Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Продължителност на живота


Средна продължителност на живота
Средна продължителност на живота на един организъм е статистически очакваният период от момента на раждането му до смъртта му. Този времеви период се пресмята с таблици, съдържащи емпирични данни за смъртните случаи и честота в миналото и хипотези за бъдещето. Средната продължителност на живота е един от критериите за определяне стандарта на живот.

Продължителността на живота, както и броя на населението в минали епохи, не са известни. Повечето антрополози предполагат, че в праисторическо време, хората са живеели средно по 20-30 години. Хипотези за продължителността на живота на хората в античния свят, както и през средновековието, също се колебаят около 20-30 години. Предполага се и че жените в миналото са живеели по-кратко от мъжете.

До средата на 19-ти век, средната продължителност на живота в Европа е била 40 години, както за мъжете, така и за жените. След индустриалната революция, разликата между средната продължителност на живота на мъже и жени все повече се увеличава, в полза на жените. Средната продължителност на живота в Европа в началото на 20-ти век е била 46,4 години при мъжете и 52,5 год. при жените. През периода 1935 год. - 1939 год. средната продължителност на живота на българското население е била 51,7 години. През 1960 г. средната продължителност на живота на американците е била 70 години, на японци 69 г., на германци 70 г., на англичани 71 г., на руснаци 69 г., на българи 69 г., на бразилци 56 г., на индонезийци 43 г., на китайци 50 г., на виетнамци 59 г., на индийци 44 г.

През 1964 г. средната продължителност на живота на българите е била 71 г., през 1986 г. - 72 години, а през 1997 г. по време на шоковата терапия, спада на 70 години. След 1990 г. статистика, относно продължителността на живота на българите, се провежда и публикува от фондации и НПО, като "Америка за България", които дават напъдствия за вдигане пенсионната възраст в България.

Copyright:www.backdoornews.com


На днешно време всеки може сам да прецени, въз основа на роднини и познати, че повечето хора не доживяват 60 години. Всеки средноинтелигентен човек знае, че на днешно време българите нямат свое правителство, свои институции, свои медии, които да защитават интересите им. Всички медии разпространяват полуистини и дезинформация и цялата българска интелигенция е кооптирана и си изкарва прехраната от соросоидни проекти.

Средната продължителност на живота през 2012 г. на виетнамците е 76 год., на американците 79 год., на японците 83 год. А на българите, според казионните медии, е 74 години. Според председателя на Българското дружество по акушерство и гинекология проф. Никола Милчев, през 2010 г. средната възраст на смъртността при жените в България е 74-76 години. Тъй като мъжете в България живеят с почти 8 години по-кратко от жените, то повечето мъже в България плащат пенсионна осигуровка по 35-40 години, за да получават пенсия 5-6 години преди да умрат.

През 2017 г. България заема 3-то място в света по смъртност, след Литва и Лесото (източник ЦРУ). Дори Украйна, в която се води гражданска война, има по-ниска смъртност от България.


Още по темата:

От какво зависи продължителността на живота

Социален статус и продължителност на живота

Социален статус и биологично остаряване

Кои хора живеят дълго

Най-старият мъж в света

Българите не доживяват до пенсия


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени