Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Канибализъм в НХГКанибализъм
Пърформанс на Ода Жон в Националната художествена галерия - София предизвика остри реакции в културните среди, предадоха на 27 ноември 2018 г. българските казионни медии.

Copyright:www.backdoornews.com


Става въпрос за коктейла след изложбата на Ода Жон/Михаела Дановска - “Вечеря натюрморт”. По време на приема гостите се отвратиха от трапезата в Националната художествена галерия, защото храната беше поднесена под формата на човешки тела, направени от различни видове колбаси, сирена, пишмание, питки, цели глави карфиол... Всичко това превърна културната институция в ресторант, а някои определиха провокацията като „Голямото плюскане“, пълен кич. Други пък дори я нарекоха: "Евтин порно филм". От културната институция веднага обясниха – провокацията не е разбрана правилно.

Всъщност става въпрос не за кич или порнография, а за пропаганда на канибализъм, завоалирана под феминистки лозунги. Аранжиране и декориране на храната има стара традиция и цели да провокира апетит у хората, като храната асоциира с растения и животни, с които човек се храни. В случая трапезата на Ода Жон/Михаела Дановска цели хората да привикнат с канибализма, да го възприемат като нещо нормално, както джендър идеологията цели хомосексуализма да се възприема като нещо съвсем нормално, по-нормално от хетеросексуализма.

Според Яра Бубнова - директор на Националната художествена галерия и преподавател в института на Сорос Нов български университет, цитирана от Нова тв, "Художничката подчерта съвсем друго нещо. Тя съзнателно направи тази маса и тези скулптури, приличащи на човека с неговото месо и с неговата телесност, да подчертае още веднъж посланието на своето изкуство - болезненото съществуване на жената в нашето общество - жената, която я потребяват."

Михаела Дановска/Oda Jaune очевидно се чувства потребявана, за това че е трябвало да изтърпи няколко години оргиите на 34 години по-стария от нея Jörg Immendorff - наркоман и сексманиак, докато го наследи. Ако може някакси само за това че е млада и красива и рисува сиво-кафяви мутанти, някой да ѝ даде 50.000.000 евро, ама без да я чука. Същата идея имат и жените на Гугъл, когато протестират, че за да направят кариера в службата, трябвало да обслужват сексуалните пориви на техните началници. Идеята на проституцията е жената да се сдобива с блага без труд и талант. Идеята на феминизма е жената да се сдобива с блага и без секс, само защото е жена. В този дух първоначално в САЩ, а по-късно и в западно-европейските васали на САЩ, се въвежда в законодателството възможност, жени да могат да съдят съпрузите си за изнасилване. В този дух Amnesty International притиска европейските държави да въведат в законодателството си възможност, жените да съдят мъже за изнасилване, без да са били заплашвани или принуждавани насилствено за секс.

Пърформансът с ястия във формата на човешки тела в НХГ не прилича да е самодейно хрумване на Михаела Дановска. Коя успешна европейска мултимилионерка ще хукне да халтури с евтини соросоидни пърформанси, в най-бедната и най-коруптната държава на Европа - България, която е на трето място в света по смъртност и на последно място в Европа по свобода на медиите?

Пърформансът на Ода Жон навежда на мисълта, че Дановска вероятно е дребен изпълнител в голяма организация. Тази организация е изпратила Михаела Дановска в Германия на точния адрес, с точна цел. Професор Jörg Immendorff е бил марксист, близък приятел на бившия канцлер на Германия Gerhard Schröder, който е приятел на Владимир Путин. Герхард Шрьодер подписа договора за Северен поток-1, поради което е трън в очите на американците. През 2007 г. председателят на комисията на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ по международните въпроси Том Лантос нарече бившия германски канцлер Герхард Шрьодер политическа проститутка.

Не е ясно за кого е работел бащата на Михаела Дановска. В българските медии (вестник Капитал от 23.11.2018) се появи информация, че бащата на Дановска е работел като графичен дизайнер на авиокомпания "Балкан". В духа на Преход към демокрация, "БГА-Балкан" бе фалирана, приватизирана и продадена или по-точно подарена за символична сума на израелски финансов спекулант.

Организацията, която е пратила Михаела Дановска на Йорг Имендорф, помага на Дановска да получава награди (наградата за живопис “Пиер Карден”) и реномираните западни медии да пишат за нея хвалебствия, колко била красива и как си продавала картините на Запад за петцифрени суми. Ако наистина Дановска си продаваше картините за такива суми, защо организира изложба в най-бедната държава на Европа? Какво ще продаде на хора, които не могат да си платят сметките за отопление, а онези които имат пари са прочели само една книга през живота си - „Винету” или са завършили Рабфак?

Йорг Имендорф умира през 2007 г., с което умира и мисията на Oda Jaune да събира информация за плановете на Шрьодер и Путин. Но Михаела Дановска трябва с нещо да си изкарва прехраната и идва в България да провежда евроатлантически пърформанси. Също както Михаил Ходорковски става най-богатият човек на планетата, но не се отказва от подривна дейност срещу Русия и решава да продаде акции на Рокфелер.

Изгодните бракове винаги се декларират пред обществеността, като резултат от случайно запознанство и любов от пръв поглед. Хелг Сгарби също се запозна "случайно" с цел да шантажира най-богатата германка Susanne Klatten. За него има версия (която не можа да бъде доказана пред съда), че е бил информиран, финансиран и насочван от тайна организация, с която си дели плячката. Също както и Fabienne Justel - майка на три деца, "случайно" се запознава с мъж, на когото току-що "случайно" са диагностицирали рак и Fabienne бърза да забременее от него, дори и след смъртта му.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени