Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Modelling


Модели
Манекенка или модел (от френски modelle) е жена, която не изкарва прехраната си с физически или интелектуален труд , а поставя на показ външността си, с цел да бъде забелязана от богати мъже. Моделинг се нарича публична изява, пърформанс, както актьорство или танцьорство.

В широкия смисъл, модел може да бъде и мъж, и с външността си да рекламира някакви стоки или услуги. Демонстрирането на облекло, в така наречените модни ревюта, обикновено не цели да рекламира дрехи за продан, тъй като никой по улиците не носи такива дрехи. Модните ревюта са само едно шоу, при което на подиума дефилират красивите, а от публиката ги оглеждат богатите.

Тъй като заплащането на мъжете-модели е значително по-ниско от това на жените-модели, професията модел/манекен не може да бъде причислена към творческите професии, както актьор или танцьор, в които мъже и жени имат еднакво място, а е по-близка до професията проституция.

Външността на мъжа не се цени от жените. Например Rocco Siffredi се смята за секс-символ и въпреки че е хетеросексуаен, феновете му са гейове, а не жени.

Терминът топ-модел означава модел с особено голяма известност и високи доходи. Фотомодел обикновено се нарича жена, често с нисък ръст, която инцидентно се снима за (еротични) булевардни издания.

Copyright:www.backdoornews.com


Моделите се набират чрез посредници - така наречените моделни или модни агенции. Алтернативно могат да се наберат и чрез обяви за работа или между познати. Когато се търсят модели за не-еротични снимки и не е нужно непременно моделите да са известни, обикновено се набират между познати, срещу символично заплащане или въобще без пари. Много жени мечтаят да видят лицето си в някое списание и дори са готови сами да заплатят за публикация.

В България много млади жени работят без пари като водещи на телевизионни предавания, в очакване някой състоятелен ценител на женска красота, да ги забележи. А в Русия има заведения за стриптийз, в които жените се събличат пред посетителите без заплащане, само бакшиши, които (пияни) мъже от публиката им завират в бикините. Основният доход на стриптизьорките идва от оказване на секс-услиги на клиенти от заведението или (само) извън заведението. Всъщност при капитализма и в много други професии основният доход на жените не е официалната им месечна заплата.

Тъй като професията модел е мечта на много наивни хора по света, в този бранш съществуват и много измами и експлоатиране на евтина работна ръка. В някои държави, особено в Източна Европа, моделните/модните агенции, както и целия шоу-бизнес, са владение на организираната престъпност и за да бъдат включени в каталога на агенцията, от момичетата се изисква да инвестират пари - да преминат платен курс или да заплатят за набор свои снимки - така наречения Sedcard, при самата агенция.


Още по темата:

Топ-модни агенции снабдяват богати педофили с малолетки

Гъсти вежди

Playboy 👯‍♂️


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени