Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Национално самосъзнание


Национално самосъзнание, национална идентичност
Национално самосъзнание или национална идентичност е сбор от общи убеждения, поведение и емоционална нагласа, които обединяват индивиди или групи от хора като една нация, обединена в национална държава. Националната идентичност не се отъждествява с гражданството, расата или етноса, въпреки че те могат да съвпадат.

Copyright:www.backdoornews.com


Националното самосъзнание, както по принцип самосъзнанието, не е вродена черта, а се развива вследствие възпитание, учене на език и придобит житейски опит. Позитивното и конструктивно национално самосъзнание се нарича патриотизъм, родолюбие и национализъм. Негативното хипертрофирано национално самосъзнание се нарича шовинизъм.

Националната идентичност е свързана с обществения морал и сексуалната идентичност. Поради това, една от целите на глобализма е да разруши и сексуалната идентичност - теорията на джендъра. При животните има вроден инстинкт за съхраняване на вида, но няма родова идентичност. Животните не разграничават братя, сестри или по-далечни роднини. За животните не съществува забрана за кръвосмешение. И целта на глобалистите е да превърнат хората в животни.

Според германски политици от партията "Alternative für Deutschland" (AfD), бежанската вълна от Африка и Близкия Изток в Европа, цели да смеси населението на Европа с чужди етноси, за да разложи европейските нации. Същата цел преследват и глобалистките проекти - социални мрежи в интернет: Вконтакте, Viber, WhatsApp, Facebook, Snapchat и пр. С популяризирането на социалните мрежи, първите им жертви стават децата, които са бъдещето на нациите. Предпоставка за формиране на национално самосъзнание е познаване на предците си, чиято съдба е свързана с историята на нацията. Например историята на руската нация е свързана с 27 милиона жертви от Втората световна война. И всеки руснак/рускиня на днешно време има прародители, загинали или осакатени по време на Втората световна война. Историята на еврейската нация е свързана с жертвите на холокоста. Историята на българската нация е свързана с жертвите на Османското владичество и мизерията, вследствие Американското владичество, наречено Преход към демокрация и пазарна икономика.

Една част от българите имат прародители, които са били клани и прогонени от Тракия. И всеки на днешно време има родители и роднини, живели при комунизма. И ако социалните мрежи успеят да го приучат да не уважава мнението на своите предци, да не вярва на техните разкази за живота в миналото, то той няма да проумее, че американците не са дошли в родината му като приятели.

Всеки който послуша съветите на тролове в интернет, да се надсмива над своите родители, роднини и предци, такъв човек загубва националната си идентичност. Той се подиграва с патриотизъм и се въодушевява от национално предателство за пари. А именно това е целта на наднационалния лихварски елит. Който не проумее, че е станал жертва на социалните мрежи, той се е провалил. А лихварите, които финансират социалните мрежи са го победили.

Националното самосъзнание пречи на глобалистки проекти като Евросъюз, ТПТИ, НАТО, есперанто.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени