Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Нов български университет


Нов български университет
"Der Feind der Eliten ist die Wahrheit. Nur durch
permanente Manipulation der Massen ist ihr System
überhaupt stabil. In einem dichten Netzwerk, bestehend
aus Runden-Tischen, Stiftungen, Think-Tanks oder
"Bildungs­ein­richtungen", bilden sie immerzu die
nächste Generation gehirn­gewaschener
Über­zeugungs­täter heran."

Dirk Pohlmann

"Истината е враг на елита. Само чрез постоянни манипулации
на масите
, тяхната система може да е стабилна. В една гъста
мрежа от форуми, фондации, мозъчни тръстове и "образователни
центрове", те подготвят следващото поколение убедени тъпанари
с промити мозъци."


Нов български университет, известен още като НБУ, не е висше учебно заведение в тесния смисъл на това понятие. Нов български университет не е и обикновен частен университет, който цели печалби от събраните такси, а в замяна подготвя кадри за индустрията и е заинтересован от добър имидж, с цел привличане на учащи се. Частни университети, ориентирани към печалби от таксите, има много в западните страни, в които държавото образование е безплатно, като например Германия и Скандинавските страни. В други страни, като САЩ и Великобритания, частното - както и държавното образование изцяло се заплащат от студентите.

Частни университети в страните с безплатно държавно образование подготвят тясно профилирано за определени професии и не "подковават" студентите политически, в тях не се изучават социологични дисциплини. Обикновено в техните програми липсват предмети от обща култура и социални науки, за да сведат таксите до минимум.

Нов български университет както и Централноевропейският университет в Будапеща - и двата на Сорос, нито образоват студенти за бъдещи учени, инженери, физици, химици, медици, техници, фотографи, нито се финансират от таксите, събрани от студентите, нито се стремят да имат добър имидж.

Copyright:www.backdoornews.com


Финансовият спекулант George Soros още през 1979 г. започва с програма за стипендии на африкански студенти в колеж в Южна Африка, а в края на Студената война, започва да инвестира и в Източна Европа. През 1991 г. Джордж Сорос основава Централноевропейския университет в Будапеща и НБУ в София. Също както президентът на Световния еврейски конгрес Ronald Lauder не е медиен предприемач, а има медии единствено в Източна Европа, между които и телевизия bTV, така и George Soros не е предприемач в сферата на образованието, а единствено "образова" източно-европейците.

В Wikipedia има статии за НБУ на български-, английски-, немски-, украински-, македонски-, италиански- и сърбохарватски език и в нито една от тези статии не се споменава името Джордж Сорос. Също както до преди Еманюел Макрон да бъде избран за президент на Франция, в Уикипедия пишеше, че банките на Ротшилд на днешно време не съществуват, а вместо това се показваше снимка на David Mayer de Rothschild , който с прическата си се опитва да имитира Исус Христос, както старите майстори са го рисували по иконите. Но David Mayer de Rothschild според Wikipedia не бил лихвар, а бил пътешественик и авантюрист.

Както Централноевропейският университет в Будапеща, така и Нов български университет в София не са филиали на някакъв американски университет и техните дипломи не се признават никъде по света. Те и не могат да бъдат филиали, тъй като не са образователни институции, а заведения за подготовка на кризисни актьори, на кадри за разпространяване на поквара, джендър подривна дейност и дестабилизиране на суверенни държави. Абсолвентите от НБУ стават улични протестъри, участници в гейпаради, Happening, тролове по форуми и социални мрежи, работят в специални колцентрове.

Докато САЩ изпращат George Soros да открива центрове за подривна дейност в други държави, то в самия САЩ още от 1938 г. има закон за чуждестранните агенти: "Foreign Agent Registration Act" (FARA). Според този закон чуждестранни агенти са всички, които по поръчка на чужди правителства, политически парии или институции, които целят политически или икономически привилегии, чрез влияние (лобизъм) в американските процеси на взимане на решение. Но това, което в САЩ е забранено, в другите държави трябва да е разрешено. В България, когато се говори за НБУ, дори се избягва да се споменава името George Soros.

«Pour savoir qui vous dirige vraiment
il suffit de regarder ceux que vous ne
pouvez pas critiquer.»

Voltaire
«За да разбереш кой те управлява, виж
кого ти е забранено да критикуваш.»

Волтер

Central European University и НБУ не предлагат специалности в областта на науката - математика, природни науки, инженери, медици, защото тези професии не могат да се използват за пропаганда. Central European University и НБУ предлагат само обучение по специалности в областта на журналистика, изкуства, политология и социални науки. Защото банкстери като Сорос не инвестират от човеколюбие, а имат добре пресметната цел.

Според новия закон в Унгария, гласуван на 10.04.2017 г., Central European University на Джордж Сорос ще загуби лицензията си, поради това че не е филиал на американски или какъвто и да било друг университет. (Източник: Tagesschau - "Streit um Soros-Universität. Hochschulgesetz in Ungarn unterzeichnet. Stand: 10.04.2017 21:33 Uhr)

За много от специалностите в НБУ въобще няма утвърдена програма, а за учебник и дума не може да става. Например учебните занятия по предмет - "реклама", преминават в разглеждане на музикални видеоклипове от интернет, но без каквито и да били анализи или коментарии от преподавателите. А и музикалните видеоклипове нямат нищо общо с реклама.

Таксите за обучение в НБУ надхвърлят минималната месечна заплата в България, а диплома от Нов български университет не се признава никъде по света. Дори и в България на абсолвенти от НБУ не се гледа с добро око. Според публикуваната на 18.04.2017 г. в българските медии статистика на НСИ, българите живеят с 396 лева на месец за храна, наем, ток, телефон, водоснабдяване, отопление, винетка, дрехи, транспорт и др. Според статистиката на НСИ, за храна българите изразходват 122 лв. на месец средно на човек или 4 лева на ден за храна и дори за човек със силно развита фантазия е трудно да си представи, че някой ще заплати от собстения си джоб за диплома от Джордж Сорос.

Не е логично и децата на богати родители да учат платено в НБУ, след като могат за много по-малко пари да подкупят приемната комисия в елитните университети. България е една от най-коруптните държави в света и подкупване на академичен съвет е най-малкото, което се случва ежедневно.

Естествено всички, завършили НБУ твърдят, че сами са си финансирали курса, никой няма да си признае, че е получавал стипендия от фондации и мозъчни тръстове. Както никой протестър не си признава, че крещи по улиците за пари.

В България е широко разпространено мнението, че тези, които не са ги приели в другите университети, се записват в Нов български университет, където диплома се дава не срещу постижения, а срещу пари. Соросоиди се обучават и в другите университети в България, но най-некадърните соросоиди, които ще бият на очи в другите университети, ги записват в Нов български университет, за да имат някаква диплома. Защото за ръководни длъжности в държавната администрация и държавните медии, все още се изисква висше образование. А в Нов български университет се получава диплома дори без да се посещават лекции и да се полагат изпити.

В частните университети на Запад некадърните студенти само плащат таксите, но не получават дипломи, с което на практика финансират образованието на способните. И по правило завършилите с добри оценки в западните университети, си намират работа на Запад. В това число и българите, завършили в западни университети, но не по линия на Джордж Сорос!

За разлика от частните университети на Запад, които следят за добрата си репутация, Нов български университет няма репутация. НБУ има преподаватели-соросоиди, студенти-соросоиди и вероятно глупаци, чиито родители финансират поминъка на първите две категории. Но за последната категория студенти не е сигурно, дали изобщо има такива.


Още по темата:

Мнения на студенти от Нов български университет

Признаване на образованието в чужбина 🏫


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени