Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Начало Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Жени с детски черти


Женщины с детским лицом Жени с детски черти
Леонардо ди Каприо
В западната култура архетипът Лолита, на немски език "Kindfrau", в буквален превод жена-дете, на руски - "нимфетка", подобни термини на английски са "Nubile", "Nymphet", "Baby Face", означава момиче или жена, която притежава детски черти на лицето си - високо чело, големи очи, ниски скули и слабо развита челюст, но едновременно душевно и телесно е зряла жена, което ѝ повдига цената на сексуален обект. Терминът произлиза от „Лолита“ (на английски: Lolita) - роман от Владимир Набоков, в който се разказва за любов с 12 годишно момиче. David Hamilton работи като фотограф в тази област. Този архетип на жена-дете се среща и в митологията - нимфа.

Copyright:www.backdoornews.com


Според някои автори, този феномен при жените е форма на мимикрия, жените с чертите на лицето си имитират дете, за да провокират бащински инстинкт у мъжете. Според Deuisch, Clark и Zalenski (1983), жените с детски черти на лицето създават илюзия, че са по-млади и съответно по-плодовити, с което са по-привлекателни за мъжете. Според Buss (1978) това е в противоречие с представата за способност да отглеждат деца.

Малки момичета с преждевременно развити вторични полови белези съществуват, както и зрели жени с характерни за децата атрибути, но в повечето случаи става въпрос за умело рекламирани жени в средствата за масова информация и развлекателната индустрия, които биват тренирани да се държат като инфантилни, да говорят и пеят на фалцет, да примигват на синкоп, да създават илюзия на чисти и непорочни. И чрез подходящ грим и осветление да получат Lolitalook - Vanessa Paradis, Lily Cole, Наталья Водянова, Foxy Di, Riley Reid, Ariana Marie. Често самите жени умишлено се преструват, като говорят и се смеят на фалцет, използват прически, бельо на дете, скриват си бюста, правят се на малки и неопитни. Понякога и жени с комплекс за малоценност се опитват да го прикрият, като говорят на фалцет.
Lily Cole
Braun, Gründl, Marberger и Scherber провеждат екпсперимент с пробанти през 2001 г. Чрез компютърна симулация - Morphing доказват, че мъжете харесват жени с детски черти на лицето. И ако на една красива жена ѝ се добавят атрибути на дете, то тя става още по-атрактивна. През 2009 г. се публикуват резултатите от ново изследване, според което активността в мозъка в областта Nucleus accumbens се покачва при такова въздействие.

Според Hirschberg (1978) детски черти на лицето при мъже не повишават тяхната привлекателност. Причината за това е, че асоциации за слабост и нужда от помощ не кореспондират с представата за доминантен, силен мъж, защитник. Черти на зрялост, като голяма брада, ниски вежди, високи скули и малки устни и очи са индикатор за надеждност, по отношение на отглеждане на поколение. Според изследване на Cunningham, Barbee и Pike от 1990 г., когато бебешки черти на лицето са съчетани с мъжки черти, тогава мъжете са привлекателни.

Наталья Водянова
В действителност детски черти на лицето при мъжете асоциират с архетипа "мамино синче" - мъж от богати родители, който е свикнал да получава всичко наготово и е неспособен сам да взима решения. "Маминото синче" е лесен за манипулиране и изгоден за жените.

Пропагандата в масовата култура стилизира герои, които са диаметрално противоположни на "маминото синче". Героите на масовата култура сами се сражават срещу цяла тълпа разбойници и побеждават: Екшън-филмите, супергероите. А средствата за масова информация раздухват митове за хора, започнали бизнеса си в гараж и единствено със собствени сили и труд станали милиардери: Сергей Брин и Лари Пейдж от , Джеф Безос от Amazon, Стив Джобс от Apple.

На тези лъжи вярват единствено глупави мъже. Целта на тези лъжи е да насаждат комплекс за малоценност на бедните мъже, те да си мислят, че са некадърни и да не се опълчат срещу паразитите-богаташи. Жените прекрасно знаят, че на днешно време със собствени сили нищо не се постига. Единствено богати и влиятелни родители са предпоставка за просперитет, а не силни мускули и остър ум.

Причината за липса на шаблон за мъжка привлекателност е, че мъжа не се възприема като сексуален обект. Външността на мъжа се възприема като привлекателна, когато излъчва охолство. Без значение е дали мъжа има ниски скули, дали е дебел, плешив, космат или му вони устата. Leonardo DiCaprio има детски черти на лицето, но му личи социалния статус. Той е спокоен, уверен, не си търси работа със CV и не ходи по кастинги, а има хора зад гърба си и на млади години получава Оскар. Леонардо ди Каприо е любимец на държавата и съответно любимец на жените. Ако Leonardo DiCaprio си сложи бяла шапка на готвач и започне да продава хамбургери в McDonald's, дали някоя жена ще му обърне внимание, че имал бебешко лице с мъжествено излъчване?
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2018 www.backdoornews.com
Всички права запазени