Точна систематизация и правила за прелъстяване не съществуват. Въпрос на индивидуален житейски опит е, всеки играч сам да прецени за себе си каква тактика на съблазняване да предприеме, какви вторични полови белези "да развие" и към какъв контингент от противоположния пол да се ориентира. Универсален пикап-артист, който да има успех със всички представители на противоположния пол, не съществува.

Подход при прелъстяване

За жената е достатъчно да е красива, интелигентна и възпитана, за да покори сърцето на избранника си. Само приятна външност, добри обноски и интелект, не са достатъчни качества за един мъж да впечатли жените. Необходимо е мъжа да се информира относно мечтите на една жена и да я убеди, че може да ѝ бъде от полза за постигането им.

Това ще рече, че ако жената мечтае да стане актриса, мъжа трябва да се представи за успешен филмов продуцент, ако жената мечтае да стане фото-модел, мъжа трябва да се представи за успешен моден дизайнер, ако жената мечтае да стане "Мис", мъжа трябва да я убеди, че участва в журито за избор на Мис.

Мечтите на жените са най-често реално постижими цели, които е възможно да бъдат постигнати, ако жената познава конкретни хора. Стига да намери подходящ за целта мъж, който да се влюби в нея.

За да има един мъж успех в любовта, трябва да има подход към жените. Подходът трябва да е индивидуален спрямо нивото на конкретната жена. Към простите жени подходът е мъжа да говори на техния език: Да обсъжда каква марка лека кола кара, да разказва каква марка кола кара секретутката му, каква марка кола е карала бившата му любовница. Не говори ли мъжът изобщо за колата си, започва да буди съмнение у простите жени. Че може би въобще няма кола, което означава, че за жената няма смисъл да си губи времето с него.

Кавалерът разказва в кое заведение е ходил наскоро, колко много пари е похарчил, и как това за него било евтино. С простата жена трябва да се говори упростено, да се избягва метафора, преносен смисъл и чуждици, защото речника на чалгарката се състои от няколко десетки думи и ако не може да разбере ухажора, ще се усъмни, че той иска да я излъже.

В компанията на прости жени, играчът трябва да демонстрира, че е простак, защото простачките не харесват интелектуалци. За простачките, интелектуалците са мухльовци, а простаците - баровци. Само една незначителна част от простите хора имат комплекс за малоценност от това, че са некултурни и се стремят да общуват с по-интелигентни от тях. Те именно са лесно достъпни за свалячи-интелектуалци.

Към интелектуалките подходът трябва да е по-различен. Теми за изкуство, за кино, за наука, са подходящи за разговор с тях. Но в тези теми мъжът трябва да вмъква в разговора, че личен приятел с известни личности в тези области, че е влиятелен в тази или онази сфера, че може да помогне на жената, да се издигне в кариерата.

И за двата пола, успехът в любовта силно зависи от техните качества на добър психолог. Не само да преценят как да подлъжат сексуалния обект, но и да преценят кой от обкръжаващите ги е подходящ да бъде излъган.

Критика

Движението PUA/seduction community извън общността бива заклеймявано, най-често от феминистки интелектуалки (Clarisse Thorn), като сексизъм, мизогиния, псевдонаука и дискриминация. Мъжете се тренират да мамят жените, че целят романтична, моногамна и дълготрайна любовна връзка, а всъщност целта им е One-Night-Stand.

Има няколко известни случая на поощряване на насилие върху жени (Julian Blanc), както и психопати-убийци на жени - George Sodini и Elliott Rodger, които активно са взимали участие в пикап-форуми. Случаите на меркантилни жени, които отрявят съпрузите и гаджетата си, за да ги наследят, са много по-чести. Но за тях не се говори много.

Всъщност психологията сама по себе си е псевдонаучна, тъй като се базира на статистики, а не на научно доказани процеси в човешкото поведение.

Филми, тематизиращи мъж-играч:
"Пикап. Съем без правил" 2009, режисьор - Феликс Герчиков
"Цар на войната" / Lord of War 2005, режисьор - Andrew Niccol


Още по темата:

Womanizer

Мъжки стереотипи

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени