Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.comwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Статистика на наемите в град София за пролетта на 2019 г.В Ботунец се отдават стаи с по 6 легла с минимален престой 5 нощувки срещу 50 лева на човек, но при условие, че всички легла в стаите са ангажирани.

***

Килер от 6 m2 (очевидно без прозорец) в "Младост 1", в който леглото е на второ ниво и може да се седи само под леглото, се отдава срещу почистване или срещу наем от 140 лева/месец.

***

Сутерен в кв. "Дървеница" в София се предлага за 170 лв./месец, като е поставено условие "само за момичета/жени/студентки".

***

Обзаведена стая от апартамент с хазайка в него, в кв. "Слатина" се отдава за 300 лв./месец за сам наемател, респективно 400 лв./месец за двойка + комисионна за брокер.

***

Обзаведена стая под наем в кв. "Горубляне", която дели с още една стая на етажа обща баня, тоалетна и сервизно помещение се отдава за 350 лева наем на месец.

***

Панелен двустаен апартамент в "Люлин 4", в лошо състояние, се предлага за 530 лв./месец.

***

Copyright:www.backdoornews.com


Двустаен панелен апартамент в най-евтиния квартал на София - "Дружба" се отдава за 560 лв./месец.

***

Двустайна панелка в гр. София/Фондови жилища, с евтини стари мебели се отдава за 550 лв./месец.

***

1-стаен апартамент близо до Нов български университет (т.е. в покрайнините на София) се отдава срещу 600 лева наем на месец + комисионна за брокера.

***

Тристаен сутерен в кв. Дървеница в София се предлага за 650 лв./месец.

***

Двустаен преходен апартамент в близост до Лъвов мост/София (ново строителство) се отдава за 800 лв./месец.

***

Тристаен непреходен апартамент до метростанция "Константин величков" (циганската махала) с евтини мебели от ПДЧ, се отдава за 990 лв./месец.
Всички обяви, с предложения за стая под наем за 150-200 лева в София или апартамент под 500 лева, са обяви на агенции, брокери и безработни, които се опитват да изкарат някой лев от посредничество. Процедурата при тях е стандартна: Като им се обадят клиенти, им съобщават, че това което търсят току-що са го наели, но те могат да им предложат нещо друго. Понякога ги водят да им показват квартири срещу заплащане за показа. Не рядко такива пикантни обяви се публикуват с импулсен телефон. Същите публикуват обяви и с екстремно високи цени, за да създадат у потребителите илюзия, че цените са високи и онова, което те реално предлагат е най-евтиното.

В Западна Европа със закон е забранено на частни лица, агенции и брокери да публикуват фалшиви обяви. Забранено е и брокери и агенции да се представят в обявите за частни лица. В България такава забрана няма и почти всички обяви на посредници са фалшиви обяви.

Според статистиката, съставена автоматично от подадените обяви в imoti.net, средният наем на тристаен апартамент в центъра на София в края на април 2019 г. е 1562 лева/месец. В началото на септември 2018 г. средният наем на тристаен апартамент в центъра на София е бил 1388 лева/месец и въпреки поскъпването за последните няколко години, все още не достига апогея на цените на недвижимо имущество от 2008 г. - 1400 лева.

По принцип в началото на септември наемите се повишават, защото идват студенти и сезонни работници, които са работили лятото на Черно море. А през пролетта наемите падат заради същата група хора. Въпреки сезонно обусловеното падане на наемите през пролетта, в края на април 2019 г. наемите в София са се повишили спрямо септември 2018 г. с 12%.

Най-евтини бяха наемите в София през 2013 г. - на половина, от колкото през 2019 г. Българите изчакваха от 01.01.2014 г. да хукнат на гурбет в Германия и Великобритания и никой гастарбайтер не си търсеше работа в София. След референдума в Британия за напускане на Евросъюза, на голяма част от нискоквалифицираните източно-европейски гастарбайтери бяха прекратени трудовите договори в Британия, а Германия през 2016 г. зачеркна гастарбайтерите от социална помощ, които са работили в Германия по-малко от 5 години. Испания и Гърция навлезоха в тежка криза и безработица, поради което българските гастарбайтери се изнесоха и от там.

А какво значение има квартала? По българските форуми като "БГ-мамма", потребители се надпреварват да си избиват комплексите за малоценност, като хвалят гетото, в което могат да си позволят да наемат или да си купят жилище. До голяма степен тези комплекси произлизат, вследствие изтласкването на обикновените хора от центъра на града. В надпреварата за маскимално високи наеми, партерните апартаменти ги превърнаха в магазини, а останалите - в офиси. Поради високата корупция в България, общинските служители срещу подкуп дават разрешение на всеки да изкърти стените на партерното жилище, за да го превърне в заведение или магазин.

Умствено ограничените хора обсъждат плюсове и минуси на кварталите в София. В действителност кварталите не се диференцират по плюсове и минуси, а по цена. Високата цена означава плюсове, ниската цена - минуси. Все едно да обсъждаш какви плюсове и минуси имат красивата жена и грозната жена или богатия мъж и бедния мъж.


Още по темата:

Българският съд краде имоти на беззащитни граждани

Наемите в София есен 2018

Най-евтините жилища в София

Подготвят отчуждаване на жилища

Имотите драстично поскъпват


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени