Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Перфидност

Francis Joseph Cohen Francis Joseph Cohen✡ (роден на 03.11.1944),
познат като Frank Collin е еврейски псевдо-нацист,
вожд на National Socialist Party of America
(Американската нацистка партия)


Перфидност или перфиден, от латински език perfidus = неверен, означава действия на индивид, група хора, организация или държава, при което злоумишлено се използва доверието или лоялността на друг човек, друга група хора, организация или държава, с цел при скючване на търговска сделка или военни действия, да се извлече преимущество. Синоним на перфидност е българската/руската дума вероломство. Перфидност се тематизира в баснята "Лисицата и враната".

Copyright:www.backdoornews.com


Целенасочено печелене на доверие и репутация, чрез определени мерки, стои в основата на перфидните действя. Характерно за западната пропаганда у васалите си е да генерира личности-ментета и медии-ментета, които симулират критичност към правителството, русофилство, антиамериканизъм и антисемитизъм, с цел да спечелят доверието на определен кръг хора, след което да ги дезинформират. Но и в самия Запад, псевдо-революционери, като например Даниел Кон-Бендит, участват в операции под чужд флаг.

Перфидност се различава от измама и заблуда по това, че те не са следствие от продължително изграждане на доверие. Перфидност по време на война, с цел противниците да бъдат убити, ранени или пленени е забранено от международното хуманитарно право. Перфиден акт е например излизане с бяло знаме за временно примирие или преговори, с последвало нападение над врага. Перфиден акт е също нападение от сграда на международното хуманитарно движение "Червен кръст" или сгради под защита на Хагската конвенция за защита на културните ценности в случай на военни конфликти от 1954 г. Юридически, перфидност е забранена от Допълнителния протокол №1 от Женевската конвенция от 1949 г. в точка 37.


Още по темата:

Примери за перфидност
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени