Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Статистика на наемите в град София за есента на 2018 г.В селата около София и крайните квартали на София-град се отдават стаи без наем, срещу полагане грижи за лежащо болен/болна, за пазаруване, чистене, готвене, слугуване.

Често наемателите на такъв имот се хвалят пред свои приятели и познати, че извадили голям късмет, намерили си квартира без наем, само да пазели имота на хора, които са в чужбина. Дори и парно отопление не плащали, а собствениците им го плащали.

***

Стая от едноетажна, паянтова постройка на приземен етаж, обзаведена с тръбно легло с дюшек от дреб, пластмасова маса и ръждясал хладилник от 1980-те, но с отделен санитарен възел и отделен електромер, в селата около София се отдава за 200 лева наем на месец.

***

Обзаведена стая с общо ползване на кухня и баня/тоалетна с хазаи в апартамента, със стандартни мебели: Легло, секция, гардероб, телевизор в Горубляне се отдава за 200 лева месечен наем.

***

Обзаведена стая под наем в съборетина с покрив, който тече и влажен таван с жълтеникави петна по него, в района на женския пазар в София, се отдава за 250 лева месечен наем. В района на женския пазар в София има много изоставени къщи със счупени прозорци. Този квартал на София се обитава предимно от ромско население и вечер след 19 часа рядко може да се видят хора по улицата.

***

Copyright:www.backdoornews.com


Стандартна, обзаведена стая под наем с хазаи в апартамента, в непрестижни райони в София - ”Пиротскa”, ”Опълченскa”, бул. ”Христо Ботев” и пр., се отдава за 270 лева на месец.

***

Стандартна, обзаведена стая под наем с хазаи в апартамента, в кв. Лозенец в София се отдава за 300 лева на месец за 1-2-ма наематели.

***

Таванска боксониера в сграда без асансьор, 17 кв.м. в началото на ж.к. Гео Милев („Ситняково“ до румънското посолство) с частично обзавеждане се отдава за 440 лева месечен наем + комисионна за брокер.

***

Обзаведена гарсониера в кв. Редута се предлага за 650 лв. + комисионна за брокер.

***

Гарсониера в топ-центъра на София след основен ремонт с хубави мебели се отдава за 750 лева на месец.

***

В София тристаен панелен апартамент с две стаи и преходен хол в кв. "Младост-4" се отдава за 750 лева месечен наем.

***

Двустаен апартамент ново строителство, с преходен хол, два балкона, баня с душ кабина, обзаведен с нови, евтини мебели от ламинирани плоскости - пдч, в ж.к. Гоце Делчев в София, се отдава за 800 лева месечен наем.

***

Едностаен апартамент, на който кухнята е превърната в стая, а балкона в кухненски бокс, в квартал Коньовица (циганската махала) с нови мебели се отдава за 800 лева

***

В непрестижните райони на София тристаен непреходен апартамент се отдава за 900 лева месечен наем.

***

В София четиристаен, панелен апартамент в квартал Редута / Слатина, след основен ремонт, разкрасен с окачен таван с луни, с нови мебели от среден клас, който се обявява под надслов - "луксозно обзаведен", се отдава за 1200 лева месечен наем.

***

В центъра на София или в престижните квартали, след основен ремонт и обзаведен с нови мебели, тристаен непреходен апартамент се отдава за 1500 лева месечен наем. Приблизително такава е и средната месечна заплата за София през септември 2018 г., според НСИ.

***

Обзаведена боксониера в София за по-малко от 400 лева месечен наем, не е възможно да се намери.

Не е възможно да се намери и стая от апартамент в София-град, без хазяи само със съквартиранти, за по-малко от 300 лева месечен наем.

Стая с хазаи в апартамента за наем под 250 лева не е възможо да се намери.

Обзаведен двустаен апартамент в София за по-малко от 600 лева месечен наем, не е възможно да се намери. Дори и неремонтирана панелка с прозорци, които не се затварят напълно, със стари мебели и в най-крайните квартали на София, се отдава за над 600 лева месечен наем.
Всички статистики, относно цените на недвижимо имущество в България, се публикуват от агенции за недвижимо имущество и се базират на публикуваните обяви в техните уебсайтове. Както всички знаят, в България няма закон, който да наказва измамници, че публикуват фалшиви обяви, както е в Западните индустриални държави. Поради това агенциите и брокерите в България публикуват стотици хиляди фалшиви обяви, с цел да направят трудно достъпни истинските обяви на частни лица. Предпоставка за агенциите/брокерите, да могат да печелят от посредничество е да попречат на потребителите да се свързват помежду си и да ги дезинформират относно цените.

Статистика, въз основа на това какво потребителите споделят, също не може да се направи, тъй като наемателите обичат да се хвалят, че си намерили много евтина квартира, а наемодателите се хвалят, че получавали огромни наеми. Тази традиция при българите е още от времето на комунизма. Агенции за недвижимо имущество, брокери и комисионери бяха забранени, по време на комунизма. И всички обяви за отдаване на квартири бяха реални, с което и наемите бяха известни на всички. Нелегална беше търговията с конвертируема валута и хората се хвалеха пред свои приятели и познати, че си купили долари под обменния курс на черно.

Всички обяви, с предложения за стая под наем за 160-180 лева в София или апартаменти под 400 лева, са обяви на агенции, брокери и безработни, които се опитват да изкарат някой лев от посредничество. Процедурата при тях е стандартна: Като им се обадят клиенти, им съобщават, че това което търсят токущо са го наели, но те могат да им предложат нещо друго. Или ги водят да им показват квартири срещу заплащане за показа. В някои случаи такива пикантни обяви се публикуват с импулсен телефон.

За да може статистиката ни да е възможно най-реалистична, ние прегледахме обявите, в които потребители търсят съквартиранти. По правило такива обяви по-рядко се публикуват от брокери, които се преструват на частни лица. Квартири, в които живеят по няколко наематели, за да си делят наема, по правило са най-евтините квартири.


Още по темата:

Най-евтините жилища в София

Подготвят отчуждаване на жилища

Имотите драстично поскъпват
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени