Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ въвеждат класов интернет 💻


мрежова неутралност
Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ отмени принципа на „мрежова неутралност“, който задължаваше доставчиците на интернет да третират равнопоставено цялото съдържание в мрежата.

Copyright:www.backdoornews.com


Досегашните правила за интернет гарантираха на потребителите една и съща скорост и достъп на съдържание, а на сайтовете – равни условия за конкуренция. Мрежовата неутралност (на английски: Network neutrality) е принцип на работата на интернет доставчиците, според който скоростта към определени уебсайтове не бива да се манипулира и те нямат право да я ограничават или да блокират сайтове и/или услуги в киберпространството. Принципът гарантираше, че доставчикът няма да учредява привилегии, по отношение на скоростта и уебтрафика на едни уебсайтове за сметка на други. Според много онлайн теоретици мрежовата неутралност трябва да се третира като основно човешко право.

Учредяването на привилегии на едни сайтове за сметка на други, до сега се реализираше само тихомълком от Google, Facebook, "ВКонтакте", Wikipedia, Twitter и пр. Google и Facebook определят кои уебсайтове са важни и ценни и ги пробутват на потребителите. Сега САЩ включват и скоростта на доставяне в интернет. Който има пари да си плати - неговият сайт ще се отваря бързо в браузъра на потребителите. Който няма пари да си плати - за него потребителите ще трябва дълго да чакат, докато се отвори страницата.

"Geld ist der Gott unserer Zeit
und Rothschild ist sein Prophet."

Heinrich Heine 1841

"Парите са господ на днешно време
и Ротшилд е техния пророк."

Хайнрих Хайне 1841

Според изказване на външния министър на Германи, САЩ са отслабени като лидер на световната сцена и очевидно колкото повече потъват, толкова повече лостове за манипулация на общественото мнение включват в действие.

Но тази нова директива на САЩ няма да се отрази на повечето българи. Простите хора, а те са 90% от населението, посещават само онези уебсайтове, които Facebook им препоръча, а когато търсят нещо конкретно в интернет, не пробват са различни търсачки, а кликват на първия резултат от търсенето в Google. И намират винаги едни и същи соросоидни медии: Dnevnik.bg, dariknews.bg, Будна ера, Сега, vesti.bg, mediapool.bg, bg-mamma.com, bultimes.com, медиите около Инвестор.БГ АД на групировката ТИМ, които препоръчват мъжете, които искат да имат деца, да се наливат с бира и т.н. На тях скоростта няма да им падне, на тях фондация "Америка за България" освен заплатите, ще им плати и за високоскоростен интернет.


Още по темата:

НАТО е разтревожено от нов тип руски ракети

Краят на американското владичество ⏏


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени