Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Статистика на наемите в град София за есента на 2018 г.В селата около София и крайните квартали на София-град се отдават стаи без наем, срещу полагане грижи за лежащо болен/болна, за пазаруване, чистене, готвене, слугуване.

Често наемателите на такъв имот се хвалят пред свои приятели и познати, че извадили голям късмет, намерили си квартира без наем, само да пазели имота на хора, които са в чужбина. Дори и парно отопление не плащали, а собствениците им го плащали.

***

Стая от едноетажна, паянтова постройка на приземен етаж, обзаведена с тръбно легло с дюшек от дреб, пластмасова маса и ръждясал хладилник от 1980-те, но с отделен санитарен възел и отделен електромер, в селата около София се отдава за 200 лева наем на месец.

***

Обзаведена стая с общо ползване на кухня и баня/тоалетна с хазаи в апартамента, със стандартни мебели: Легло, секция, гардероб, телевизор в Горубляне се отдава за 200 лева месечен наем.

***

Обзаведена стая под наем в съборетина с покрив, който тече и влажен таван с жълтеникави петна по него, в района на женския пазар в София, се отдава за 250 лева месечен наем. В района на женския пазар в София има много изоставени къщи със счупени прозорци. Този квартал на София се обитава предимно от ромско население и вечер след 19 часа рядко може да се видят хора по улицата.

***

Copyright:www.backdoornews.com


Стандартна, обзаведена стая под наем с хазаи в апартамента, в непрестижни райони в София - ”Пиротскa”, ”Опълченскa”, бул. ”Христо Ботев” и пр., се отдава за 270 лева на месец.

***

Стандартна, обзаведена стая под наем с хазаи в апартамента, в кв. Лозенец в София се отдава за 300 лева на месец за 1-2-ма наематели.

***

Таванска боксониера в сграда без асансьор, 17 кв.м. в началото на ж.к. Гео Милев („Ситняково“ до румънското посолство) с частично обзавеждане се отдава за 440 лева месечен наем + комисионна за брокер.

***

Обзаведена гарсониера в кв. Редута се предлага за 650 лв. + комисионна за брокер.

***

Гарсониера в топ-центъра на София след основен ремонт с хубави мебели се отдава за 750 лева на месец.

***

В София тристаен панелен апартамент с две стаи и преходен хол в кв. "Младост-4" се отдава за 750 лева месечен наем.

***

Двустаен апартамент ново строителство, с преходен хол, два балкона, баня с душ кабина, обзаведен с нови, евтини мебели от ламинирани плоскости - пдч, в ж.к. Гоце Делчев в София, се отдава за 800 лева месечен наем.

***

Едностаен апартамент, на който кухнята е превърната в стая, а балкона в кухненски бокс, в квартал Коньовица (циганската махала) с нови мебели се отдава за 800 лева

***

В непрестижните райони на София тристаен непреходен апартамент се отдава за 900 лева месечен наем.

***

В София четиристаен, панелен апартамент в квартал Редута / Слатина, след основен ремонт, разкрасен с окачен таван с луни, с нови мебели от среден клас, който се обявява под надслов - "луксозно обзаведен", се отдава за 1200 лева месечен наем.

***

В центъра на София или в престижните квартали, след основен ремонт и обзаведен с нови мебели, тристаен непреходен апартамент се отдава за 1500 лева месечен наем. Приблизително такава е и средната месечна заплата за София през септември 2018 г., според НСИ.

***

Обзаведена боксониера в София за по-малко от 400 лева месечен наем, не е възможно да се намери.

Не е възможно да се намери и стая от апартамент в София-град, без хазяи само със съквартиранти, за по-малко от 300 лева месечен наем.

Стая с хазаи в апартамента за наем под 250 лева не е възможо да се намери.

Обзаведен двустаен апартамент в София за по-малко от 600 лева месечен наем, не е възможно да се намери. Дори и неремонтирана панелка с прозорци, които не се затварят напълно, със стари мебели и в най-крайните квартали на София, се отдава за над 600 лева месечен наем.
Всички статистики, относно цените на недвижимо имущество в България, се публикуват от агенции за недвижимо имущество и се базират на публикуваните обяви в техните уебсайтове. Както всички знаят, в България няма закон, който да наказва измамници, че публикуват фалшиви обяви, както е в Западните индустриални държави. Поради това агенциите и брокерите в България публикуват стотици хиляди фалшиви обяви, с цел да направят трудно достъпни истинските обяви на частни лица. Предпоставка за агенциите/брокерите, да могат да печелят от посредничество е да попречат на потребителите да се свързват помежду си и да ги дезинформират относно цените.

Статистика, въз основа на това какво потребителите споделят, също не може да се направи, тъй като наемателите обичат да се хвалят, че си намерили много евтина квартира, а наемодателите се хвалят, че получавали огромни наеми. Тази традиция при българите е още от времето на комунизма. Агенции за недвижимо имущество, брокери и комисионери бяха забранени, по време на комунизма. И всички обяви за отдаване на квартири бяха реални, с което и наемите бяха известни на всички. Нелегална беше търговията с конвертируема валута и хората се хвалеха пред свои приятели и познати, че си купили долари под обменния курс на черно.

Всички обяви, с предложения за стая под наем за 160-180 лева в София или апартаменти под 400 лева, са обяви на агенции, брокери и безработни, които се опитват да изкарат някой лев от посредничество. Процедурата при тях е стандартна: Като им се обадят клиенти, им съобщават, че това което търсят току-що са го наели, но те могат да им предложат нещо друго. Или ги водят да им показват квартири срещу заплащане за показа. В някои случаи такива пикантни обяви се публикуват с импулсен телефон.

За да може статистиката ни да е възможно най-реалистична, ние прегледахме обявите, в които потребители търсят съквартиранти. По правило такива обяви по-рядко се публикуват от брокери, които се преструват на частни лица. Квартири, в които живеят по няколко наематели, за да си делят наема, по правило са най-евтините квартири.


Още по темата:

Наемите в София пролет 2019

Най-евтините жилища в София

Подготвят отчуждаване на жилища

Имотите драстично поскъпват


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени