Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Компенсаторни реакции при комплекс за малоценностКомплекси за малоценност водят до компенсаторни реакции в поведението. При мъже в млада възраст компенсаторни механизми се изразяват често в агресивност, расизъм, злоупотреба с алкохол, вещомания. При жените компенсаторни реакции най-често се изразяват в недружелюбно поведение, привидна арогантност и високомерие.

Copyright:www.backdoornews.com


Например проститутките осъзнават унизителното си положение, да служат само за развлечение и от това имат комплекс за малоценност, който се опитват да компенсирет, като си придават важност. Като компенсаторна реакция, би могла да се разглежда в някои случаи и екстремна проява на сексизъм и/или промискуитет.

Характерно за хора с висше образование е, че по-късно започват полов живот, от колкото хората с по-нисък ценз, но след това бързо наваксват бройките секс-партньори, за да компенсират комплекс за малоценност, от това че дълго са останали девствени.

Насаждане на комплекс за малоценност и компенсаторни реакции в поведението зависи от характера на човека. Всички хора на Земята са преживели неудачи и разочарования в любовта, но не всички намразват противоположния пол и не целят да му отмъщават.

Жени, които нямат самочувствие, очакват при първа среща с нов кавалер, той да им предложи да ги заведе в луксозно заведение. Жени, които поради бедност и/или скъперничество, по време на обедната почивка в работата си не обядват, а пият чай, приемат с надсмешка предложение от кавалери, да се срещнат например в McDonald's. Американски войнички, разказват че баща им бил генерал и за това те работят такава мръсна работа. Хора със заболявания на опорно-двигателната система разказват, че в миналото са били спортисти. Мъже с изгаряния по тялото, разказват че са участвали във война. Мъже с проблеми на предните зъби, разказват че били бивши боксьори. Неуспешни спортисти разказват, че се били отказали от спорта, защото не искали да приемат хормони и допинг. Мъже в криза на средната възраст разказват, че когато били млади им предлагали атрактивна, високоплатена работа зад граница, но те я били отказали, заради съпругата, децата или болната си майка.

Хора с комплекси за малоценност често си купуват стоки несъответстващи по цена на техните материални възможности. След импортиране на демокрацията през 1990-те в страните от Източна Европа, населението масово гладува, за да пести пари за статус символи: Голям, лъскав автомобил западна марка, iPhone. И когато някой ги попита за спирка на градския транспорт, те с гордост му заявяват, че отдавна не били ползвали градски транспорт. А Айфон си били купували, защото с него били свикнали, той бил по-удобен. С кое iPhone е по-удобен, с това че не можеш да му откачаш акумулатора, който е програмиран след две години да издъхне? Не можеш да му увеличиш паметта, не можеш да копираш файлове на SD-карта, не можеш да ползваш евтино стандартно USB-зарядно от друг телефон, а при новите модели iPhone дори не можеш да му сменяш SIM-картата.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени