Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Фиктивен брак 👰Фиктивен брак
Фиктивен брак е формално действителен брак, който не цели създаване на семейство, общи деца и съвместен живот на брачните партньори. Целта на фиктивния брак е сдобиване с определени права, статут или изгода за единия или двамата партньри или за трето лице. За разлика от брака по сметка и брака за наследство, фиктивният брак се сключва за предварително планирано време.

Copyright:www.backdoornews.com


Най-често се говори за фиктивен брак между мъж - чужденец от бедна държава, който се оженва за местна жена от богата държава. Жената получава пари (или надежди), а чужденецът получава разрешение за пребиваване и право на работа в богатата държава. Случаи, в които жена заплаща пари на мъж, за да се сдобие с разрешение за пребиваване и работа, има само в шоуто на Слави Трифонов, Господари на ефира, сериалите по bTV и Нова телевизия и сладкодумните разкази на соросоидите във форума "БГ-мамма".

Най-простото нещо за една жена е да се преструва на влюбена и да меже вагината си със слюнка преди полов акт, когато има материална изгода. Далеч не всеки мъж е в състояние години наред да получава ерекция по сметка. И жените в повечето случаи се омъжват "реално", а не фиктивно, имат дозиран секс със брачния партньор, приемат стриктно контрацептиви и чакат момента, в който получат статут за определената държава и веднага след това се развеждат. Това, за което мъжете плащат пари - жените получават срещу две думи: "Обичам те!"

По изключение мъж може да получи пари за сключване на фиктивен брак с жена от чуждо разузнаване. Но и в този случай жената не плаща от джоба си, а заплаща държавата, която я е назначила. Освен за сдобиване с разрешение за работа, фиктивен брак също се сключва за инфилтриране на шпиони в чужди държави.

Съществуват и атипични примери за фиктивен брак: Например по време на войната в Югославия, семейства югославяни се развеждат, за да се оженят/омъжат за немски семейства, които от своя страна също за целта се развеждат. Според инсайдери, цената за сключване на фиктивен брак по онова време варираше около 15.000 дойче-марк (7.500 евро), като при подписването се плащаха 5.000 DM, а при получаване на разрешение за постоянно пребиваване - останалите пари.

По време на комунизма, съществуваше практика, жени от ГДР да сключват фиктивен брак с чужденци и след като получат задграничен паспорт, да емигрират за ГФР, при което зарязват съпруга си. Но в тези случаи става въпрос по-скоро за измама, а не за сделка, защото мъжа не подозира какво му се крои и си мисли, че ще има семейство.

Фиктивният брак, както и "нормалният" брак, съществуват в два варианта:

А) И двамата брачни партньора осъзнават последствията и извличат изгода от сделката.
Б) Единият партньор се жени/омъжва по сметка, като въвежда в заблуждение другия партньор, който си мисли че се оженва/омъжва по взаимна любов.

Вариантът, при който единия от брачните партньори е измамен, е най-популярния, както при брака по любов, така и при фиктивния брак, брака за наследство и пр.

В началото на 1990-те, единствената алтернатива за българи и пр. източно-европейци, да се сдобият с правата на западно-европейци, бе сключване на брак със западняци и след като получат западен паспорт да се разведат. Тъй като източно-европейците се омъжваха/оженваха предимно за изпаднали хора - наркомани, алкохолици и пр. асоциални, след развода ги очакваше доживотно плащане на издръжка на бившия съпруг/съпруга. И някои от тези западняци внезапно умираха, малко след като източно-европейския им брачен партньор беше получил статут.

С приемането на източно-европейците в Евросъюза, фиктивните бракове загубиха своето значение. А с брекзита на Великобритания, орязване социалните помощи за европейски граждани във Великобритания и засилване санкциите срещу безработни в Германия, сключването на фиктивни бракове в Западна Европа изживява своя ренесанс.

Филмът "Le Silence de Lorna" (2008) на братята Jean-Pierre и Luc Dardenne, тематизира реалистично проблематиката при сключване на фиктивен брак, със всички възможни нюанси и последствия, в това число и евентуално убийство на единия от брачните партньори, в случай че живота му пречи на сделката. Единственият нереалистичен момент във филма, е решението на главната героиня да има секс от съжаление. В реалния живот жената никога не прави секс от съжаление.

Освен фиктивен брак, съществува и фиктивно бащинство, с цел сдобиване с легално разрешение за престой и работа в богата държава. А освен фиктивно бащинство, съществува и биологично бащинство от умрял мъж.


Още по темата:

Рискове при сключване на брак

Бракове с чужденци 💒

Фиктивно бащинство

Сексология
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени