Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Изложба на най-успешната българка на преходаОда Жон
На 18 става ученичка на 34 години по-стария от нея мултимилионер Jörg Immendorff, на 20 се омъжва за него, на 27 вече е негова двовица и единствен наследник - Михаела Дановска с псевдоним Ода Жон.

Copyright:www.backdoornews.com


Изложбата "Сърцевина" в Националната художествена галерия е завръщането на Ода Жон в България на прехода и ще продължава до 13 януари 2019 г. в Националната галерия (в Двореца). "Коя е Ода Жон" е и заглавието на документалния филм на германската режисьорка Камила Пфефер, представен за пъри път пред публика на филмовия фестивал "Берлинале" през 2016 г., а в България ще бъде прожектиран на 1 декември 2018 г. Предвидена е и среща със самата Ода Жон.

По думите на самата Михаела Дановска, прожекцията на филма ще е с вход свободен. Но интересуващите се от изкуство трябва да са наясно, че филмът е страшно скучен, в него Ода Жон се превзема с изтъркани фрази и клишета, с тихия си фалцет и лицемерна усмивка. Естествено Михаела Дановска не разказва за семейния си живот с 34 години по-стария от нея почитател на женска красота. Не споделя кога ѝ е било приятно и кога се е отвращавала. Не споделя и как са я подхърлили на сексманиака Йорг Имендорф, за да събира информация за неговия приятел Герхард Шрьодер (Северен поток-1) и Владимир Путин.

Във филма Ода Яуне не говори на български език с умишлен френски акцент, както на интервюто пред БТА от 22. ноември 2018 г., а говори на немски език с български акцент, пак същите фрази и общи приказки.

Изложбата "Сърцевина" в Националната художествена галерия е първата ретроспектива на Ода Жон, която от повече от двадесет години живее в Германия, а след получаване на наследството във Франция. Изложбата включва над 50 произведения – живопис, скулптура и акварел и по думите на авторката е събрана от музеи и частни колекции със съдействието на парижката галерия "Тамплон". В последното си интервю пред немското издание "Stern" (Oda Jaune - die abgründig schöne Witwe von Jörg Immendorff, 18. September 2018 15:31 Uhr), на въпроса на журналисти:

"Какво изпитвате днес, като си спомните за съпруга си?",
Ода жон отговаря:
"Любов, която не отминава."

"Was empfindet sie heute, wenn sie an ihn denkt?" "Liebe, die nicht vergeht."

За разлика от изкуството (и човешкото лицемерие), в реалния живот любовта отминава, парите остават. Не любов, а пари се предават на деца, внуци, правнуци.


Още по темата:

Канибализъм в НХГ

Псевдонимът Ода Жон

Стилът на Ода Жон
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени