Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Това, което не можеш да купиш дори за големи пари,
можеш да получиш безплатно с големи лъжиВечна дружба
4.май 1626 година се смята за датата, на която се е осъществила най-неизгодната сделка в човешката история (дори по-неизгодна от тази за американските F-16). На 04.05.1626 холандецът Peter Minuit купува от индианците остров Манхатън срещу лъскави копчета и стъклени перли на стойност 60 гулдена (24$ преведени на днешни пари).

Copyright:www.backdoornews.com


Ако тази сделка е по-скоро мит, то сделката между Михаил Горбачов и САЩ през 1989 г. е напълно реална. 364 години след символичната продажба на Manhattan, САЩ купуват половин континет - Източна Европа, срещу обещания за лъскави западни стоки, собствен бизнес, свобода в потребителския избор и свободно придвижване зад граница. На 10.Ноември 1989 г. започва нова епоха в българската история - епохата на Американско владичество, наречена "Преход към демокрация и пазарна икономика". Българите са в еуфория и трепетно очакват Западните инвеститори да им донесат светло бъдеще - лъскави западни стоки и възможност да ходят на почивка по широкия свят. Българите са нетърпеливи да заменят "Ладите" и "Москвичите" за "Мерцедеси" и "БМВ"-та. Да заменят панелките за вили с басеини и домашни прислужници.

На 10.11.1989 г. именитият Росен Плевнелиев и звездата на прехода Михаела Дановска (по онова време девет годишна), изрусуваха плакати за протест, който изобщо не е съществувал.

И никой от българите не предполагаше, че няма да живее в палати с басеини и домашни прислужници, а ще напусне работата си в България, за да отиде да лъска вилите с басеини на западняците. Никой от българите не предполагаше, че не курорт в чужбина, а дори почивка в България вече неколцина от тях ще могат да си позволяват.

Никой от българите не се интересуваше, че по време на социализма България е била на 27-мо място в света по жизнен стандарт, САЩ на 19-то място в света. И за 30 години следване указанията на САЩ, България ще падне на 59-то място в света по жизнен стандарт, а САЩ ще се издигнат на 5-то място в Света.

Никой от българите през 1989 г. не предполагаше, че ще му разрешат да пътува на Запад едва след като България приватизира и отдаде всичките си национални блага на американски корпорации и техни подставени фирми. САЩ - страната, която притежава половината от благата на Земята, а е само 6,3% от населението на Земята, ще дойде в малка и бедна България, за да обсеби на българите водата, електроснабдяването, телекомуникациите, златото на България, единственото студио за игрални филми и израелци ще обсебят и фалират единствената българска авиокомпания. Никой от българите не предполагаше, че САЩ ще унищожат военната промишленост на България и българите ще спонсорират амариканците, като купуват от тях остарели бойни самолети.

През 1989 г. българската интелигенция очакваше с трепет общество, което да оцени интелектуалния труд, а не да го приравнява по заплащане с този на прекариата, характерно за комунизма. И никой от българите не предполагаше, че САЩ ще провеждат дисгеника и ще назначават за интелектуелн елит - дебили.


Още по темата:

Как източно-европейците повярваха, че американците ще им станат приятели и как американците им се смяха 📺

Заплати и цени при социализма

Как Русия купува Литва, Латвия и Естония


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени