Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Желание за принадлежностГлупаците и хората с комплекс за малоценност искат да принадлежат към голяма общност, известна група, да работят в голяма и известна компания и на избори гласуват за големи политически партии.

Ако непознат човек на улицата спре ползватели на Фейсбук и Вайбер и ги попита за името и телефонния им номер, както и за имената и телефонните номера на роднините и приятелите им, те със сигурност няма да му отговорят, защото кой е той, че да му дават сведения - господин никой от улицата. Но същите те на Фейсбук и Вайбер предоставят личните си данни без да се замислят за последствията, защото Facebook и Viber са големи, богати и известни. Съобщения в медиите, че САЩ убиват хора по техните мобилни телефони, умствено ограничените хора приемат с надсмешка.

Момичетата, които си мечтаят да станат модели, си търсят известни моделни агенции. Един път повярват ли, че модната агенция е голяма и известна, вече са готови на всичко, което агенцията поиска от тях дори и без заплащане. Колкото по-известна е моделната агенция, толкова по-лесно се съгласяват момичетата на фотосесии за мъжки списания.

Copyright:www.backdoornews.com


Комплексираните личности, дори да заемат най-ниското стъпало в една фирма, те се идентифицират с тази фирма. Набавят си дрехи с рекламни надписи на фирмата, в която работят. От момента, в който започнат работа в известна (второкласна) фирма, започват да си купуват вещи и аксесоари само от тази фирма. Например започват работа като чистачи в телевизия - купуват си рекламни дрехи с изрисувано на тях логото на телевизията. Започват да работят в акумулаторен цех на известна марка за битова електроника - започват да си купуват прибори само от тази марка и пред приятели и познати се гордеят с тази марка. Комплексираните личности не могат или не искат да проумеят, че те са в антагонистични отношения със своите работодатели.
Алфред Адлер
Отъждествяване с някаква голяма и известна организация се среща при комплексирани личности и на ниво географско местоположение. Това се наблюдава при спортни срещи: Когато отбор на богата европейска държава играе срещу отбор на латино-американска държава, комлексирани личности от най-бедните европейски държави аплодират отбора на богатата европейска държава, защото се самоопределят като европейци. Умствено ограничените хора не проумяват, че тяхната родина за това е бедна, защото е експлоатирана от богатата им съседка.

Отъждествяване с експлоататора си е форма на Стокхолмски синдром, при който отвлечени хора, поради ограничаване достъпа им до информация, започват да боготворят похитителите си.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени