Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Медии за фалшиви новини


голям смях
Медията на Иво Прокопиев - "Капитал" разяснява на простосмъртните в статия от 18 декември 2015 г.: "Димната завеса на мнимите "медии". Сайтове без ясен собственик и с псевдоновини създават информационен хаос в българския интернет". "Капитал" разяснява за българските медии с явна проруска и антиевропейска, анти-НАТО и анти-САЩ насоченост - dunavmost.bg, petel.bg, sekirabg.com, bradva.bg, budnaera.com, bultimes.com, в които почти няма оригинално съдържание, а копират съдържанието си от други медии.

Copyright:www.backdoornews.com


Тези медии, според сериозната и официална медия "Капитал" на Иво Прокопиев, нямат ясен собственик или издател, а дори и зад тях да стои някаква фирма, според документите за нея обикновено работи само един човек (ако изобщо е нает някой). За разлика от анонимните медии, то медиите "Капитал" и "Дневник", според Уикипедия, официално са собственост на любимеца на Запада - Иво Прокопиев, чийто бизнес (от части съвместно с Росен Плевнелиев и Цветелина Бориславова) е специализиран в приватизационни сделки и разпродажба на държавното имущество: ТЕЦ-овете „Русе“, „Варна“ и „Бобов дол“, електроразпределителните дружества, продадени на ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН, дялове от „Булгартабак“, ДЗИ, БТК, „Параходство български морски флот“, „Българско речно плаване“, „Каолин“ и пр.

Както горепосочените от Иво Прокопиев анонимни медии разпространяват фалшиви новини, така и реномираната „Икономедиа“ АД на Иво Прокопиев лъже, че "Будна ера/Епохални Времена" нямала ясен собственик. Защото на всички останали езици (без български) в Уикипедия подробно е обяснено седалището, историята и целите на "Будна ера".

А на останалите "мними медии", които копират от "Епохални Времена", както и "Епохални Времена" копира от тях, е пределно ясно кой им е собственика. В тях се подвизават перфидни журналисти от вестник "Дума", "Пари", "Монитор", "Класа", "Поглед инфо", като например Валентин Георгиев, който се преструва на русофил, копира чужди статии и със собствения си профил във Фейсбук ги популяризира с феноменален успех. Защото Валентин Георгиев е червен соросоид - любимец на Facebook, чиито постинги достигат хиляди ползватели на социалната мрежа. Но също и перфидните медии на псевдолявата партия на междувременно покойния Костадин Чакъров. Сорос плаща и всички папкат.

Ролята на "мнимите медии" е да запълнят всички резултати при търсене в Гугъл. Когато потребителите наберат ключова дума в Гугъл например "Скрипал", да може "мнимите" както и "официалните" български медии да се подредят от горе до долу в резултатите от търсенето, и във всички да пише: "Ударна бойна група от Русия отровила Скрипал."

Както сериозните и официални медии като "Капитал", "Сега", bTV и NOVA, така и жълтата преса като budnaera.com, bultimes.com, onovini.com, spodeli.eu, се финансират от едно и същото място.

В Библията пише:
"Един слуга не може да има двама господари."
Библия, Матей 6/24

Тематиката на псевдо-антиамериканистките медии е насочена към онази част от публиката, които вследствие Прехода към пазарна икономика са загубили своя социален статус и търсят потвърждение на емоциите си. Псевдо-антиамериканистките медии им поднасят търсеното потвърждение и към него им добавят порция фалшиви новини, за да ги дезинформират и да се подиграят с тях. Ролята на псевдо-антиамериканистките медии е да саботират истинските медии, които публикуват нелицеприятни факти за САЩ. Псевдо-антиамериканистките медии не публикуват факти, а само ругатни, епитети и измислици.


Още по темата:

Fake news

Кой е собственик на българските медии 🕸


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени