Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Българският съд краде имоти на беззащитни граждани


багер
Българските съдилища крадат апетитни имоти на бедни и беззащитни граждани, съобщи на 16.05.2019 г. Bulgaria ON AIR: (Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец". Фалшифицирали подписите им преди 8 години.)

Copyright:www.backdoornews.com


Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец". От репортажа се вижда, че къщата е на елитно място в София, но построена с оскъдни средства, а нейните собственици са възрастни беззащитни хора. Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутнат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация за любимци на държавата.

Всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години. През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които се представят за служители на общината и ги карат да подпишат скица за актуализация на имота. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажба на къщата си на ул. "Кръстьо Сарафов". "Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствено съда през тези 8 години", каза Антоанета Попова. Всъщност престъпниците не са преминали безпрепятствено съда, а са били подкрепяни и насочвани от съда, за да "изчистят" кражбата. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда. "Макар и по ксерокопията, експертизите обясняват, че под това, което сме подписвали, вероятно е бил подложен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля".

Т.е. българският съд не е разрешил оригиналния документ с фалшифицираните подписи да бъде предоставен на независима експертиза, а потърпевшите са дали за независима експертиза само ксерокопия!

Адресът за служебна кореспонденция в договора не е този на собствениците на имота, а на адвокат на мафията, за да се получават там призовки и известия от съда и Антоанета и Кръстьо Попови да не разберат за продажбата на собствения им имот. Всичко става ясно чак от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където подставената адвокатка е признала подписването на договора.

"Започва обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената Антоанета Попова. Двамата с брат ѝ Кръстьо се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено 180.000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката. Според европейските, както и българските закони, с такава сума не може да се пазарува с пари в брой, трябва да се преведе чрез банка.

Оказва се, че вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера последните собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат, докато Антоанета и Кръстьо още спят в къщата.

Проблемът не е в България, че е най-коруптната държава на Европа, проблемът е в двамата беззащитни възратни хора, че имат имот на хубаво място в столицата на най-коруптната държава на Европа. Имотната мафия в България вече 30 години безпрепятствено вилнее и ще продължава, докато българите търпят правителството си.


Още по темата:

Подготвят отчуждаване на жилища


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени