Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Пенсия по държави 👴👵Каква пенсия получават в различните държави?

Copyright:www.backdoornews.com


ГерманияГермания: Средната пенсия е с 13% по-малка от средната заплата на работник. Стандартната пенсия в Германия е 1396,35 евро на месец или 45% от средната заплата за Германия през 2017 г. - 3092 евро на месец. Но за стандартна пенсия в Германия е нужно 45 години трудов стаж при средна заплата за Германия.

В Западна Германия мъжете имат средно по 40,4 години трудов стаж до пенсия, а жените по 27,5 години трудов стаж до пенсия. Освен това мъжете в Германия пътуват до работното си място средно по 12,5 км, докато жените 8,8 км. Според германски експерти това ежедневно пътуване до работното място води до увреждане на здравето (Източник: Arbeitsweg für Pendler. Immer länger, immer ungesünder. Hohe Mieten und ein gestiegener Bedarf an Flexibilität im Job - immer mehr Menschen pendeln immer weitere Wege zur Arbeit. Pendeln kostet aber nicht nur Zeit, sondern birgt auch gesundheitliche Risiken. Stand: 17.04.2018, 17:28 Uhr.)

Средната пенсия в Германия е 1078 евро на месец за мъже и 606 евро на месец за жени, като в Западна Германия жените получават по-малка пенсия, от колкото в Източна Германия (894 евро) тъй като по-малко работят. В Западна Германия има повече богати мъже и жените докато са млади не им трябва да работят. От бруто-пенсиите в Германия остават нето около 80-90%, след удръжки за осигуровки, данък общ доход (при пенсия над 9000 евро на година).

***

ФранцияФранция: Средната пенсия е по-висока от средната заплата на работник.

***

ИталияИталия: Средната пенсия е по-висока от средната заплата на работник.
loading...
ИспанияИспания: 24,9% от пенсионерите живеят в мизерия.

***

ГърцияГърция: 23,8% от пенсионерите живеят в мизерия.

***

РумънияРумъния: 27,6% от пенсионерите живеят в мизерия - най-високото ниво на бедност при пенсионерите в Евросъюза. В Румъния пенсиите са по-високи от заплатите на работниците. А заплатите на работниците в Румъния са на предпоследно ниво в Евросъюза (в България на последно ниво).

***

УнгарияУнгария: Най-ниската пенсия в Евросъюза и още по малка заплата на работници.

***

ЕстонияЕстония: Средната пенсия е с 31% по-малка от средната заплата на работник.

***

ЛитваЛитва: Средната пенсия е с 31% по-малка от средната заплата на работник.

***

ЛатвияЛатвия: Средната пенсия е с 31% по-малка от средната заплата на работник.

***

САЩСАЩ: Пенсията, която пенсионерите при навършване на 67 години започват да получават от държавата, е в размер на 35% от доходите преди пенсиониране. Според прогнози, през 2034 г. държавният пенсионен фонд на САЩ ще е напълно изчерпан. В САЩ тенденциозно се откриват нови работни места за най-ниско заплащане, като например в сферата на общественото хранене и медицинското обслужване, доходите от които дори не стигат за покриване на елементарни нужди. Според държавна статистика на Social Security Administration (SSA), 62% от всички американци имат по-малко от $1000 спестени, а 51% от населението на САЩ има доход под $2500 бруто на месец.

***

БългарияБългария: Средната пенсия е с 25% по-малка от средната заплата на работник. България е рекордьор по най-ниски заплати в Евросъюза и по най-висока корупция и организирана престъпност в Европа. България е рекордьор в Евросъюза и по извънбрачни деца - 58,6%. По данни на ЦРУ, България е на трето място в света по смъртност, дори с по-висока смъртност от Украйна, Сирия и Афганистан, в които се води гражданска война. Според "Press Freedom Index"/"индекс за свобода на медиите", определян ежегодно от "Репортери без граници", България е рекордьор в Европа и по корумпирани медии, които разпространяват само пропаганда и фалшиви новини. През 2017 г. България е на 109-о място (индекс 35,01) по свобода на пресата от общо 180 страни, с което българските медии са най-ниско класираните в Европа.


(Източник: Finanzen100, 13.02.2017)


В Евросъюза пенсионерите, които живеят в мизерия съставляват средно 18,2%. В държавите с особено ниски заплати на работниците, пенсиите ги превишават. В държави като Германия, ако пенсията не достига за покриване на екзистенц минимум (400 евро на месец за храна и транспорт), на пенсионерите социалната служба им додава всеки месец.


Още по темата:

Стягат пенсионерите

Пенсия за активни борци против комунизма в Германия

Великденски подарък: 132 лв. пенсия

Социална помощ в Европа

Признаване на образованието в чужбина

Цени и заплати по държави 🤑


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени