Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

МоногамияТерминът моногамия произлиза от старогръцки език - μόνος/сам"/"единствен" и γάμος - "семейство". Моногамия в биологията означава пожизнена връзка между два индивида от един вид, с цел размножаване и отглеждане на поколение. В разговорния език, моногамия се отъждествява с любов. Антоним на моногамен е промискуитетен.

Copyright:www.backdoornews.com


Моногамията е противоположност на полигамията и полиамурията. В животинския свят се срещат два типа моногамия: Социална моногамия и сексуална моногамия. Социално моногамните отглеждат по двойки поколението, но имат секс и с други партньори и забременяват по-често от други партньори. 90% от птиците и само няколко вида бозайнци, са социално моногамни. Не съществуват научни изследвания относно хората, дали са социално моногамни или сексуално моногамни.

Серийна моногамия

Серийната моногамия или сексуалната моногамия, представлява моногамна връзка с брак или без брак, но не пожизнено а за ограничен период, през който хората понякога изпитват чувство на любов или влюбване или се стремят (да си въобразят) това. Продължителността на една серийно-моногамна връзка е около два месеца - период, достатъчен жената да забременее и мъжа да се почувства баща на детето.

Серийната моногамия (serial monogamy), както и сексуалната моногамия (sexual monogamy) се диференцират от промискуитета, с това че промискуитета цели секс за една нощ и максимален брой сексуални партньори. Ясно дефинирана граница между серийната моногамия и промискуитета, не съществува.

Моногамия, като предпазно средство срещу венерически болести

В литературата по половия въпрос се срещат напътствия, хората да се предпазвали от венерически болести, като общували само с един партньор. Проблемът е, че не се знае дали този партньор също общува само с един партньор. Отказ от смяна на секс-партньорите е дотолкова ефикасно средство за предпазване от венерически болести, доколкото отказ от ядрено въоръжаване помогна на Белорусия и Украйна да се предпазят от апетита на САЩ.

Моногамията е предпоставка за създаване на семейство. А семейството от своя страна е основната градивна единица на националната държава. Затова американската пропаганда осмива моногамията като анахронизъм - никому не нужно демоде. И соросоидните медии повече или по-малко открито, пропагандират промискуитет.


Още по темата:

Сексология
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени