Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Колко е наемът за военна база? 💂


ВВС Рамштайн/Ramstein Air Base в Германия
Военната база на Русия в Азърбайджан - Габалинская радиолокационная станция (РЛС) типа «Дарьял»: До 2012 година Русия е плащала $7 милиона долара наем на година. След изтичането на договора, Азърбайджан са поискали $300 млн.

Copyright:www.backdoornews.com


Беларус през 1995 г. е подписала договор за безплатно отдаване на свои военни бази на Русия за 25 години. САЩ предлагат на Лукашенко - президента на Белорусия, 10 милиарда долара, само да прекрати договора с Русия. В Беларус цената на бензина е най-ниска в Европа, дори по-ниска от тази в Русия - страната вносител. Освен това Русия изкупува от Беларус селскостопанска продукция и стоки, които не са конкурентноспособни на пазара и никой няма да ги купи.

Военно-космическите бази на Русия в Казахстан струват на Русия наем от $165 милиона на година.

В Сирия в град Тартус е единствената руска военна база зад граница. Русия плаща $2 млн. наем на година. Освен това продава оръжия на Сирия не на пазарни, а на символични цени.

В Таджикистан е "201-я российская военная база". За нея Русия е опростила дълг на Таджикистан от $242 милиона, освен това е предоставила бъзвъзмездна военна помощ в размер на $76 милиона през 2006 г.

До преди Цветната революция в Украйна, Русия е плащала на Украйна $97 млн. на година, за военните бази в Севастопол.

В Узбекистан за военната база Русия заплаща вместо наем, с безплатни оръжия, оборудване и подготовка на узбекски военослужещи.
Колко плащат САЩ за военните си бази зад граница?

САЩ започват да оборудват военни бази зад граница в края на 19-ти век. На днешно време военният бюджет на САЩ е по-голям, от колкото военния бюджет на всички останали държави на Земята, взети заедно. САЩ разполагат с над 1000 военни бази в 177 държави по целия свят, за които се предполага, че плащат $100 млрд. на година. САЩ не публикуват официално договорите, които са сключили с марионетните правителства в тези държави. Не се знае колко и дали изобщо влизат в държавната хазна или само в офшорните сметки на техните коруптни политици.

На някои държави-партньори САЩ плащат с пари, на други дават безплатно оръжие и боеприпаси, на трети «обезпечават безопасност» (т.е. нищо не плащат). Също както в любовта: На едни плащаш кеш, на други купуваш подаръци, а трети дори ги караш да те черпят, за това че ги шибаш. България е от третата категория - онези, които получават от САЩ "безопасност" и американците карат българите да ги черпят, като им пробутват стари бойни самолети "F-16" от 1974 година, за "общите интереси по безопасността".

***

САЩ са подписали договор с Испания през 1989 г. за ползване на военни бази - „Naval Station Rota Spain“, „Morón de la Frontera“. Испания е възнамерявала да договори нови условия със САЩ за икономически отстъпки, при което американците са се опасявали, че ако направят отстъпки на Испания, ще дадат лош пример на останалите европейски васали на САЩ. След събитията от 11.09.2001 г., според испанския вестник "El Pais", проблемът се решил от само себе си - Испания престанала да има претенции към САЩ. Съгласно договора, в случай че една от страните не предупреди минимум 6 месеца преди изтичането му, че го преустановява, то договора се продължава автоматично за още 2 години.

Доколкото е известно, договорът на САЩ с България за ползване на българските военни бази е сключен за 10 години и неотдавна поредното правителство на Бойко Борисов пропусна да го предупреди, при което договорът се продължи автоматично на още 10 години.

***

Американската военна база в Германия "Рамщайн/Ramstein Air Base" е най-значимата за американската външна политика. От Ramstein излитат американските безпилотни самолети, които по целия свят убиват хора по мета данни. За ВВС "Рамштайн/Ramstein Air Base", САЩ заплащат наем 1,5 милиарда евро на година. В замяна, семействата на американските наемници в Германия са освободени от данъци - ДДС и данък за лека кола.

***

Под претекст война срещу тероризма, от 2001 г. САЩ използват Афганистан за военни бази, с които заплашват страните от Централна Азия. За това удоволствие САЩ ежегодно плащат 6 милиарда долара, под формата на военна помощ за марионетното правителство на Афганистан.

***

От 2001 г. до 2005 г. САЩ наемат военната база Карши-Ханабад/Qarshi Xonobod в Узбекистан, за която САЩ плащат на Узбекистан наем от $10 милиона на година. Но възникнали допълнителни разходи и за 2004 г. заради военната си база САЩ са олекнали със 163 милиона долара. През 2005 год. американците биват изгонени от Узбекистан.

***

За военната база «Манас» в Киргизстан, САЩ снасят на Бишкек $150 милиона на година. През 2001 г. е било договорено САЩ да плащат 2 милиона US$ наем на година. Но се появили допълнителни разходи и за периода 2001-2002 г. САЩ са превели на Киргизия 11 милиона долара. През май 2006 г. президентът на Киргизстан Курманбек Бакиев повишил наема на американците от $15 милиона на $207 милиона + $60 млн. ежегодна помощ за Киргизия и още 110 млн. еднократна помощ за развитие на аерогарата. През 2007 г. американксият конгрес гласува помощ за Киргизия от $150 млн.

През 2011 г. Киргизия поставя условие на САЩ, тя да снабдява с минимум 50% от горивото за авио-базата, като Киргизия сама определя кой ще доставя керосина. Малко след това на 18.03.2011 г. в Бишкек е подписан договор за съвместно киргизско-руско предприятие ООО «Газпромнефть-Аэро-Киргизстан» със руската ЗАО «Газпромнефть-Аэро». На 03.06.2014 г. Киргизия на официална церемония позорно изгонва американците, като закрива така наречения "център за транзитни превози".
(Източник: Wikipedia)

***

САЩ плащат и на Великобритания за военната си база/ концентрационния лагер в Диего-Гарсия в Индийския океан. За военната база/концентрационния лагер в Гуантанамо/Куба, САЩ настояват да плащат 2000 US$, но Куба иска да ги гони.

***

Германия е разполагала известно време с военна база «Термез» в Узбекистан, за която е платила 15 млн. евро.

(Източник: Комсомольская Правда - Во что нам обходятся военные базы за границей, 14.06.12)


Още по темата:

Кои държави изгониха американците 🚫

Класация на държавите по венна сила 💪


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени