Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Тръмп обиди New York Times за фалшиви новиниНю Йорк таймс
Американският президент Доналд Тръмп заяви на 29.07.2018 г., че е имал "много добра и интересна среща" в Белия дом с издателя на в. "Ню Йорк таймс" Сълзбъргър, предаде първа програма на германската държавна телевизия ARD: New-York-Times-Herausgeber. "Spalterisch und gefährlich." Eigentlich sollte nichts über ein Treffen von US-Präsident Trump mit dem "New York Times"-Herausgeber Sulzberger bekannt werden - dann twitterte Trump darüber und Sulzberger sprach eine Warnung aus. Stand: 29.07.2018, 22:43 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


"Прекарахме доста време в разговори за огромното количество фалшиви новини, разпространявани от медиите, и как тези фалшиви новини се трансформират в израза "враг на народа". Тъжно!", написа Доналд Тръмп в Туитър. От своя страна Сълзбъргър критикува Тръмп, че напада медиите, при което му бил казал, че неговия език е не само разделящ обществото, но и опасен за обществото.

Arthur Gregg Sulzberger пое ръководството на New York Times от баща си на 1 януари 2018 г., при което Тръмп заяви в Туитър, че неговото издигане предоставя на вестника "последна възможност" изданието да стане безпристрастно. Arthur Gregg Sulzberger е син на Arthur Ochs Sulzberger Jr. и пра-пра-внук на основателя на "Ню Йорк таймс" - Adolph Simon Ochs (1858 – 1935). Adolph Simon Ochs е син на немски евреи: Julius Ochs и Bertha Levy, имигрирали за САЩ.

Официалният мит за Adolph Ochs е, че той от джобните пари си бил заделил $250, които инвестирал в западащото издание "Chattanooga Times", което изведнъж с тези $250 инвестиция станало едно от най-четените издания в САЩ. От 1900 г. до смъртта си Адолф Охс е един от директорите на Associated Press. Adolph Ochs отново си заделил $75,000 от джобните пари, с които на 18.08.1896 г. купил западащия по онова време "New York Times". Според мита, причината за успеха на "Ню Йорк таймс" била девизът на Адолф Охс да публикува "all the news that’s fit to print"/"всяка новина, която си струва да бъде публикувана". Сигурно останалите издатели не са се сещали да публикуват всички струващи си новини и затова не са станали реномирани, както "Ню Йорк таймс". Както банките на Ротшилд се предават от поколение на поколение, за да останат вечно в ръцете на един и същи клан, така и американските средства за масова информация се предават от поколение на поколение и винаги са собственост на един и същи клан.

Американците са нация с традиции: Американските президенти се сменят, но парите и медиите си остават собственост на една и съща клика. На която Доналд Тръмп очевидно не е симпатичен.


Още по темата:

Кой е собственик на вестник Вашингтон Поуст 📰

Кой е 
собственик на bTVКой е собственик на bTV

Кой 
е собственик на РойтерсКой е собственик на Ройтерс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени