Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

400.000 американци-жертви на корумпираната американска фармацевтика


опиоид
Жертвите на САЩ от Втората световна война са 407.316 американци. Жертвите на САЩ от корумпираната американска фармацевтика са 400.000 американци, в периода между 1999-2017 год. и всеки ден умират още 130 души в САЩ. (Източник: Opioid-Krise in den USA. Pharmafirmen retten sich in Vergleich. Stand: 21.10.2019, 16:29 Uhr. Tagesschau)

Copyright:www.backdoornews.com


Водещи американски фармацевтични компании са на подсъдимата скамейка по обвинения в предписване на висока доза опиоиди и най-вече медикамента Fentanyl. Според National Institute on Drug Abuse (NIDA) на САЩ, лекарството Fentanyl е 50 пъти по-силно действащ наркотик от хероина. Другият спорен медикамент е Oxycontin на фирмата Purdue, която веднага след обвинението е регистрирала фалит (за да си измие ръцете).

Десетки милиарди долари са поставени като залог, след като усилията в последната минута не успяха да постигнат споразумение между компаниите и щатите, окръзите, градовете и местните американски групи, които заведоха огромен брой граждански дела. Процесът може да бъде най-скъпият след съдебните спорове срещу тютюневите компании през 90-те години, които показаха, че цигарените компании цинично крият и експлоатират опасностите от тютюна за печалба. Ищците в първия федерален съдебен процес в кризата с опиоидната зависимост твърдят, че производителите и дистрибуторите са знаели опасностите от болкоуспокояващите медикаменти, които те продават през последните 15 години, игнорирайки предупредителните знаци, докато жънат милиарди печалби. През 2017 г. жертвите на тези лекарства са близо 72 хил. души - повече, отколкото загиналите по пътищата или при самоубийства.

Опиоидите (от старогръцки ὄπιον ópion [ˈɔpiɔn]) са вещества, които се свързват към опиоидните рецептори на тялото, разположени предимно в централната нервна система и стомашно-чревния тракт. Опиоидите притежават структурно сходство с морфина и употребата им също води до пристрастяване и наркозависимост. Ефектът на опиоидите върху тялото е аналгетичен и седативен, и се изразява в потискане на дишането и центъра на кашлицата, като се потиска и чревната перисталтика.

"The Social Responsibility of Business
is to Increase its Profits."

Milton Friedman
The New York Times Magazine, September 13, 1970

"Социалният ангажимент на бизнеса
е увеличаване на печалбите."

Милтън Фридман
- американски неолиберал, основоположник
на шоковата доктрина в икономиката.


Още по темата:

Най-голямата в света фирма за (дефектни) медицински прибори и импланти Medtronic
loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени